Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Δοκιμές Μπαχρέιν, ημέρα τρίτη: Στο τέλος Verstappen

Ελλάδα 15:59
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Δοκιμές Μπαχρέιν, ημέρα τρίτη: Στο τέλος Verstappen

FORMULA 1

Δοκιμές Μπαχρέιν, ημέρα τρίτη: Στο τέλος Verstappen

FORMULA 1

Ο τελευταίος λόγος των δοκιμών προετοιμασίας του 2022 ανήκε στον πρωταθλητή. Πίσω του Leclerc, Alonso και Russell.

Advertisement
Advertisement

Αυτή ήταν σίγουρα η πιο «ζωντανή» ημέρα δοκιμών για τις δύο Red Bull. Το πρωί ήταν ο Sergio Perez που βρέθηκε στην κορυφή της κατάταξης για να παραδώσει την σκυτάλη στον Max Verstappen το απόγευμα. Ο Ολλανδός πέτυχε τον καλύτερό χρόνο του τεστ με την C5 της Pirelli. Σε εκείνον μάλιστα ανήκε και η δεύτερη καλύτερη προσπάθεια η οποία επετεύχθη σε ένα σετ C5 επίσης με το οποίο είχε κάνει τετ-α-κε λίγο νωρίτερα!

«Κανείς δεν τα δίνει όλα ακόμη» σχολίαζε ο Max μετά τη λήξη των δοκιμών. «Νομίζω ότι επικεντρωθήκαμε κυρίως στα ελαστικά που θα χρησιμοποιήσουμε την επόμενη εβδομάδα. Οι αναβαθμίσεις που φέραμε σήμερα φαίνεται ότι λειτούργησαν και λογικά θα τις κρατήσουμε». Η εικόνα της RB18 ήταν εμφανώς καλύτερη σε σχέση με εκείνην της Βαρκελώνης. Οι οδηγοί της μπορούσαν να την πιέζουν περισσότερο, ενώ πολύ καλοί ήταν και οι χρόνοι που έκαναν με τις C2 και C3 γόμες οι οποίες θα χρησιμοποιηθούν την επόμενη εβδομάδα στο Grand Prix.

Advertisement
Advertisement

Εξίσου καλή ήταν και η εικόνα της Ferrari με τον Charles Leclerc να πετυχαίνει τον δεύτερο καλύτερο χρόνο του τεστ φορώντας την C4. Ο Μονεγάσκος συμπλήρωσε 53 γύρους, 15 λιγότερους από τον ομόσταβλο του ο οποίος επικεντρώθηκε στα μεγάλα stints. Την C4 γόμα επίσης χρησιμοποίησε και ο Fernando Alonso για να βρεθεί στην τρίτη θέση της τελικής κατάταξης, 6 εκατοστά του δευτερολέπτου μπροστά από τον George Russell.

Η Mercedes W13 ήταν για άλλη μια φορά αρκετά νευρική, με το porpoising να φαίνεται πιο έντονο σε εκείνη ακόμη και σε χαμηλότερες ταχύτητες. «Προφανώς είναι νωρίς ακόμη να μιλάμε για πρωτάθλημα. Αλλά για την ώρα δεν νομίζω ότι είμαστε σε θέση να διεκδικήσουμε νίκες» σχολίαζε ο Lewis Hamilton στο τέλος της ημέρας. «Το αυτοκίνητό μας έχει σίγουρα δυναμικό και δοκιμάζουμε τα πάντα για να το εκμεταλλευτούμε. Αλλά δεν είναι κάτι που φτιάχνεται σε μία εβδομάδα». Η εικόνα της W13 στην πίστα φαίνεται να δικαιολογεί τις δηλώσεις Hamilton. Βάσει προηγούμενης εμπειρίας, όμως, επιφυλασσόμαστε…

Advertisement

Σημείωση: Τελικά δεύτερος στην κατάταξη βρέθηκε ο Mick Scumacher, ο οποίος όμως συνέχισε να δοκιμάζει ενώ οι υπόλοιποι είχαν σταματήσει. Όπως και με τον Kevin Magnussen εχθές, έτσι και σήμερα η Haas συμπλήρωσε παραπάνω ώρα για να καλύψει το χαμένο έδαφος από το πρωί της Πέμπτης.

Advertisement

Οι επίσημες δοκιμές προετοιμασίας έχουν ολοκληρωθεί. Ο χρόνος, πλέον, μετράει αντίστροφα για την έναρξη της σεζόν!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Δοκιμές Μπαχρέιν, ημέρα δεύτερη: Υπόθεση Ferrari
Δοκιμές Μπαχρέιν, ημέρα πρώτη: Ο Gasly στην κορυφή
Pirelli: Οι γόμες για τους τρεις πρώτους αγώνες