Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Ο Brawn περιγράφει τον εφιάλτη πριν την αναβολή του GP Αυστραλίας

Ελλάδα 21:07
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ο Brawn περιγράφει τον εφιάλτη πριν την αναβολή του GP Αυστραλίας

FORMULA 1

Ο Brawn περιγράφει τον εφιάλτη πριν την αναβολή του GP Αυστραλίας

FORMULA 1

Η Formula 1 δέχθηκε έντονη κριτική για τη χαρακτηριστική καθυστέρηση της αναβολής του Grand Prix Αυστραλίας – κι όχι άδικα.

Advertisement
Advertisement

Ενώ η παγκόσμια πανδημία του κορωνοϊού Covid-19 έδειχνε για τα καλά τα δόντια της και οι περισσότεροι αγωνιστικοί θεσμοί είχαν πατήσει φρένο (MotoGP, Formula E κ.α.), η κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού σκόπευε να τρέξει κανονικά στη Μελβούρνη.

Ώσπου το πρώτο κρούσμα στα paddock έφερε την αποχώρηση της McLaren από την πρεμιέρα του 2020. Από εκείνη την ανακοίνωση μέχρι την επίσημη αναβολή του αγώνα μεσολάβησαν 12 ώρες όπου ουσιαστικά τα εμπλεκόμενα μέρη έριχναν ο ένας το μπαλάκι στον άλλο. Κι ο λόγος ήταν απλός: όποιος έπαιρνε την απόφαση θα πλήρωνε και το μάρμαρο.

Πάντως ο αγωνιστικός διευθυντής της F1, Ross Brawn, θεωρεί πως οι χειρισμοί που έγιναν εκείνες τις κρίσιμες ώρες ήταν η σωστές. Και μοιράστηκε όσα βίωσε στην επίσημη ιστοσελίδα του σπορ.

Advertisement
Advertisement

«Ο αγώνας μας έχει μεγάλο αντίκτυπο στην τοπική οικονομία. Και η μη διεξαγωγή αγώνων έχει αντίκτυπο στη δική μας οικονομία. Η F1 πρέπει να λειτουργήσει. Εξετάσαμε την κατάσταση και αποφασίσαμε να προχωρήσουμε, τα πράγματα έδειχναν λίγο διαφορετικά τότε. Μάλλον μας ξάφνιασε όλους η ταχεία επέκταση του προβλήματος. Η εκτόξευση του αριθμού κρουσμάτων, ειδικά σε χώρες όπως η Ιταλία όπου κανείς δεν μπορούσε να προβλέψει πως θα εξελιχθούν τα πράγματα. Ήμασταν πάνω σε ένα καράβι που είχε σαλπάρει και που είμασταν αισιόδοξοι πως θα μπορούσε να βγει από την καταιγίδα. Πως θα μπορούσαμε να ξεκινήσουμε τη σεζόν, να έχουμε ένα σπουδαίο αγώνα και να προσφέρουμε χαρά. Όμως με την παρουσίαση κρούσματος εδώ και ειδικά μετά την αποχώρηση μίας ομάδας, τότε προφανώς είχαμε πρόβλημα. Έπρεπε να διεκπεραιώσουμε πολλά πράγματα σε μικρό χρονικό διάστημα. Έπρεπε να συγκεντρώσουμε ξανά τους εκπροσώπους των ομάδων, να κάνουμε συνάντηση. Δεν ήταν απλό να πάρουμε μία απόφαση. Ήταν πολύ πιεστική κατάσταση αλλά νομίζω το γεγονός πως την αντιμετωπίσαμε εντός 12 ωρών, ήταν θετικό», είπε ο 65χρονος Βρετανός.

Έκτοτε έχουν αναβληθεί/ακυρωθεί και οι επόμενοι επτά αγώνες στο καλεντάρι, με την πρεμιέρα να είναι αυτή τη στιγμή ορισμένη για τις 14 Ιουνίου και το Grand Prix Καναδά. Μέχρι νεωτέρας…

Advertisement

Διαβάστε ακόμα:
Project Pitlane: Οι ομάδες της F1 στον αγώνα ενάντια στον Covid-19

Advertisement

Οι μισθοί των οδηγών της F1 για το 2020!

O Marko ήθελε να δημιουργήσει camp… κορωνοϊού για τους οδηγούς του!

 

Advertisement