Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Andretti: Δεν αποδέχεται την απόρριψη

Ελλάδα 20:13
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Andretti: Δεν αποδέχεται την απόρριψη

FORMULA 1

Andretti: Δεν αποδέχεται την απόρριψη

FORMULA 1

Το ενδιαφέρον στο… ειδύλλιο Andretti-F1 αποδείχτηκε μονόπλευρο μέχρι στιγμής. Ωστόσο οι Αμερικανοί δεν πτοούνται.

Advertisement
Advertisement

Οι ομάδες και η ιδιοκτήτρια του σπορ Liberty Media δεν είχαν συγκινηθεί από την έγκριση του φακέλου της Andretti από την FIA. Έτσι, αρνήθηκαν να κάνουν εμπορική συμφωνία με τον οργανισμό του Μάικλ Αντρέτι.

Ο πρώην οδηγός σε IndyCar και F1 παραδέχτηκε ότι το τελευταίο διάστημα υπήρξε δύσκολο για την ομάδα του. Ωστόσο δεν πτοείται και προχωράει κανονικά στις επενδύσεις που είχε σχεδιάσει για το εγχείρημα της F1. Ήδη οι Αμερικανοί έχουν ξεκινήσει την αναβάθμιση της αεροδυναμικής σήραγγας της Toyota στην Κολωνία, την οποίαν χρησιμοποιούν αποκλειστικά.

Επιπλέον, σήμερα έγιναν τα εγκαίνια των εγκαταστάσεων της ομάδας στο Σίλβερστοουν. Από εκεί η Andretti σκοπεύει να τρέχει μεγάλο μέρος των λειτουργιών της ομάδας F1 -εάν ποτέ γίνει αποδεκτή- αλλά και των άλλων ομάδων της σε μικρότερες κατηγορίες.

Advertisement
Advertisement

«Έχουμε ξεκινήσει από το μηδέν και φτιάχνουμε μία ομάδα με νέες ιδέες» δήλωσε ο Μάικλ Αντρέτι. «Φυσικά, οι ομάδες που συμμετέχουν ήδη στο πρωτάθλημα έχουν συνηθίσει στις δικές τους μεθόδους. Ωστόσο εμείς θα το κάνουμε με τον δικό μας τρόπο» συμπλήρωσε.

Εξαγορά

Η Andretti έχει συμφωνήσει με την Cadillac για συνεργασία σε περίπτωση συμμετοχής στην F1. Οι δύο συνέταιροι πιστεύουν ακόμη ότι μπορούν να γίνουν αποδεκτοί τελικά. «Πιστεύω ότι η σύμπραξή μας θα είναι μία πολύ μεγάλη ιστορία. Θα είμαστε μία πλήρως αμερικανική ομάδα, με αμερικανική PU και Αμερικανούς οδηγούς. Θα είναι πολύ ωραίο να κάνουμε κάτι που δεν έχει ξαναγίνει στο παρελθόν» σημείωσε ο Αντρέτι.

Βέβαια, η Cadillac θα προμηθεύεται τις PU αρχικά από την Renault, σύμφωνα με το σχέδιο των Andretti. Και σε βάθος χρόνου, έχοντας αποκτήσει την τεχνογνωσία, θα προχωρήσει στην κατασκευή των δικών της PU.

Advertisement

Ωστόσο για να γίνουν όλα αυτά η Andretti θα πρέπει να συνάψει εμπορική συμφωνία με την F1. Και οι 10 ομάδες αρνούνται πεισματικά να δεχτούν 11ο μέλος στο κλειστό τους κλαμπ. Όλα δείχνουν ότι η Andretti θα αναγκαστεί να εξαγοράσει κάποια από τις ομάδες που συμμετέχουν ήδη στο πρωτάθλημα.

Για την ώρα μόνο οι Alpine, Haas και RB F1, θα μπορούσαν να αποτελέσουν μέρος αυτού του σεναρίου. Η πρώτη ίσως να είναι και η καλύτερη επιλογή για τους Αντρέτι, καθώς τελεί εδώ και 2 χρόνια σε παρακμή αγωνιστικά.

Advertisement

Ωστόσο η Renault θα πουλούσε την ομάδα της μόνο αφού είχε λάβει εγγυήσεις ότι οι PU θα κατασκευάζονταν στο Βιρί-Σατιγιόν της Γαλλίας. Και αφού εισέπραττε το ανάλογο υψηλότατο τίμημα. Θα το δέχονταν, άραγε, αυτό οι Αντρέτι;