Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Χάμιλτον: Τεράστια η πίεση για αποτελέσματα το 2024

Ελλάδα 11:17
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Χάμιλτον: Τεράστια η πίεση για αποτελέσματα το 2024

FORMULA 1

Χάμιλτον: Τεράστια η πίεση για αποτελέσματα το 2024

FORMULA 1

Ο Λιούις Χάμιλτον πιστεύει ότι ο Τότο Βολφ και η Mercedes βρίσκονται υπό τεράστια πίεση ενόψει του 2024.

Advertisement
Advertisement

Μιλώντας σε επιλεγμένα ΜΜΕ μετά το GP του Άμπου Ντάμπι ο Βρετανός παραδέχτηκε ότι όλοι στην ομάδα βρίσκονται… επί ποδός πολέμου για τη νέα σεζόν.

Ερωτηθείς, μάλιστα, για την πίεση που αντιμετωπίζει το αφεντικό της Mercedes, Τότο Βολφ, ο Χάμιλτον απάντησε: «Σίγουρα είναι τεράστια. Όχι μόνο για τον Τότο αλλά για όλους μας. Όλοι πίσω στο εργοστάσιο την αισθάνονται εξίσου». Η Mercedes είχε δύο μέτριες σεζόν στο ξεκίνημα της εποχής των μονοθέσιων groynd-effect. Έχει να επιδείξει μόλις μία νίκη σε πάνω από 40 αγώνες.

Advertisement
Advertisement

Οι Γερμανοί καλούνται να κάνουν μία μεγάλη ανατροπή για του χρόνου. Ο Χάμιλτον πιστεύει ότι το στιλ διοίκησης του Βολφ πρέπει να γίνει πιο επιθετικό. «Εν τέλει ένα αφεντικό όπως ο Τότο οφείλει να ασκεί μεγαλύτερη πίεση εσωτερικά. Ωστόσο πρέπει να προσέξει πώς θα το κάνει γιατί όλοι μας έχουμε ένα όριο στην πίεση που μπορούμε να διαχειριστούμε» σημείωσε.

Επιπλέον ο επτάκις παγκόσμιος πρωταθλητής εξέφρασε την ελπίδα ότι από την μεριά του έχει δώσει έμπνευση στους εργαζόμενους της Mercedes. «Ελπίζω κάποιοι από τους αγώνες που έχω κάνει να έκαναν τους ανθρώπους μας να σκεφτούν ότι δεν είμαστε και τόσο μακριά από τον στόχο».

Advertisement

Σύμφωνα με τον Χάμιλτον το μεγάλο πρόβλημα της Mercedes ήταν η απουσία συγκεκριμένης κατεύθυνσης στην εξέλιξη του μονοθέσιου. Ο Βρετανός πιστεύει ότι, με τον Τζέιμς Άλισον στο τιμόνι του τεχνικού τμήματος, το πρόβλημα αυτό έχει λυθεί.

Πόσο αισιόδοξος είναι, όμως, ο Λιούις για τη νέα σεζόν; «Πάντα θα έχω ελπίδες. Δεν θα κρατήσω, όμως, και την αναπνοή μου» σημείωσε με νόημα.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
F1 GP Άμπου Ντάμπι: Η τελευταία pole της χρονιάς στον Φερστάπεν
Φερστάπεν: Πώς κέρδισε τον Λεκλέρ για την pole (+video)
Mercedes εναντίον Ferrari: Με το βλέμμα στο 2025;