Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

FIA: Αθώος ο Σουλαγιέμ-Καταγγελία Σούζι Βολφ

Ελλάδα 8:29
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

FIA: Αθώος ο Σουλαγιέμ-Καταγγελία Σούζι Βολφ

FORMULA 1

FIA: Αθώος ο Σουλαγιέμ-Καταγγελία Σούζι Βολφ

FORMULA 1

Η έρευνα της παγκόσμιας ομοσπονδίας ολοκληρώθηκε με τον Μοχάμεντ μπεν Σουλαγιέμ να ανακηρύσσεται αθώος. Ωστόσο υπάρχει νέα καταγγελία εναντίον της FIA από την Σούζι Βολφ.

Advertisement
Advertisement

Ο Σουλαγιέμ είχε κατηγορηθεί από ανώνυμο πληροφοριοδότη ότι είχε παρέμβει παράτυπα σε δύο περιπτώσεις κατά την περσινή σεζόν.

Η πρώτη περίπτωση ήταν στο περσινό GP της Σαουδικής Αραβίας όταν ο Σουλαγιέμ είναι προσπαθήσει -υποτίθεται- να επηρεάσει τους κριτές στο να κατακυρώσουν την τρίτη θέση στον Φερνάντο Αλόνσο. Η δεύτερη αφορούσε στο παρθενικό GP του Βέγκας. Ο πρόεδρος της FIA είχε κατηγορηθεί πώς προσπάθησε παρασκηνιακά να σαμποτάρει τον αγώνα με το να μην πάρει έγκριση ασφάλειας από την FIA.

Η εσωτερική έρευνα της ομοσπονδίας κράτησε 30 ημέρες και χθες έγινε η ανακοίνωση του πορίσματος με τον Σουλαγιέμ να ανακηρύσσεται αθώος. «Έπειτα από την ολοκλήρωση της έρευνας, η επιτροπή δεοντολογίας έκρινε ομόφωνα ότι δεν υπήρξαν ουσιαστικά στοιχεία που να επιβεβαιώνουν τις καταγγελίες για παράτυπη παρέμβαση του προέδρου της FIA Μοχάμεντ μπεν Σουλαγιέμ» γράφει η ανακοίνωση.

Advertisement
Advertisement

Ωστόσο το παρασκήνιο που αφορά στην παγκόσμια ομοσπονδία αθλητισμού δεν έχει τελειωμό. Η διευθύνουσα της F1 Academy, Σούζι Βολφ κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά κατά της FIA στα γαλλικά δικαστήρια.

Η καταγγελία της Βολφ έγινε λόγω του θέματος που είχε προκύψει τον περασμένο Δεκέμβριο όταν η FIA είχε ξεκινήσει έρευνα για πιθανή ύπαρξη ασυμβίβαστου με την τοποθέτηση της Βολφ στην συγκεκριμένη θέση. Τότε είχε υπονοηθεί ότι η Βολφ -σύζυγος του συνιδιοκτήτη και επικεφαλής της Mercedes- μετέφερε εμπιστευτικές πληροφορίες, στις οποίες είχε πρόσβαση λόγω της θέσης της, στον Τότο Βολφ.

Η FIA είχε σταματήσει σχετικά γρήγορα την όποια έρευνα για το θέμα έπειτα από τον σάλο που είχε ξεσπάσει. Ωστόσο όλα δείχνουν ότι η Βολφ είναι διατεθειμένη να συνεχίσει τον αγώνα της, καθώς η FIA δεν έχει εκδώσει καν δημόσια συγγνώμη για το θέμα. Η μηνυτήρια αναφορά της Βολφ κατατέθηκε στις 4 Μαρτίου.