Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Alpine: Παρουσίασε την A524

Ελλάδα 2:37
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Alpine: Παρουσίασε την A524

FORMULA 1

Alpine: Παρουσίασε την A524

FORMULA 1

Η Alpine A524 είναι το τέταρτο μονοθέσιο που παρουσιάζεται ενόψει της φετινής σεζόν. Τα αποκαλυπτήρια έγιναν στο εργοστάσιο της ομάδας από τους Οκόν-Γκασλί.

Advertisement
Advertisement

Αρκετά εντυπωσιακή φάνηκε στην παρουσίαση η A524 της Alpine, το μονοθέσιο με το οποίο θα τρέξει η γαλλική ομάδα στη σεζόν του 2024 στη Formula 1. Οι Γάλλοι αποκάλυψαν τον χρωματισμό του αυτοκινήτου και οι διαφορές με τον προκάτοχο είναι έντονες.

Στο εργοστάσιο του Ένστοουν διατήρησαν την πολυχρωμία, αλλά πρόσθεσαν πολύ περισσότερα ανθρακονήματα. Η εμπρός αεροτομή είναι σχεδόν όλη καλυμμένη με κάρμπον, όπως και αρκετά από τα πλαϊνά μέρη του μονοθεσίου, όπως ψυγεία, sidepod και κάλυμμα κινητήρα.

Advertisement
Advertisement

Στην Alpine, αισιοδοξούν αρκετά ενόψει 2024, διότι σύμφωνα με τους ίδιους, έχει πέσει πολλή δουλειά στην A524, ώστε να βελτιωθεί σημαντικά η αεροδυναμική της, για να αντισταθμίσει την χαμηλή ισχύ του κινητήρα της Renault.

Μένει να φανεί αν αυτή η αιχμηρή και επιβλητική εμφάνιση της A524 μπορεί να μεταφραστεί σε απόδοση στην πίστα.

Οι δυσκολίες του 2023 και η επόμενη ημέρα

Advertisement

Οι δύο Γάλλοι πιλότοι είχαν πέρσι στα χέρια τους ένα μονοθέσιο που τους έφερε άνετα στο μέσο της κατάταξης.

Ωστόσο η A523 υστερούσε σημαντικά έναντι των Ferrari-Mercedes από την αρχή της σεζόν. Κατά τη διάρκεια αυτής, μάλιστα, η McLaren ανέβασε εντυπωσιακά τις επιδόσεις της MCL60 με αποτέλεσμα η Alpine να ανταγωνίζεται μόνο τις πιο μικρές ομάδες και όχι πάντα με επιτυχία.

Το γεγονός αυτό επέφερε αρκετές σημαντικές αλλαγές στην ιεραρχία της ομάδας. Οι Σαφνάουερ-Περμέιν και Ρόσι έφυγαν πριν ολοκληρωθεί η σεζόν πληρώνοντας τα άσχημα αποτελέσματα της ομάδας.

Ο Μπρουνο Φαμίν ήλθε ως προσωρινός επικεφαλής της Alpine, παραμένει ακόμη στην θέση αυτή και για αυτό ήταν από τα κύρια πρόσωπα της παρουσίασης.

Κατά συνέπεια, το 2024 θα είναι ένα πολύ κρίσιμο έτος για την γαλλική ομάδα. Η Alpine πρέπει να αποδείξει ότι έχει το δυναμικό ώστε να κάνει το βήμα παραπάνω από το μέσο προς την κορυφή της κατάταξης.

Αγκάθι στην προσπάθειά της αυτή, είναι η PU της Renault. Η γαλλική μονάδα ισχύος είναι η πιο αδύναμη στο grid. Η Alpine είχε ζητήσει και άδεια από την FIA ώστε να την εξελίξει πέρσι, η οποία όμως δεν της δόθηκε τελικά.

Συνεπώς, οι άνθρωποι της ομάδας στηρίζουν πάρα πολλά στη νέα αεροδυναμική επεξεργασία της A524. Ελπίδα τους είναι, ότι το νέο μονοθέσιο θα μπορέσει να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις του ground-effect το οποίο επέστρεψε στην F1 από το 2022.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Alpine: Ιδιοκτήτες-αστέρες!
Τέλος οι Σάφναουερ και Περμέιν από την Alpine!
Alpine: Ανακοίνωσε τον Μικ Σουμάχερ για το WEC