Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Formula 1: Η τάξη του 2022

Ελλάδα 5:28
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Formula 1: Η τάξη του 2022

FORMULA 1

Formula 1: Η τάξη του 2022

FORMULA 1

Οι νέοι κανονισμοί σημαίνουν ολοκαίνουργια αυτοκίνητα για 20 οδηγούς στο grid της F1. Εκεί δεν έχουν αλλάξει πολλά αφού έχουμε εσωτερικές μετακινήσεις (λίγες) με αλλαγές σε Alfa Romeo και Mercedes μία αποχώρηση (αυτή του Raikkonen) και  έναν πρωτάρη. Δείτε πώς διαμορφώθηκε το grid της F1 του 2022.

Advertisement
Advertisement

Όλοι οι οδηγοί και οι ομάδες που αγωνίζονται αυτή τη σεζόν στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Formula 1. To νέο πρωτάθλημα αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον χάρη στους νέους κανονισμούς και κυρίως στη νέα αεροδυναμική που θα έχουν τα μονοθέσια, η οποία μεταξύ άλλων περιλαμβάνει νέα σχεδίαση πατώματος για αυξημένο ground-effect.

Μία ακόμη σημαντική αλλαγή θα είναι οι μεγαλύτεροι τροχοί 18 ιντσών με εξίσου μεγαλύτερα ελαστικά που θα συνεχίσουν να είναι της Pirelli. To ελάχιστο βάρος αυξάνεται από τα 752 στα 790 κιλά. Αλλαγές θα υπάρχουν και στους κινητήρες με μεγαλύτερο το ποσοστό στο βιοκαύσιμο, καθώς και κάποια έξτρα μέτρα προστασίας για τους οδηγούς.

Μαζί με άλλες αλλαγέςς, στόχος της διοργανώτριας αρχής της Formula 1 είναι να ευνοούνται οι προσπεράσεις και να υπάρχει μεγαλύτερο θέαμα και θέαμα.

Mercedes

Lewis Hamilton – #44
George Russell – #63

Advertisement
Advertisement

Ο George Russell συνεργάζεται με τον επτά φορές πρωταθλητή της Formula 1, Lewis Hamilton στη Mercedes. Ο Valtteri Bottas έφυγε από την ομάδα μετά από πέντε σεζόν, έχοντας βοηθήσει τα Silver Arrows να κατακτήσουν ένα ρεκόρ οκτώ Πρωταθλημάτων για τους κατασκευαστές.

Red Bull

Max Verstappen – #1
Sergio Perez – #11

Advertisement

O νικητής του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Οδηγών του 2021, Max Verstappen, παίρνει το νούμερο 1 του πρωταθλητή (αντί για το συνηθισμένο #33) και ο Sergio Perez συνεργάζεται μαζί του. Το «ζευγάρι» συνεχίζει την επιτυχημένη συνεργασία του, καθώς ο Μεξικανός οδηγός, Perez, συνεχίζει στην ομάδα από τον Αύγουστο του 2021.

Ferrari

Charles Leclerc – #16
Carlos Sainz – #55

Advertisement

Ο Carlos Sainz Jr  προετοιμάζεται για τη δεύτερη σεζόν του με τη Ferrari, η οποία κατέκτησε την τρίτη θέση στη βαθμολογία των κατασκευαστών το 2021. Η ομάδα στοχεύει να πολεμήσει τους πρωτοπόρους και μάλιστα με τους δύο οδηγούς να παλεύουν στα ίσια (χωρίς πρώτο και δεύτερο όνομα) . Ο Charles Leclerc συνεχίζει την επιτυχημένη θητεία του στην Scuderia, ελπίζοντας για μια πρώτη νίκη από το 2019.

McLaren

Daniel Ricciardo – #3
Lando Norris – #4

Ο Lando Norris συνεχίζει στο πλευρό του Daniel Ricciardo με τη McLaren, η οποία έχασε για ελάχιστους βαθμούς την τρίτη θέση από την Ferrari την περασμένη σεζόν, αλλά έδειξε ότι μπορεί να επιστρέψει στην κορυφή. Βέβαια, το ένα-δύο στη Monza ήταν το μόνο τέτοιο αποτέλεσμα της σεζόν του 2021.

Alpine

Fernando Alonso – #14
Esteban Ocon – #31

Advertisement

Αμετάβλητη η σύνθεση για την ομάδα της Alpine, η οποία «είδε» τον βετεράνο Fernando Alonso να ανεβαίνει στο βάθρο και να βοηθά τον συμπαίκτη Esteban Ocon σε μια λαμπρή νίκη στο Grand Prix της Ουγγαρίας. Το δίδυμο στοχεύει να φέρει την Alpine στους ρυθμούς της McLaren και της Ferrari και όχι μόνο.

AlphaTauri

Pierre Gasly – #10
Yuki Tsunoda – #22

Ο Yuki Tsunoda δεν είναι πλέον πρωτάρης καθώς προετοιμάζεται για δεύτερη σεζόν με την AlphaTauri. Ο Pierre Gasly, ο οποίος είχε μια καταπληκτική σεζόν το 2021 και τερμάτισε ένατος στη βαθμολογία, συνεχίζει με την ομάδα από την Faenza, παλαιότερα γνωστή ως Toro Rosso.

Aston Martin

Sebastian Vettel – #5
Lance Stroll – #18

Ο τέσσερις φορές πρωταθλητής Sebastian Vettel παραμένει στην Aston Martin, τη μάρκα που ετοιμάζεται για τη δεύτερη πλήρη σεζόν στην Formula 1. Ο Lance Stroll θα συνεχίσει στην ομάδα, η οποία θα στοχεύει σε υψηλότερη θέση από το 2021 που θα τερματίσει στην έβδομη θέση της βαθμολογίας.

Williams

Nicholas Latifi – #6
Alex Albon – #23

Η Williams αλλάζει τη σύνθεσή της για το 2022, με τον πρώην οδηγό της Red Bull, Alex Albon, να αντικαταθηστά τον Russell που είναι δεσμευμένος στη Mercedes. Έτσι ο Albon θα συνεργάζεται με τον Nicholas Latifi ως Williams. Την σεζόν του 2021 η ομάδα κέρδισε 23 βαθμούς και τερμάτισε πάνω από την Alfa Romeo και τη Haas στη βαθμολογία.

Alfa Romeo

Zhou Guanyu – #24
Valtteri Bottas – #77

Η Alfa Romeo είναι η μόνη ομάδα που διαθέτει μια ολοκαίνουργια σύνθεση για το 2022. Ο V.Bottas ήρθε στην ομάδα από τη Mercedes, ενώ ο Zhou Guanyu θα είναι ο μοναδικός πρωτάρης (rookie) του grid – και ο πρώτος κινέζος οδηγός F1 πλήρους απασχόλησης στην ιστορία – καθώς αποφοιτά από το πρωτάθλημα F2.

Haas

Nikita Mazepin – #9
Mick Schumacher – #47

Η σύνθεση της Haas παραμένει ίδια για αυτή τη σεζόν, αλλά κανένας από τους οδηγούς δεν είναι πρωτοεμφανιζόμενος το 2022, καθώς ο Mick Schumacher και ο Nikita Mazepin είναι στη δεύτερη σεζόν τους στην F1 – και στοχεύουν, και οι δύο, στους παρθενικούς τους βαθμούς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Τι μας λένε οι Πρωταθλητές για τα εμβόλια; (video)
F1: Pirelli και FIA υιοθέτησαν νέα πρωτόκολλα
Αυτό είναι το τελικό ταμείο της σεζόν του 2021