Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Ο Hamilton έγινε 37 – Πότε θα σπάσει την σιωπή του;

Ελλάδα 10:30
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ο Hamilton έγινε 37 – Πότε θα σπάσει την σιωπή του;

FORMULA 1

Ο Hamilton έγινε 37 – Πότε θα σπάσει την σιωπή του;

FORMULA 1

Ο Sir Lewis Hamilton γίνεται 37 ετών και εξακολουθεί να μην επικοινωνεί με τα social media. Ο κόσμος της Formula 1 περιμένει ενημέρωση για το μέλλον καθώς ο οδηγός της Mercedes δεν μιλά πουθενά και αφήνει μετέωρο το αν θα εγκαταλείψει την F1.

Advertisement
Advertisement

Θα επιστρέψει ο Sir Hamilton για να κυνηγήσει έναν όγδοο παγκόσμιο τίτλο που θα σπάσει ρεκόρ;

 

Καθώς ο Sir Lewis Hamilton κλείνει τα 37, κοιτάμε τα δεδομένα σχετικά με το μέλλον του στη F1 εν μέσω της… σιγής ασυρμάτου, που κρατά στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από τότε που έχασε από τον Max Verstappen στο αμφιλεγόμενο φινάλε της χρονιάς του 2021 στο Grand Prix του Abu Dhabi.

Advertisement
Advertisement

Την ημέρα που ο πολυπρωταθλητής γιορτάζει τα 37α γενέθλιά του ο κόσμος της F1 περιμένει με ανυπομονησία μια ενημέρωση από αυτόν, την στιγμή που το σπορ χρειάζεται έναν σταρ τόσο μέσα όσο και έξω από τις πίστες. Έναν ευαισθητοποιημένο για τα κοινά οδηγό ο οποίος θα κυνηγά και τις επιδόσεις.

Η «σιγή» του στον απόηχο του τελευταίου αγώνα στο Άμπου Ντάμπι ισοδυναμεί με μία ανεπίσημη δήλωση προς τους επικεφαλής του σπορ : «Πήρατε μία απόφαση και εγώ πήρα την δική μου» κλέβοντας λίγη από την δόξα του πρωταθλητή Max Verstappen, όταν άφησε μία υπόνοια αποχώρησης από τα Grand Prix μετά τον αγώνα.

Advertisement

«Δώσαμε τα πάντα και δεν τα παρατήσαμε ποτέ και αυτό είναι το πιο σημαντικό», είπε ο Sir Hamilton και πρόσθεσε: «Θα δούμε το επόμενο έτος». Από τότε δεν έχει μιλήσει δημόσια και όμως η φρενίτιδα γύρω από τα επόμενα βήματά του έχει φαινομενικά επισκιάσει τον πρωταθλητή Verstappen ή τις συνθήκες της νίκης του. Μας δείχνει όμως τον τεράστιο όγκο του, αλλά ποια είναι η σημασία του πιο επιτυχημένου οδηγού της F1.

Advertisement

Το birthday boy της Formula 1 και πρόσφατα ιππότης (Sir) επτά φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής υπέγραψε νέο διετές συμβόλαιο το περασμένο καλοκαίρι, το οποίο ξεκίνησε από τον Ιανουάριο του 2022. Ο ίδιος είχε πει τον Σεπτέμβριο ότι είχε σκεφτεί να αποσυρθεί: «Υπάρχουν και άλλα πράγματα που θα ήθελα να κάνω, κανονικά πράγματα που θέλω να κάνω», ενώ επανέλαβε πόσο τυχερό εξακολουθεί να θεωρεί τον εαυτό του, που οδηγεί κάθε εβδομάδα και σε ένα διαφορετικό μέρος του κόσμου. «Αν αρχίσω να γίνομαι πιο αργός, δεν θέλω να με πιέσουν, τότε ξέρω ότι πρέπει να σταματήσω» είχε πει σε παλαιότερη συνέντευξη του.

Advertisement

Θα μιλάμε για τον 8ο τίτλο του όταν γίνει 38 ετών του χρόνου;

«Οι αντιξοότητες κάνουν μερικούς να σπάσουν και άλλους να σπάσουν ρεκόρ» ανέβασε στο twitter η Mercedes κλείνοντας μας το μάτι σε ότι αφορά τον Hamilton, ενώ ο αδερφός του, Nicolas, μας καθησύχασε λέγοντας πως «Νομίζω ότι απλώς κάνει ένα διάλειμμα στα social media. Δεν τον κατηγορώ, τα social media μπορεί να είναι ένα πολύ τοξικό μέρος, αλλά και πολύ ωραίο».


«Η σιωπή είναι χρυσός»

Δεν γνωρίζουμε αν στην F1 ακολουθούν την παροιμία η σιωπή είναι χρυσός, όμως δεδομένου του τρόπου με τον οποίο ο Sir της F1 έχασε το ρεκόρ όγδοου Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Οδηγών, δείχνει το μεγαλείο του. Λίγοι μπορεί να είχαν αποδεχτεί την απόφαση με την τάξη και τη χάρη που έκανε ο Hamilton εκείνη την ημέρα.

«Απογοητευμένος» ήταν ο τρόπος με τον οποίο το αφεντικό της Mercedes, Toto Wolff περιέγραψε τον εαυτό του και τον Hamilton στη συνέχεια, καθώς αμφισβήτησε την: «αθλητική δικαιοσύνη και την αυθεντικότητα του αθλήματος» υπό το φως ενός φινάλε που ο οδηγός του ανέφερε ως «χειραγώμενο». «Θα χρειαστεί πολύς χρόνος για να χωνέψουμε αυτό που έχει συμβεί», είπε ο Wolff στο τέλος του αγώνα στο Άμπου Ντάμπι.

Τι λέει η Διεθνής Ομοσπονδία Αυτοκινήτου;

Ο νεοεκλεγείς πρόεδρος της FIA Mohammed Ben Sulayem είπε νωρίτερα αυτό το μήνα ο Hamilton δεν απαντούσε στα μηνύματά του, για να του εξηγήσει γιατί δεν παρευρέθηκε στο ετήσιο γκαλά της FIA.

Ωστόσο, παραδέχτηκε ότι δεν τον «κατηγόρησε» και αναγνώρισε το «στρες και την πίεση» που δεχόταν ο Sir Hamilton  από το τέλος της σεζόν, με τη Mercedes να έχει διαμαρτυρηθεί για τη διαδικασία επανεκκίνησης του τελευταίου αγώνα προτού απόρριψη αργότερα την ένσταση.

Μιλώντας πριν από το Ράλι Dakar, ο Ben Sulayem διαφώνησε με τις φήμες ότι ο Hamilton θα αποσυρόταν πριν από την επόμενη σεζόν.

«Όχι, δεν νομίζω ότι θα φύγει», είπε στους δημοσιογράφους και πρόσθεσε: «Είμαι βέβαιος ότι ο Lewis θα επιστρέψει. Είναι μεγάλο μέρος του μηχανοκίνητου αθλητισμού, και φυσικά στη Formula 1, η νέα εποχή μπορεί να προσθέσει νίκες και επιτεύγματα στο παλμαρέ του και επίσης θα είναι και ο Verstappen εκεί».

Ο 60χρονος, ο οποίος εξελέγη ως διάδοχος του Jean Todt τον Δεκέμβριο, έχει βάλει στους στόχους του να εξετάσει τους κανονισμούς της F1 για να αποφευχθεί το ότι έγινε στο Άμπου Ντάμπι. «Είναι δουλειά και καθήκον μου να προστατεύσω την ακεραιότητα της FIA. Όπως είπα στην πρώτη μου συνέντευξη τύπου, οι κανονισμοί της F1 δεν είναι το βιβλίο του Θεού. Είναι γραμμένο από ανθρώπους. Μπορεί να βελτιωθεί και να αλλάξει από τους ανθρώπους».

Η περασμένη σεζόν οδηγούσε τον Sir Hamilton στην όγδοη Παγκόσμια Ανώτερη Διάκρισή του, με τουλάχιστον οκτώ νίκες, ενώ οι 15 εκκινήσεις από την πρώτη σειρά ήταν περισσότερες από οποιουδήποτε άλλου οδηγού και τα 25 προσπεράσματα στο Σάο Πάολο έγιναν σημείο αναφοράς για μια από τις σπουδαίες επιδόσεις στην F1. Είναι δύσκολο να τον φανταστεί κανείς να μην επιστρέφει με το βλέμμα στραμμένο στον όγδοο παγκόσμιο τίτλο.

Τι λένε οι οδηγοί;

«Τα πάντα είναι δυνατά, όπως όλοι γνωρίζουμε στον αθλητισμό. Είμαστε πολύ συναισθηματικοί χαρακτήρες και οι εντάσεις είναι υψηλές», δήλωσε ο πρωταθλητής του 2009 Jenson Buton στο Sky Sports τον Δεκέμβριο και πρόσθεσε: «Προσωπικά  δεν ξέρω τόσο καλά τον Lewis τώρα, τον ήξερα πριν από επτά ή οκτώ χρόνια- αλλά δεν θα τον έβλεπα να φεύγει, ειδικά επειδή μόλις έχασε το παγκόσμιο πρωτάθλημα, νομίζω ότι θα επιστρέψει έτοιμος για μάχη την επόμενη χρονιά ».

Ο πρώην συναθλητής και αντίπαλος του Hamilton, Nico Rosberg, υποστήριξε την γνώμη και τα λεγόμενα του Buton λέγοντας:

«Ήταν σκληρό, ήταν εξαιρετικά σκληρό αλλά φυσικά υπολογίζω ότι θα επιστρέψει στο grid την επόμενη χρονιά και θα παλέψει για να πάρει πίσω αυτό το παγκόσμιο πρωτάθλημα που του αφαιρέθηκε κατά κάποιο τρόπο» είπε ο Rosberg και πρόσθεσε: «Ο Lewis ήταν, ή είναι, ο καλύτερος οδηγός αγώνων και έρχεται ο Verstappen που τον συναγωνίζεται στα ίσια και μερικές φορές είναι ακόμα καλύτερος. Είναι απίστευτο να βλέπεις τις ικανότητές τους και να του παρακολουθήστε τους να οδηγούν. Είναι σαν βρίσκονται σε άλλο πλανήτη, οπότε ελπίζω να το δούμε ξανά του χρόνου».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Formula 1- Sir Lewis Hamilton: Ποιοι θα μπορούσαν να είναι οι αντικαταστάτες του
F1: To πρωτάθλημα του Max Verstappen σε αριθμούς
Αυτά είναι τα ακριβότερα μονοθέσια της F1 που έχουν πωληθεί μέχρι σήμερα