Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Alpine: Αέρας… Hollywood με Ράιαν Ρέινολντς!

Ελλάδα 16:51
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Alpine: Αέρας… Hollywood με Ράιαν Ρέινολντς!

FORMULA 1

Alpine: Αέρας… Hollywood με Ράιαν Ρέινολντς!

FORMULA 1

Η Alpine εξασφάλισε «ένεση» ρευστότητας ύψους 200 εκατομμυρίων ευρώ από γκρουπ επενδυτών. Ανάμεσά τους είναι και ο σταρ του Hollywood, Ράιαν Ρέινολντς!

Advertisement
Advertisement

Συγκεκριμένα, οι επενδυτικές, Otro Capital, RedBird Capital Partners και Maximum Effort Investments συγκροτούν το παραπάνω γκρουπ.

Σύμφωνα με την Alpine οι τρεις αυτές εταιρίες αγόρασαν το 24% της ομάδας F1 έναντι του προαναφερθέντος ποσού. Η συναλλαγή αφορά μόνο το τμήμα του Ένστοουν, με τις επενδυτικές να αποτιμούν την αξία του στα 900 εκατομμύρια ευρώ. Συνέταιροι στην Maximum Effort είναι οι ηθοποιοί Ράιαν Ρέινολντς και Ρομπ Μακέλενι.

Advertisement
Advertisement

Οι τρεις αυτές εταιρίες έχουν κάνει πολλές επενδύσεις τα τελευταία χρόνια στον τομέα του αθλητισμού. Σε αυτές συμπεριλαμβάνεται και το ακριβότερο franchise του NFL, οι Dallas Cowboys. Η RedBird είναι ιδιοκτήτρια της Μίλαν στην Ιταλία και της Τουλούζ στη Γαλλία ενώ η Maximum Effort της Ρέξαμ στην Αγγλία.

Σύμφωνα με τους Γάλλους η εξέλιξη αυτή θα δώσει ακόμη μεγαλύτερη ώθηση στα πλάνα τους για την άνοδο της ομάδας στην κορυφή του πρωταθλήματος. «Τα τελευταία χρόνια έχουμε ξεκινήσει την προεργασία ώστε μελλοντικά να είμαστε διεκδικητές του πρωταθλήματος. Η εξέλιξη αυτή θα επιταχύνει την προσπάθειά μας» δήλωσε ο CEO του γκρουπ της Renault, Λούκα ντε Μέο.

Advertisement

Ιδιαίτερα αισιόδοξος, όμως, ήταν και ο CEO της Alpine, Λοράν Ρόσι. «Οι νέοι μας συνεργάτες είναι δυνατοί παίκτες στο διεθνές επενδυτικό στερέωμα του αθλητισμού. Το πλάνο Mountain Climb που έχουμε (σ.σ. με στόχο να πιάσουν τις κορυφαίες ομάδες του grid) θα ωφεληθεί σημαντικά κυρίως σε ότι αφορά την αναβάθμιση του εξοπλισμού και των υποδομών μας» δήλωσε.

Advertisement

Η Alpine είναι αυτή τη στιγμή στην 5η θέση του πρωταθλήματος κατασκευαστών. Πέρσι είχε τερματίσει 4η ενώ μοναδική της νίκη ήταν εκείνη του Ocon στην Βουδαπέστη το 2021.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
FIA: Κλείνει «παραθυράκια» στο όριο μπάτζετ
Νιούι: Το ρεκόρ για το οποίο κανένας δεν μιλά (+video)
Alpine: Τρίζει η καρέκλα του Σάφναουερ;