Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Ένα υπεραυτοκίνητο ωδή στον πρώτο πρωταθλητή της F1 (+video)

Ελλάδα 8:24
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ένα υπεραυτοκίνητο ωδή στον πρώτο πρωταθλητή της F1 (+video)

FORMULA 1

Ένα υπεραυτοκίνητο ωδή στον πρώτο πρωταθλητή της F1 (+video)

FORMULA 1

Στο Goodwood ο οίκος Pininfarina αποκαλύπτει μια επετειακή συλλεκτική έκδοση του Battista.

Advertisement
Advertisement

H Automobili Pininfarina «απογειώθηκε» σε μια ειδική παραλλαγή του πλήρως ηλεκτρικού υπεραυτοκίνητου, των 1.900 ίππων, Battista, που ονομάζεται Edizione Nino Farina.

Το αυτοκίνητο γιορτάζει τη ζωή και την καριέρα του πρώτου παγκόσμιου πρωταθλητή της F1, Τζουζέπε «Νίνο» Φαρίνα και θα κάνει το ντεμπούτο του στο Goodwood Festival of Speed, ​​αυτό το Σαββατοκύριακο.

Τα τεχνικά χαρακτηριστικά και η… κτηνώδης ισχύ των τεσσάρων ηλεκτροκινητήρων, δεν διαφοροποιείται, σε σχέση με τη γνώριμη έκδοση του Battista.

Advertisement
Advertisement

Μόλις πέντε μονάδες του Battista Edizione Nino Farina έχουν προγραμματιστεί για παραγωγή και κάθε αυτοκίνητο της σειράς, γιορτάζει ένα από τα πέντε σημαντικά ορόσημα στη ζωή του μεγάλου Ιταλού οδηγού.

Αυτά τα ορόσημα περιλαμβάνουν την ημερομηνία και τον τόπο γέννησής του, την πρώτη του νίκη στην pole position και τον αγώνα της F1 στο βρετανικό Γκραν Πρι του 1950, τη δεύτερη νίκη του το 1950 στο Γκραν Πρι της Ελβετίας, την τρίτη και τελευταία του νίκη το 1950 στο ιταλικό Γκραν Πρι, και τη νίκη του στο παγκόσμιο πρωτάθλημα F1 το 1950.

Advertisement

Το εξωτερικό της τελευταίας δημιουργίας από την Pininfarina, είναι «λουσμένο», σε μια ειδική απόχρωση του κόκκινου με την ονομασία Rosso Nino που αποτίει φόρο τιμής στα αυτοκίνητα που έτρεξε ο Φαρίνα.

Advertisement

Το αυτοκίνητο υιοθετεί, επίσης, μια ειδική απόχρωση στο κάτω μέρος του αμαξώματος που έχει φινίρισμα σε Bianco Sestriere και Iconica Blu, συμπεριλαμβανομένης μιας λωρίδας κατά μήκος των πλευρικών καθρεπτών και στην κάτω πλευρά της πίσω πτέρυγας. Το Battista Edizione Nino Farina έχει επίσης ένα Bianco Sestriere, βαμμένο «01» στο πίσω μέρος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Απίστευτο ρεκόρ επιτάχυνσης από το Pininfarina Battista (+video)
Το Pininfarina Battista και οι γοητευτικές του λεπτομέρειες
O Pininfarina ανοίγει ένα νέο εργοστάσιο για το Battista