Live Κίνηση
Περισσότερα
Mobility

Η Volkswagen κάνει δοκιμές αμφίδρομης φόρτισης

Ελλάδα 13:16
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η Volkswagen κάνει δοκιμές αμφίδρομης φόρτισης

Mobility

Η Volkswagen κάνει δοκιμές αμφίδρομης φόρτισης

Mobility

Η VW εδώ και αρκετό καιρό ασχολείται σε πειραματικό επίπεδο με την αμφίδρομη φόρτιση και τώρα δοκιμάζει ένα wallbox που επιτρέπει στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα να «επιστρέφουν» το ρεύμα τους στο δίκτυο ηλεκτρικής ενέργειας.

Advertisement
Advertisement

Το συγκεκριμένο wallbox που δοκιμάζει η Volkswagen μπορεί να φορτίσει οχήματα έως και με 22 kW σύμφωνα με δελτίο τύπου που έχει κυκλοφορήσει από την εταιρεία.

Επιτρέπει επίσης στα αυτοκίνητα να χρησιμεύουν ως μονάδες αποθήκευσης ενέργειας για σπίτια ή να διοχετεύουν την ενέργειά τους στο δίκτυο κοινής ωφέλειας, σημείωσε η αυτοκινητοβιομηχανία. Η VW κάνει τις δοκιμές της στα εργοστάσια του Βόλφσμπουργκ, του  Μπράουνσβαηγκ, του Αννόβερο, του Σάλτζγκιτερ και του Κάσελ στη Γερμανία. Η αυτοκινητοβιομηχανία είπε ότι δοκιμάζει 20 σταθμούς φόρτισης μεταξύ των πέντε εργοστασίων στο πλαίσιο του πιλοτικού προγράμματος.

Advertisement
Advertisement

Η αμφίδρομη φόρτιση έχει συζητηθεί εκτενώς, τόσο ως τρόπος για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα να χρησιμεύσουν ως εφεδρική πηγή ισχύος για τα σπίτια, όσο και ως τρόπος «ενσωμάτωσης» των οχημάτων στο δίκτυο κοινής ωφελείας. Ένα concept της Audi που αποκαλύφθηκε λίγους μήνες πριν μέσα στο 2020 έδειξε ότι η δυνατότητα αμφίδρομης φόρτισης θα μπορούσε να χρησιμοποιεί τα οχήματα για να βοηθήσει στην εξισορρόπηση του δικτύου κατά τη διάρκεια απροσδόκητων αυξήσεων της ζήτησης ηλεκτρικής ενέργειας.  Το wallbox Quasar, είναι το πρώτο προϊόν που διατίθεται στις Ηνωμένες Πολιτείες και είναι συμβατό με τεχνολογία αμφίδρομης φόρτισης και χρησιμοποιείται από την VW για τις δοκιμές της.

Δείτε ακόμα:

Ρεύμα στο σπίτι από το αυτοκίνητο!

Advertisement

Αναβαθμίσεις για το Audi e-Tron

Plug-in υβριδική έκδοση αποκτά το VW Tiguan

Advertisement