Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

F1: Χάνει τον κινητήρα της Jeddah ο Alonso

Ελλάδα 17:37
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

F1: Χάνει τον κινητήρα της Jeddah ο Alonso

FORMULA 1

F1: Χάνει τον κινητήρα της Jeddah ο Alonso

FORMULA 1

Με καινούργια Μονάδα Ισχύος θα αγωνιστεί στην Μελβούρνη ο Fernando Alonso. Το πρόβλημα που αντιμετώπισε ο Ισπανός στην Σαουδική Αραβία δεν μπορεί να διορθωθεί χωρίς η Alpine να σπάσει τις σφραγίδες της FIA στην PU. Κατά συνέπεια, ο Alonso θα περάσει στην δεύτερη πλήρη Μονάδα Ισχύος από τις τρεις που δικαιούται χωρίς να πάρει ποινή.

Advertisement
Advertisement

Οι δύο Alpine τράβηξαν τα φώτα επάνω τους στην Jeddah με την μεταξύ τους μάχη κατά τα αρχικά στάδια του αγώνα. Ο Alonso είχε καταφέρει τελικά να επικρατήσει και βρισκόταν καθ’ οδόν προς έναν πολύ καλό τερματισμό στην 7η θέση όταν αναγκάστηκε να εγκαταλείψει με πρόβλημα στην Μονάδα Ισχύος.

Αρχικά, οι υπεύθυνοι της Alpine φοβόντουσαν πώς θα επρόκειτο για κάποια δομική βλάβη στον κινητήρα εσωτερικής καύσης. Όμως, η έρευνα που διεξήχθη μετά το Grand Prix αποκάλυψε πως αιτία του προβλήματος ήταν μία ελαττωματική αντλία νερού.

Advertisement
Advertisement

Σύμφωνα με δηλώσεις του CEO της Alpine, Laurent Rossi: “Δεν ήταν ο κινητήρας αλλά βλάβη στην αντλία νερού. Τα καλά νέα είναι πώς δεν πρόκειται για κάποιο δομικό ή κατασκευαστικό ελάττωμα στον ίδιο τον κινητήρα. Ωστόσο, καθώς η αντλία αποσυντέθηκε και έπεσε εντός του κινητήρα, ουσιαστικά εκείνος θεωρείται χαμένος για εμάς. Θα έπρεπε να σπάσουμε τις σφραγίδες της FIA για να τον επιδιορθώσουμε”.

Ο Alonso είχε πάρει καινούργιο κινητήρα εσωτερικής καύσης και πριν την αρχή του τριημέρου στην Σαουδική Αραβία, καθώς ο ICE που είχε χρησιμοποιήσει στο Μπαχρέιν είχε βρεθεί επίσης με προβλήματα μετά το πέρας του αγώνα. Σίγουρα, δεν είναι το καλύτερο δυνατό ξεκίνημα από πλευράς αξιοπιστίας για την Alpine και τον Alonso.

Advertisement

Από την άλλη, ο teammate του Ισπανού, Esteban Ocon δεν έχει αντιμετωπίσει μέχρι στιγμής κάποιο θέμα στο μονοθέσιό του. Παρά ταύτα ο Alonso δηλώνει ικανοποιημένος από την συνολική απόδοση της Γαλλικής Μονάδας Ισχύος. “Νομίζω ότι τώρα βρισκόμαστε στο ίδιο επίπεδο με τους υπόλοιπους. Μπορούμε και παλεύουμε στις ευθείες με όλα τα μονοθέσια αποδεικνύοντας ότι ο ενάμισης χρόνος εξέλιξης αυτού του πλάνου αποδίδει” είχε δηλώσει μετά την Σαουδική Αραβία ο Alonso.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
F1: Ποιοι αγώνες κινδυνεύουν το 2023;
F1: Η VW επιθυμεί να συνδεθεί με McLaren και Red Bull!
F1: Τα προβλήματα στο στρατόπεδο της Mercedes

Advertisement