Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Πρεμιέρα για το νέο μονοθέσιο F1-75 της Ferrari

Ελλάδα 21:22
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Πρεμιέρα για το νέο μονοθέσιο F1-75 της Ferrari

FORMULA 1

Πρεμιέρα για το νέο μονοθέσιο F1-75 της Ferrari

FORMULA 1

Η Ferrari αποκάλυψε επίσημα το νέο της μονοθέσιο για την Formula 1 ενόψει της σεζόν του 2022 στη βάση της στο Μαρανέλο στην Ιταλία.

Advertisement
Advertisement

Την F1-75 εμφάνισαν στο κοινό οι οδηγοί της Scuderia Charles Leclerc και Carlos Sainz Jr.

 

Σε φωτογραφίες, που είχαν διαρρεύσει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μία ημέρα πριν την παρουσίαση, είχαν φανεί τα χρώματα και η διάταξη των χορηγών πάνω στο μονοθέσιο. Το όνομα (F1-75 ) αποτίνει φόρο τιμής στην 75η επέτειο της Ferrari, ένα «ορόσημο» που θα γιορταστεί στις 12 Μαρτίου, μια ημερομηνία που αναφέρεται στην πρώτη ανάφλεξη του κινητήρα στη Ferrari 125S το 1947. Αυτό είναι το πρώτο μονοθέσιο, από το 2014, που δεν έχει τα αρχικά SF (Scuderia Ferrari), πριν από τον αριθμό του.

Advertisement
Advertisement

Όπως είχαν προβλέψει λίγους μήνες πριν οι… κατάσκοποι των ομάδων η F1-75 έχει πολύ μαύρο χρώμα σε αντίθεση με το κόκκινο. Το νέο χρώμα διαθέτει μαύρα μπροστινά και πίσω φτερά, καθώς και μαύρο Halo και μαύρo numberplate τόσο στη μύτη όσο και στο κάλυμμα του κινητήρα, ενώ το κόκκινο είναι περισσότερο σκούρο, από τις άλλες χρονιές.

Προσέξτε το σημείο όπου η “μύτη” ενώνεται με την αεροτομή σαν το σημείο της βελόνας με την κλωστή κάτι που δεν έχουμε ως τώρα σε άλλα μονοθέσια. Επίσης παρατηρήστε πόσο λεπτή είναι με στρογγυλεμένα τα πλαϊνά για να διώχνει αρμονικά τον αέρα προς τα πίσω.

Η ομάδα λίγες ημέρες πριν, είχε κυκλοφορήσει ένα δικό της βίντεο που έδειχνε τους Leclerc και Sainz – ντυμένους με την… στολή της ομάδας να δείχνουν την αντίδρασή τους στη θέα της F1-75. Στο video τους οδηγούς υποδέχεται ο αγωνιστικός διευθυντής της Ferrari, Laurent Mekies και φαίνονται να εξετάζουν το αυτοκίνητο από κοντά, μιλώντας στα ιταλικά με τον Leclerc να αναφωνεί: «Mamma mia!» κάτι που φάνηκε λίγο θεατρικό.

Advertisement

Ο Sainz μίλησε πρόσφατα για τις εμπειρίες του από την οδήγηση της F1-75 στον προσομοιωτή. «Είναι πολύ διαφορετικά, τα μονοθέσια από αυτά που οδηγούσαμε τα τελευταία χρόνια.», είπε ο Ισπανός και πρόσθεσε: «Μέχρι πέρυσι οδηγούσαμε τα καλύτερα ίσως αυτοκίνητα στην ιστορία της F1, καλά ισορροπημένα αλλά απόλυτα. Αν έχανες την προσοχή σου για μια στιγμή, θα χτυπούσες. Αυτή η Ferrari μου φαίνεται ακόμα πιο δύσκολη. Οι αναρτήσεις είναι πιο σκληρές, θα πρέπει να συνηθίσουμε τις αντιδράσεις της».

Advertisement

Η Ferrari θα μπει στη σεζόν του 2022 προσπαθώντας να αξιοποιήσει την πρόσφατη δυναμική της αφού τερμάτισε τρίτη στο περσινό πρωτάθλημα κατασκευαστών, επιστρέφοντας από μια δύσκολη σεζόν του 2020.

Ο Leclerc κατάφερε μία pole στο Μονακό και έφτασε κοντά στη νίκη στο Silverstone, ενώ ο Sainz κατάφερε να φέρει πολυτίμους βαθμούς πετυχαίνοντας τα 4 από τα 5 podium της ομάδας το 2021. Η Scuderia δεν έχει κερδίσει αγώνα από τη Σιγκαπούρη το 2019 και δεν έχει κερδίσει πρωτάθλημα από τότε που πήρε το στέμμα των κατασκευαστών το 2008.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Formula 1: H Ferrari είναι έτοιμη για ένα δυνατό come back!
Αυτό είναι το τελικό ταμείο της σεζόν του 2021
Η Ferrari στον κόσμο του Metaverse