Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

F2: O Oscar Piastri στη θέση του Schumacher στη PREMA

Ελλάδα 12:47
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

F2: O Oscar Piastri στη θέση του Schumacher στη PREMA

ΑΓΩΝΕΣ

F2: O Oscar Piastri στη θέση του Schumacher στη PREMA

ΑΓΩΝΕΣ

Μπορεί σήμερα η Haas στη Formula 1 να ανακοίνωσε μόνο τον ένα οδηγό της ενόψει του παγκοσμίου πρωταθλήματος του 2021, ωστόσο, μία ανακοίνωση από τον κόσμο της Formula 2 μας προετοιμάζει και για… τον δεύτερο.

Advertisement
Advertisement

Η PREMA Racing, σταθερός πρωταγωνιστής εδώ και χρόνια στις μικρότερες κατηγορίες, ανακοίνωσε πως ο οδηγός της και πρωταθλητής της Formula 3, Oscar Piastri, θα πάρει προαγωγή στη Formula 2!

Τι σημαίνει αυτό; Πως αδειάζει η θέση του Mick Schumacher, ο οποίος είναι θέμα χρόνου να ανακοινωθεί πως με τη σειρά του, παίρνει προαγωγή στη Formula 1 με την ομάδα της Haas.

Όσο για τον Piastri, μετά τον τίτλο στο Formula Renault Eurocup το 2019, στρατολογήθηκε από την PREMA που έχει αναδείξει πολλά σπουδαία ταλέντα. Εκεί βρήκε το ιδανικό περιβάλλον για να λάμψει, κέρδισε τον πρώτο του αγώνα στον θεσμό (!), πήρε άλλη μία νίκη και με τέσσερις επιπλέον παρουσίες στο βάθρο, κατέκτησε τον τίτλο!

Advertisement

Ο 19χρονος που αποτελεί από τον περασμένο Ιανουάριο μέλος της ακαδημίας της Renault, γεννήθηκε στη Μελβούρνη της Αυστραλίας και αποτελεί προστατευόμενο του πρώην πιλότου της Formula 1, Mark Webber.

«Είμαι ενθουσιασμένος που θα τρέχω το 2021 στη Formula 2 με την Prema. Αποδείχθηκε και φέτος η καλύτερη ομάδα στο θεσμό, είμαι χαρούμενος που παραμένω στην “οικογένειά’ της και ελπίζω να έχουμε άλλη μία επιτυχημένη σεζόν», είπε ο Piastri.

Advertisement

Ο ταλαντούχος οδηγός θα λάβει μέρος στις δοκιμές εξέλιξης που θα γίνουν στο Μπαχρέιν μετά την ολοκλήρωση της σεζόν. Πίστα, από την οποία θα αρχίσει η επόμενη σεζόν της F2.

iastri-Oscar-f3-2020-a1000x600

Διαβάστε επίσης:
King Lewis: Η αποκλειστική συνέντευξη του Hamilton στο NewsAuto

Advertisement

Romain Grosjean: Ο οδηγός που βγήκε ζωντανός από την πύρινη κόλαση

Αποκλειστική συνέντευξη του οδηγού του Safety Car της F1, Bernd Maylander!