Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Η Ιταλία κατάσχει την περιουσία των Mazepin!

Ελλάδα 7:39
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η Ιταλία κατάσχει την περιουσία των Mazepin!

FORMULA 1

Η Ιταλία κατάσχει την περιουσία των Mazepin!

FORMULA 1

Τα πλήγματα συνεχίζονται για τον Nikita Mazepin και την οικογένειά του. Αυτήν την φορά τα δυσάρεστα για εκείνους νέα προήλθαν από την Ιταλία. Στα πλαίσια των κυρώσεων της ΕΕ σε επιφανείς Ρώσους, οι Ιταλικές αρχές κατάσχεσαν περιουσιακά στοιχεία της οικογένειας Mazepin στην Σαρδηνία.

Advertisement
Advertisement

Συγκεκριμένα, οι Mazepin ήταν ιδιοκτήτες μία βίλας με την ονομασία Rocky Ram που βρίσκεται στο βόρειο τμήμα του νησιού. Η αξία ολόκληρου του οικοπέδου αποτιμάται στα 105 εκατομμύρια ευρώ, όπως μετέδωσε το Reuters.

Η κίνηση αυτή της Ιταλικής κυβέρνησης είναι μέρος μιας μεγαλύτερης επιχείρησης η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη. Στόχος είναι οι επονομαζόμενοι Ρώσοι ολιγάρχες. Μέχρι τώρα έχουν κατασχεθεί περιουσιακά στοιχεία των οποίων η συνολική αξία προσεγγίζει το ένα δισεκατομμύριο ευρώ!

Advertisement
Advertisement

Ο πατέρας του Nikita, Dimitry Mazepin είναι ιδιοκτήτης του ρωσικού κολοσσού λιπασμάτων Uralkali. Θεωρείται πώς ανήκει στον στενό κύκλο συνεργατών του Vladimir Putin. Ο ίδιος ο Nikita Mazepin δεν συμμετέχει στις επιχειρήσεις του πατέρα του. Ωστόσο, ήταν η χορηγία της Uralkali που τον έφερε στην F1 πέρσι μέσω της Haas.

Ο Ρώσος οδηγός είχε συμβόλαιο και για την φετινή σεζόν, αλλά η πρόσφατη εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία ανέτρεψε το σκηνικό. Αρχικά, είχε αποφασιστεί από την FIA πώς Ρώσοι και Λευκορώσοι αθλητές θα μπορούν να συμμετάσχουν υπό τη σημαία της ομοσπονδίας. Όμως, οι αντιδράσεις των ομοσπονδιών Μεγάλης Βρετανίας και Αυστραλίας οδήγησε στον πλήρη αποκλεισμό τους.

Advertisement

Ο Mazepin έχει ανακοινώσει την δημιουργία ενός ιδρύματος που θα έχει ως στόχο να βοηθάει οικονομικά και ψυχολογικά, αθλητές οι οποίοι έχουν αποκλειστεί από διοργανώσεις για πολιτικούς λόγους. Η χρηματοδότηση του ιδρύματος θα γίνει -σύμφωνα με τον ίδιο- από τα λεφτά της Uralkali που προορίζονταν για την χορηγία της Haas το 2022.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
F1: Τέλος στο Grand Prix της Ρωσίας λόγω του πολέμου στην Ουκρανία;
Εκτός F1 ο Nikita Mazepin
Το video άσεμνης συμπεριφοράς του Mazepin φέρνει πονοκεφάλους στην F1

Advertisement