Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

F1 GP Σαουδικής Αραβίας: Ο Verstappen επιστρέφει!

Ελλάδα 14:04
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

F1 GP Σαουδικής Αραβίας: Ο Verstappen επιστρέφει!

FORMULA 1

F1 GP Σαουδικής Αραβίας: Ο Verstappen επιστρέφει!

FORMULA 1

Για δεύτερο συνεχόμενο αγώνα η μονομαχία για την κορυφή ήταν συγκλονιστική. Αυτή τη φορά, όμως, ο νικητής είχε διαφορετικό όνομα. Max Verstappen.

Advertisement
Advertisement

Τα μονοθέσια παρατάχθηκαν στην σχάρα εκκίνησης απόντων των Schumacher και Tsunoda. Όλοι οι συνδυασμοί φορούσαν την medium γόμα της Pirelli πλην των Magnussen, Hamilton και Hulkenberg. Με το σβήσιμο των κόκκινων φώτων ο Perez κινήθηκε στην εσωτερική κρατώντας την πρωτοπορία.

Ο Leclerc κρατήθηκε δεύτερος, κλείνοντας, όμως, ελαφρά τον Sainz. Έτσι, ο Verstappen θα περνούσε τρίτος. Ο Zhou θα αντιμετώπιζε και πάλι πρόβλημα με τον συμπλέκτη του και θα έπεφτε στην 17η θέση.

Τέλος πρώτου γύρου και η σειρά ήταν Perez, Leclerc, Verstappen, Sainz, Ocon, Russell, Alonso, Bottas, Magnussen και Gasly. Ο Russell δεν θα αργούσε να πάρει την 5η θέση από τον Ocon με ένα όμορφο προσπέρασμα στην στροφή 27. Αυτό θα μας οδηγούσε στην μεγαλύτερη μάχη του πρώτου stint, εκείνην ανάμεσα στις δύο Alpine.

Advertisement
Advertisement

Με τον Alonso να έχει ανώτερο ρυθμό από τον Ocon ο Ισπανός επιτέθηκε για πρώτη φορά στον 5ο γύρο. Ο Ocon θα τον έκλεινε απότομα αλλά τελικά, ένα γύρο μετά ο Ισπανός θα του έπαιρνε την 6η θέση. Η επιμονή του Γάλλου, όμως, θα έφερνε τους Bottas και Magnussen ακριβώς πίσω από τις Alpine. Τελικά δόθηκε η εντολή από την ομάδα να κρατήσει ο Ocon την θέση του πίσω από τον Alonso. Μία θέση που θα έχανε αμέσως μετά από τον Bottas.

Αναμενόμενο Safety Car

Πρώτοι θα έμπαιναν στα pits μπήκε οι Stroll και Albon. Εν τω μεταξύ τα hard στον Hamilton είχαν αρχίσει να λειτουργούν, με τον Βρετανό να ανεβαίνει αργά και σταθερά μέχρι και την 10η θέση. Παράλληλα, στην κορυφή ο Leclerc έκλεινε την διαφορά στα 1,6 δευτερόλεπτα από τον Perez ζητώντας στο team radio  να επιχειρήσουν το undercut. Στον 15ο γύρο, όμως, ο Perez θα έμπαινε πρώτος αναγκάζοντας τον Leclerc να μείνει για άλλον έναν γύρο έξω. Ο Μεξικανός θα έβγαινε ακριβώς πίσω από τον Russell.

Advertisement

Στον 16ο γύρο θα είχαμε την πρώτη ανατροπή με τον Latifi να ξυπνά μνήμες Άμπου Ντάμπι προσκρούοντας στην έξοδο της 27. Το Safety Car θα δούλευε υπέρ των διωκτών του Perez  ο οποίος θα έπεφτε τρίτος. Μετά την ολοκλήρωση των ανεφοδιασμών η σειρά ήταν Leclerc, Verstappen, Perez, Sainz, Russell, Magnussen, Hamilton, Alonso, Hulkenberg και Bottas. Μόνο οι Magnussen και Hamilton δεν είχαν κάνει ανεφοδιασμό.

Advertisement

Κατά τους ανεφοδιασμούς υπό το Safety car η Alfa Romeo θα αποκόμιζε μία ποινή 5 δευτερολέπτων για την στάση του Zhou. Λίγο πιο πριν ο Sainz ήρθε πολύ κοντά με τον Perez στην έξοδο του από το pitlane. Ο Ισπανός βρισκόταν μπροστά στην γραμμή του Safety Car αλλά ο Perez τον προσπέρασε στην έξοδο της 2. Έτσι, με την επανεκκίνηση ο Perez θα έδινε την θέση του στον Sainz. Ο Leclerc κρατήθηκε μπροστά από τον Verstappen στην πρωτοπορία.

Η πολυπόθητη αξιοπιστία

Στον 30 γύρο η σειρά ήταν Leclerc, Verstappen, Sainz, Perez, Russell, Hamilton, Magnussen, Alonso, Bottas και Ocon. Όλοι οι συνδυασμοί με την hard γόμα της Pirelli. Στην κορυφή οι Leclerc και Verstappen αντάλλαζαν ταχύτερους γύρους με την διαφορά να μην ανεβαίνει ποτέ πάνω από τα δύο δευτερόλεπτα.

Advertisement

Στον 36ο γύρο ο Alonso θα επιβράδυνε απότομα με το κιβώτιο κολλημένο στην 4η ταχύτητα. Η ευκαιρία για ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα του Ισπανού είχε χαθεί. Στον ίδιο γύρο θα σταματούσαν με προβλήματα τόσο ο Ricciardo όσο και ο Bottas! Ο Φιλανδός θα εγκατέλειπε στα pits αλλά ο Ricciardo είχε σταματήσει ακριβώς στην είσοδο του pitlane.

Εκεί θα σταματούσε και η Alpine του Alonso μπλοκάροντας την είσοδο στα pits. Ο Magnussen είχε προλάβει να κάνει το δικό του pit stop αλλά όχι και ο Hamilton. Με δέκα γύρους να απομένουν βρισκόμασταν ακόμη υπό καθεστώς εικονικού αυτοκινήτου ασφαλείας. Η κατάταξη ήταν Leclerc, Verstappen, Sainz, Perez, Russell, Hamilton, Ocon, Norris, Gasly και Stroll.

Το VSC θα έληγε στον 41ο γύρο και επιτέλους ο Hamilton θα έμπαινε στα pits για πρώτη φορά. Θα έβγαινε 12ος πίσω από τον Magnussen. Εν τω μεταξύ ο Verstappen είχε καταφέρει να μπει εντός DRS του Leclerc, πιέζοντας ασφυκτικά για την πρωτοπορία.

Deja Vu!

Στον 42ο γύρο ο Verstappen θα έκανε την κίνησή του στην στροφή 27. Ο Leclerc τον άφησε έξυπνα πριν την ζώνη ανίχνευσης του DRS. Έτσι, ο οδηγός της Ferrari είχε το πλεονέκτημα μόλις βγήκαν στην κεντρική ευθεία και ξαναπήρε την πρωτοπορία! Επανάληψη του Μπαχρέιν!

Στον 43ο γύρο είχαμε μία επανάληψη του περσινού αγώνα με τους Leclerc-Verstappen να παλεύουν για το ποιος ΔΕΝ θα περάσει πρώτος την στροφή 27. Ο Leclerc και πάλι θα έβγαινε κερδισμένος. O Verstappen κρατήθηκε στον 44ο γύρο αλλά από τον 45ο θα πίεζε και πάλι. Ο πρωταθλητής ήταν κυρίαρχος στον δεύτερο τομέα κλείνοντας  πάντα την διαφορά από τον αντίπαλό του εκεί.

Καθώς τα μονοθέσια θα έβγαιναν για 47η φορά στην κεντρική ευθεία, ο Verstappen με τα πίσω του ελαστικά σε καλύτερη κατάσταση θα πετύχαινε το προσπέρασμα για το οποίο πάλευε τόση ώρα. Καλύτερη έξοδος από την 27 και με το πλεονέκτημα του DRS, ο Leclerc δεν είχε απάντηση. Παράλληλα και ο Perez θα αύξανε την πίεσή του στον Sainz για την τρίτη θέση.

Πριν την αρχή του 49ου γύρου ο Leclerc ήταν έτοιμος να επιτεθεί στον Verstappen αλλά η επαφή των Albon-Stroll λίγο πιο μπροστά θα έβγαζε την κίτρινη σημαία, προστατεύοντας το προβάδισμα του Verstappen. Ο Leclerc θα τα έδινε όλα στον τελευταίο γύρο αλλά ο Verstappen θα κρατούσε με νύχια και δόντια την πρώτη θέση. Μέσω του team radio ο οδηγός της Ferrari θα απέδιδε τα εύσημα στον αντίπαλό του.

Η καρό σημαία έπεσε με τους Οcon και Norris να παλεύουν για την 6η θέση. Η βαθμολογούμενη δεκάδα ήταν: Verstappen, Leclerc, Sainz, Perez, Russell, Ocon, Norris, Gasly, Magnussen και Hamilton. Οι Sainz, Perez και Magnussen βρίσκονται υπό διερεύνηση καθώς δεν έκοψαν αρκετά στις κίτρινες σημαίες κατά τους τελευταίους γύρους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
F1 GP Σαουδικής Αραβίας: Εκπληκτική pole για τον Perez!
F1 GP Σαουδικής Αραβίας: Χάνει τον αγώνα ο Mick Schumacher (video)
F1 GP Σαουδικής Αραβίας: Viva Checo!