Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Alonso όπως λέμε Schumacher;

Ελλάδα 1:00
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Alonso όπως λέμε Schumacher;

FORMULA 1

Alonso όπως λέμε Schumacher;

FORMULA 1

Η επιστροφή του Fernando Alonso στον μαγικό κόσμο της Formula 1 γέννησε προσδοκίες, ωστόσο η έως τώρα πορεία του δεν ανταποκρίνεται σε αυτές.

Advertisement
Advertisement

Βέβαια, μεγάλο ρόλο σε αυτό παίζει το γεγονός πως η Alpine A521 είναι ένα μονοθέσιο περιορισμένων δυνατοτήτων. Αν και δεν μπορεί να παραβλέψει κανείς το γεγονός πως μετά τους πρώτους πέντε αγώνες της σεζόν, ο Esteban Ocon έχει κερδίσει την εσωτερική μάχη της γαλλικής ομάδας, έχοντας 12 πόντους έναντι 5 του Alonso, ενώ ήταν μπροστά του και στα πέντε Grand Prix που έχουν λάβει χώρα.

Τα παραπάνω, έφεραν μία ενδιαφέρουσα τοποθέτηση από τον Nico Rosberg, που δεν δίστασε να παρομοιάσει τη φετινή παρουσία του οδηγού από το Οβιέδο, με εκείνη του Michael Schumacher όταν επέστρεψε στην ενεργό δράση για να αγωνιστεί με τα χρώματα της Mercedes.

Alonso-Bahrain21-c1000x600

Advertisement
Advertisement

«Το μονοθέσιο της Alpine δεν είναι ευκολοδήγητο και ο Alonso δείχνει να δυσκολεύεται με αυτό. Κάθε τόσο βλέπουμε στιγμές που θυμίζουν τον παλιό Fernando, μου θυμίζει λίγο τον Michael Schumacher, στην επιστροφή του, όταν ήμουν teammate του», είπε ο Rosberg στο Sky F1.

Μάλιστα, ο παγκόσμιος πρωταθλητής του 2016 σημείωσε και μία ακόμα παράμετρο που μπορεί να παίζει το ρόλο της: «Πιστεύω πως έχει να κάνει με την ηλικία. Επίσης, ο Fernando ήταν εκτός Formula 1 επί δύο χρόνια, θα χρειαστεί χρόνο για να βρει τον εαυτό του».

Alonso-Bahrain21-i1000x600

Advertisement

Βέβαια ο Alonso δεν συμφωνεί και έχει έτοιμη και την απάντηση: «Η ερώτηση για την ηλικία μου είναι επαναλαμβανόμενη αλλά δεν είμαι τόσο μεγάλος, άρα ξαφνιάζομαι που προκύπτει τόσο συχνά. Δεν είναι πως ο παγκόσμιος πρωταθλητής, ο οδηγός που κυριαρχεί, είναι τόσο νεότερος. Είναι στα 36 του! Δεν είμαι 20 χρόνια μεγαλύτερός του».

Μένει να δούμε πόσο γρήγορα θα καταφέρει ο δύο φορές παγκόσμιος πρωταθλητής να βρει τον εαυτό του και κυρίως, να πετύχει ένα αποτέλεσμα ψυχολογίας. Επόμενη ευκαιρία, είναι το προσεχές Σαββατοκύριακο, με τη διεξαγωγή του Grand Prix στο Αζερμπαϊτζάν.

Advertisement

Alonso-Bahrain21-f1000x600

Διαβάστε επίσης:
«Σκαφάτο» F1 Vlog για το GP Μονακό (video)
O Hamilton θέλει νέο συμβόλαιο πριν πάει διακοπές
O Lewis Hamilton κάνει sky diving (video)