Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Alpine: Ο Piastri αντί του Alonso το 2023!

Ελλάδα 10:42
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Alpine: Ο Piastri αντί του Alonso το 2023!

FORMULA 1

Alpine: Ο Piastri αντί του Alonso το 2023!

FORMULA 1

Η Alpine δεν έχασε χρόνο, μετά την ανακοίνωση της μεταπήδησης του Alonso στην Aston Martin. Σύμφωνα με την γαλλική ομάδα, ο αναπληρωματικός οδηγός της, Oscar Piastri θα προαχθεί του χρόνου στο δεύτερο μονοθέσιο της. Έτσι, ο νεαρός Αυστραλός και ο Esteban Ocon θα συγκροτήσουν το οδηγικό δίδυμο της Alpine για το 2023.

Advertisement
Advertisement

Ο Piastri ήταν το φαβορί για την θέση του Alonso μόλις έγινε γνωστή η συμφωνία του τελευταίου με την Aston Martin. Η Alpine κοιτούσε έτσι κι αλλιώς να βρει μία θέση στο grid για τον προστατευόμενό της. Υπήρξαν φήμες ότι ο Piastri θα μπορούσε να αγωνιστεί για λογαριασμό της McLaren το 2023.

Αυτό, τουλάχιστον, επιθυμούσε η πλευρά του Αυστραλού ο οποίος έχει ως μάνατζερ τον Mark Webber. Φαίνεται, όμως, ότι το θέμα κολλούσε καθώς η McLaren δεν ήθελε να έχει στις τάξεις της έναν οδηγό ο οποίος θα έφευγε σε λίγο καιρό.

Advertisement
Advertisement

Υπό αυτή την σκοπιά, η μεταπήδηση Alonso στην Aston Martin απλοποίησε τα πράγματα. Σύμφωνα με πληροφορίες, η Alpine είχε δικαίωμα να ενεργοποιήσει διετή επέκταση στη συμφωνία της με τον Piastri. Και φαίνεται ότι αυτό ακριβώς έπραξε, αν κρίνουμε από το πόσο γρήγορα ήρθε η ανακοίνωση της συνεργασίας.

Ο Oscar είναι ένα σπάνιο ταλέντο” είπε ο Szafnauer στην επίσημη ανακοίνωση. “Τα τέσσερα τελευταία χρόνια έχει ωριμάσει και είναι σε θέση να ανταπεξέλθει στην πρόκληση της F1. Πιστεύουμε ότι σε συνδυασμό με τον Esteban θα μας δώσουν την συνέχεια που απαιτείται ώστε να πετύχουμε όλους τους μακροπρόθεσμους στόχους μας.

Piastri-Oscar-f3-2020-b1000x600

Advertisement

Η πορεία του Piastri στις μικρότερες κατηγορίες είναι εντυπωσιακή. Έχει κερδίσει το Formula Renault Eurocup του 2019, την Formula 3 του 2020 ενώ πέρσι κατέκτησε και την Formula 2 ως rookie!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Hamilton: Το αντίο του στον Vettel-Οι υποψήφιοι αντικαταστάτες
Βόμβα: Στην Aston Martin ο Alonso το 2023!
Red Bull: Και επίσημα με την Honda μέχρι το 2025

Advertisement