Live Κίνηση
Περισσότερα
Fleet Cars

Φορτιστές – ρομπότ από τη VW (video)

Ελλάδα 11:05
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Φορτιστές – ρομπότ από τη VW (video)

Fleet Cars

Φορτιστές – ρομπότ από τη VW (video)

Fleet Cars

Η VW απαλλάσσει τους ιδιοκτήτες ηλεκτρικών αυτοκινήτων από το άγχος της εύρεσης ενός σημείου φόρτισης. Τα ρομπότ θα εντοπίζουν το όχημα και θα το ανεφοδιάζουν με ηλεκτρική ενέργεια χωρίς να απαιτείται ανθρώπινη παρέμβαση.

Advertisement
Advertisement

Ένα από τα φλέγοντα ζητήματα που έχουν ανακύψει λόγω της συνεχώς αυξανόμενης ζήτησης για ηλεκτρικά αυτοκίνητα είναι η επάρκεια σημείων φόρτισης.

Η επίλυση του συγκεκριμένου ζητήματος έχει τοποθετηθεί στην κορυφή της ατζέντας πολλών εταιρειών. Μέχρι, ωστόσο, να υπάρξει αφθονία σταθμών, η θυγατρική εταιρεία της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας, VW Group Components, προτείνει μια εναλλακτική: Φορτιστές-ρομπότ, οι οποίοι θα κατευθύνονται αυτόνομα στο σημείο που είναι παρκαρισμένο το αυτοκίνητο.

Advertisement
Advertisement

Η συγκεκριμένη ριζοσπαστική πρόταση της εταιρείας είχε αναλυθεί λεπτομερώς στις αρχές του περασμένου έτους, αλλά δεν ήταν κάτι περισσότερο από ένα… όραμα.

Σήμερα, ένα χρόνο μετά, και ελέω της δυναμικής εισόδου ηλεκτρικών μοντέλων VW (βλ. ID.3 και ID.4) τα συμπαθητικά ρομπότ λαμβάνουν σάρκα και οστά (σ.σ. πρωτότυπα). H VW καταδεικνύει τις προοπτικές των εν λόγω αυτόνομων-έξυπνων φορτιστών μέσω ενός βίντεο στο Youtube.

Όπως φαίνεται, τα πρωτότυπα ρομπότ προσεγγίζουν το ηλεκτρικό όχημα, ακόμα και στις περιπτώσεις που είναι σταθευμένο σε δυσπρόσιτα σημεία, όπως τα υπόγεια πάρκινγκ. Μάλιστα, δεν θα… χρονοτριβούν μιας και θα μπορούν να επιλέγεις τις λιγότερο επιβαρυμένες με κίνηση διαδρομές.

Advertisement

Υπενθυμίζεται πως η ενεργοποίηση των ρομπότ θα γίνεται μέσω smartphone από την εφαρμογή V2X και εν συνεχεία θα οδηγούνται αυτόνομα στο ηλεκτρικό αυτοκίνητο. Μάλιστα, θα φέρουν τη δυνατότητα να ανοίγουν τη θύρα φόρτισης και να συνδέονται με το όχημα χωρίς να απαιτείται ανθρώπινη παρέμβαση.

Advertisement

Η VW, τέλος, είχε υπογραμμίσει πως θα μπορούν να ρυμουλκούν μεγάλες μπαταρίες τρέιλερ (25 kW), τις οποίες και θα συνδέουν στα ηλεκτρικά μοντέλα για να φορτίσουν τις μπαταρίες τους έως και τα 50KW. Στη συνέχεια, εφόσον οι μπαταρίες έχουν… εξαντληθεί, τα ρομπότ θα της γυρίζουν πίσω, για επαναφόρτιση.

Διαβάστε επίσης:

Advertisement

Δοκιμές αμφίδρομης φόρτισης από την Volkswagen

Χρυσό μετάλλιο ασφάλειας για το VW Transporter

Επίσημο: Τον Ιανουάριο στην Ελλάδα το πρώτο service center της Tesla στα Βαλκάνια