Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

F1: Ένα κομμάτι ιστορίας

Ελλάδα 6:17
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

F1: Ένα κομμάτι ιστορίας

FORMULA 1

F1: Ένα κομμάτι ιστορίας

FORMULA 1

Ένα ασυνήθιστο δώρο επεφύλασσε στους οδηγούς της F1 ο CEO του Albert Park, Andrew Westacott. Συγκεκριμένα, κάθε οδηγός που αγωνίστηκε το προηγούμενο τριήμερο στην Μελβούρνη έλαβε ένα κομμάτι της παλιάς πίστας!

Advertisement
Advertisement

Η Formula 1 επισκέπτεται την Μελβούρνη από το 1996 για το GP Αυστραλίας. Η διοργάνωση έχει ταυτιστεί με την έναρξη του πρωταθλήματος, καθώς για χρόνια οι σεζόν της F1 ξεκινούσαν στο Albert Park. Όμως, η πίστα χρειαζόταν εδώ και χρόνια ανανέωση.

Το pitlane έπρεπε να αναμορφωθεί, ενώ και η ίδια η χάραξη της πίστας χρειαζόταν αλλαγές. Επιπλέον, η άσφαλτος των δημόσιων δρόμων που χρησιμοποιούνταν για το σιρκουί είχε παλιώσει. Τα παράπονα από οδηγούς και ομάδες ήταν ουκ ολίγα τα τελευταία χρόνια.

Advertisement
Advertisement

Με την έκρηξη της πρόσφατης πανδημίας τα πράγματα δεν έμοιαζαν καθόλου καλά για το Albert Park. Οι αγώνες του 2020 και 2021 ακυρώθηκαν, την στιγμή που πολλές άλλες χώρες έριζαν για μια θέση στο πρόγραμμα της F1. Όμως, οι Αυστραλοί όχι μόνο δεν το έβαλαν κάτω αλλά εκμεταλλεύτηκαν την ευκαιρία που τους παρουσιάστηκε.

Το αποτέλεσμα ήταν μία ανακαινισμένη πίστα με ελαφρώς διαφορετική -και πιο θελκτική- χάραξη. Όμως, δεν θα πρέπει να ξεχνάμε και την ιστορία της πίστας. Άλλωστε στην άσφαλτο του Albert Park έχουν διαδραματιστεί πολλές αξέχαστες στιγμές.

Advertisement

Όπως το ντεμπούτο και η παραλίγο νίκη του Villeneuve το 1996. Η πρώτη νίκη του Eddie Irvine το 1999. Το σοκαριστικό 1-2 της Brawn GP το 2009. Ή ο συγκλονιστικός αγώνας του 2010. Πλέον, κάθε οδηγός που βρέθηκε στο grid του Albert Park το 2022, κρατάει -στην κυριολεξία- από ένα κομμάτι αυτής της ιστορίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Η Ιταλία κατάσχει την περιουσία των Mazepin!
F1 Onboard: Όλη η δράση από το Albert Park!
F1 GP Αυστραλίας: Ο Leclerc παίρνει τον έλεγχο

Advertisement