Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Η Aston Martin αποκαλύπτει το μονοθέσιο AMR22 (+video)

Ελλάδα 14:25
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η Aston Martin αποκαλύπτει το μονοθέσιο AMR22 (+video)

FORMULA 1

Η Aston Martin αποκαλύπτει το μονοθέσιο AMR22 (+video)

FORMULA 1

Η Aston Martin έγινε η πρώτη ομάδα που αποκάλυψε το κανονικό αγωνιστικό αυτοκίνητο του 2022 και όχι τα νέα χρώματα και χορηγούς σε ένα «ψεύτικο» μονοθέσιο. Μάλιστα η AMR22, θα κάνει το ντεμπούτου της στην πίστα αύριο, (Παρασκευή 11/2) κατά τη διάρκεια μιας ημέρας γυρισμάτων στο Silverstone.

Advertisement
Advertisement

Το νέο αυτοκίνητο παρουσιάστηκε σε εκδήλωση στα κεντρικά γραφεία της Aston Martin στο Gaydon στο Ηνωμένο Βασίλειο.

 

Η Aston Martin AMR22 διαθέτει ανανεωμένο χρώμα, αντικαθιστώντας τα ροζ στοιχεία του προηγούμενου μεγάλου χορηγού (της BWT) με πράσινο lime και διαθέτει μια νέα επιθετική σχεδίαση σύμφωνα με τους νέους κανονισμούς για αυτή τη σεζόν.

Advertisement
Advertisement

Αυτό είναι το πρώτο κανονικό μονοθέσιο της F1 του 2022 αφού η Haas επέλεξε να αποκαλύψει το αυτοκίνητό της μέσω renders, ενώ το λανσάρισμα RB18 της Red Bull έγινε με τη χρήση ενός show car. Οι οδηγοί Sebastian Vettel και Lance Stroll ήταν αυτοί που αποκάλυψαν το αυτοκίνητο, ενόψει της δεύτερης σεζόν τους ως συναθλητές.

Ο τέσσερις φορές παγκόσμιος πρωταθλητής της F1 Sebastian Vettel «μπήκε» στην Aston Martin τη σεζόν του 2021, σημειώνοντας έναν τερματισμό στο podium, ενώ η ομάδα τερμάτισε έβδομη στο πρωτάθλημα κατασκευαστών.

Advertisement

«Συνεχίζουμε το ταξίδι μας προς την κορυφή της Formula 1, της πιο διάσημης και ανταγωνιστικής σειράς αγώνων στον κόσμο – και θέλουμε να κερδίσουμε», δήλωσε ο ιδιοκτήτης της ομάδας Lawrence Stroll και πρόσθεσε: «Γνωρίζουμε ότι η νίκη δεν είναι εύκολη. Έχουμε μπροστά μας ένα πενταετές ταξίδι, συνεχίζουμε να ανεβαίνουμε και θα φτάσουμε στην κορυφή».

«Όσον αφορά τις ελπίδες για τη σεζόν, δεν νομίζω ότι κάποιος ξέρει πραγματικά τι να περιμένει», πρόσθεσε ο Vettel και κατέληξε:. «Υπάρχουν νέοι κανόνες και φυσικά όλες οι ομάδες  ελπίζουν ότι τα έχουν κάνει τη σωστή επιλογή. Όλοι θέλουν να κερδίσουν, συμπεριλαμβανομένου και εμένα, και κανείς δεν θα ήταν στη Formula 1 αν το όνειρό του δεν είναι να κερδίσει

Advertisement

Ο Lance Stroll θα ξεκινήσει την έκτη σεζόν του στη F1 φέτος και είναι αισιόδοξος ότι οι νέοι κανονισμοί θα δώσουν στην ομάδα την ευκαιρία να κάνει ένα μεγάλο βήμα μπροστά. «Αυτή δεν είναι μόνο μια μεγάλη ευκαιρία για την Aston Martin, αλλά και για όλες τις ομάδες», είπε ο Stroll. «Πρέπει απλώς να πιστέψουμε ότι κάναμε την καλύτερη δουλειά προετοιμάζοντας το αυτοκίνητο και ξέρω ότι όλοι οι εμπλεκόμενοι εργάζονται απίστευτα σκληρά για να δώσουν στον Seb και σε εμένα την καλύτερη ευκαιρία».

Advertisement

Η Aston Martin είχε πρόσφατα  διοικητικές αλλαγές. Ο πρώην αρχηγός της ομάδας Otmar Szafnauer αποχώρησε από την ομάδα και τον ρόλο του να έχει αναλάβει ο πρώην επικεφαλής μηχανοκίνητου αθλητισμού της BMW, Mike Krack . Η ομάδα έχει επίσης έναν νέο μεγάλο χορηγό, την Aramco. Τα λογότυπά της  εμφανίζονται ευδιάκριτα στο νέο αυτοκίνητο AMR22 στο πίσω φτερό, στο airbox και στο μπροστινό φτερό.

Μετά την ημέρα των γυρισμάτων, την Παρασκευή 11/2, η Aston Martin AMR22, θα κάνει την πρώτη της… έξοδο στις δοκιμές πριν από τη σεζόν στο Circuit de Barcelona-Catalunya στις 23-25 ​​Φεβρουαρίου.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: