Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

F1: Ζητά η Mercedes το κεφάλι του Masi;

Ελλάδα 5:22
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

F1: Ζητά η Mercedes το κεφάλι του Masi;

FORMULA 1

F1: Ζητά η Mercedes το κεφάλι του Masi;

FORMULA 1

Η Mercedes φέρεται να συμφώνησε με την Διεθνή Ομοσπονδία Αυτοκινήτου σε μία κίνηση  «δούναι και λαβείν» που θα έχει ως αποτέλεσμα την απόλυση του Michael Masi πριν από την έναρξη της σεζόν του 2022, για να επιστρέψει ο Sir Lewis Hamilton στην F1.

Advertisement
Advertisement

Έχει ήδη απολύσει η FIA τον Michael Masi στο πλαίσιο της συμφωνίας της με τη Mercedes;

Η FIA φαίνεται ότι απάλλαξε τον Michael Masi από τα καθήκοντά του ως διευθυντή αγώνων στην Formula 1, με τον Αυστραλό να μην εμφανίζεται στο Γενικό Οργανόγραμμα της Διεθνούς Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου FIA που κυκλοφόρησε αυτόν τον μήνα.

Ο Masi αναφερόταν ως «Επικεφαλής Αθλητικών Θεμάτων που αφορούν τα Μονοθέσια» στο οργανόγραμμα του Οκτωβρίου πριν από το Grand Prix του Άμπου Ντάμπι του 2021.

Advertisement
Advertisement

Αυτή η εξέλιξη έρχεται μόλις μια μέρα αφότου το BBC ανέφερε σε δημοσίευμά του ότι η Mercedes και η FIA είχαν συνάψει συμφωνία που θα οδηγούσε στην απόλυση του Masi.

Η FIA συμφώνησε να απολύσει τον Masi με αντάλλαγμα η Mercedes να εγκαταλείψει την πρόθεσή της να ασκήσει έφεση για το αποτέλεσμα του τελευταίου Grand Prix της σεζόν της Formula 1 του 2021 στο Διαιτητικό Αθλητικό Δικαστήριο (CAS).

Επιπλέον, υποστηρίχθηκε ότι ο Νικόλας Τομπάζης -επικεφαλής τεχνικών θεμάτων- θα έχανε τον ρόλο του ως μέρος της συμφωνίας της Mercedes με τη FIA.

Advertisement

 

Advertisement

Η ομάδα των Silver Arrows, ωστόσο, φέρεται να αρνήθηκε ότι κατέληξε σε μια τέτοια συμφωνία με τη FIA. Και παρόλο που η Mercedes δεν έκανε καμία περαιτέρω ενέργεια για να προσπαθήσει να ανατρέψει το αποτέλεσμα του Grand Prix του Άμπου Ντάμπι του 2021 – το οποίο πολλοί υποστηρικτές του Hamilton έχουν περιγράψει τον αγώνα ως «στημένο».

Μάλιστα υπάρχει και ψήφισμα με τίτλο: «Ανατρέψτε την απόφαση του Grand Prix του Άμπου Ντάμπι. Ο Lewis θα πρέπει να είναι ο νικητής», το οποίο έχει λάβει πάνω από 65.000 υπογραφές στο Change.org.

Εν τω μεταξύ, μια δημοσκόπηση του Formula1News.co.uk διαπίστωσε ότι το 82% των αναγνωστών πιστεύει ότι το φινάλε της σεζόν δεν ήταν στημένο εναντίον του Hamilton και της Mercedes.

Advertisement

Αυτή η δημοσκόπηση διεξήχθη εν μέσω φημών ότι ο Hamilton σκέφτεται να αποσυρθεί από την F1 ως αποτέλεσμα της απογοήτευσης και της αντιληπτής αδικίας που υπέστη στο φινάλε της σεζόν του 2021.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
F1 2022: 5+1 λόγοι για να μην χάσεις κανένα αγώνα!
Formula 1: Η τάξη του 2022
Ο Hamilton έγινε 37 – Πότε θα σπάσει την σιωπή του;