Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Δοκιμές Μπαχρέιν, ημέρα δεύτερη: Υπόθεση Ferrari

Ελλάδα 11:17
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Δοκιμές Μπαχρέιν, ημέρα δεύτερη: Υπόθεση Ferrari

FORMULA 1

Δοκιμές Μπαχρέιν, ημέρα δεύτερη: Υπόθεση Ferrari

FORMULA 1

Μία είναι η σταθερά που διαφαίνεται μέχρι στιγμής από τις πέντε ημέρες δοκιμών σε Βαρκελώνη και Μπαχρέιν. Το όνομα αυτής Ferrari…

Advertisement
Advertisement

Η ομάδα από το Μαρανέλο είχε άλλη μία εξαίρετη ημέρα δοκιμών, με τον Carlos Sainz να βρίσκεται στην κορυφή της τελικής κατάταξης. Κάτι τέτοιο, φυσικά, δεν λέει πολλά από μόνο του. Ήταν η συνολική εικόνα των κόκκινων μονοθεσίων που συνέχισε να εντυπωσιάζει. Δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε το φορτίο καυσίμων που φέρει το μονοθέσιο κάθε ομάδας ή το πώς έχει προγραμματιστεί η εξέλιξη του.

Αλλά δεν μπορούμε να αγνοήσουμε και αυτά που βλέπουμε στην πίστα. Ένα μονοθέσιο σταθερό, ταχύ και εξαιρετικά ευπροσάρμοστο στις διαφορετικές γόμες της Pirelli. Επιπλέον, η ριζική αλλαγή πίστας αλλά και καιρικών συνθηκών από την Βαρκελώνη στο Μπαχρέιν δεν φάνηκε να προβληματίζει ιδιαίτερα την F1-75. Το ιταλικό μονοθέσιο, μάλιστα, έφερε και μικρές αλλαγές στο χείλος του πατώματος που εμφανίστηκαν για πρώτη φορά φέτος. Δείγμα της μεθοδικής δουλειάς που γίνεται. Το 1:33.532 του Sainz σημειώθηκε με την C4 γόμα της Pirelli.

Την ίδια γόμα χρησιμοποίησε και ο Max Verstappen για να βρεθεί στη δεύτερη θέση, σχεδόν μισό δευτερόλεπτο πίσω από τον Ισπανό. Ο πρωταθλητής πήρε τα ηνία σήμερα από τον Perez σημειώνοντας 86 γύρους. Πολύ καλή ήταν και η εικόνα της Alpine με τον Ocon πίσω από το τιμόνι, να συμπληρώνει 111 γύρους. Από την άλλη, ο Lando Norris εξακολούθησε να είναι μόνος οδηγός της McLaren που συμμετείχε καθώς ο Ricciardo έχει διαγνωστεί με COVID-19 και πιθανότατα θα χάσει και την αυριανή ημέρα.

Advertisement
Advertisement

Στην Mercedes φαίνεται, ότι ακόμη προσπαθούν να κατανοήσουν το νέο τους μονοθέσιο. Η W13 φαίνεται να αντιμετωπίζει κάποια προβλήματα υπερστροφής και αρκετά έντονο porpoising. Τα φαινόμενα αυτά, ίσως τονίστηκαν περισσότερο λόγω των αρκετά ισχυρών ανέμων που έπνεαν σήμερα στην πίστα. «Δοκιμάζουμε ακόμη πολλά διαφορετικά πράγματα για την παραγωγή της κάθετης δύναμης. Ακόμη προσπαθούμε να την δαμάσουμε (εννοεί την W13). Ίσως την επόμενη εβδομάδα να είμαστε καλύτερα» δήλωνε ο Lewis Hamilton μετά το πέρας των δοκιμών.

Αύριο πέφτει η αυλαία και των δεύτερων δοκιμών προετοιμασίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Pirelli: Οι γόμες για τους τρεις πρώτους αγώνες
F1 testing Μπαχρέιν: Τελευταία πρόβα
O Briatore μιλάει για την μάχη με τον Covid-19