Live Κίνηση
Περισσότερα
Fleet Cars

Έρχονται φορτιστές ρομπότ από την Volkswagen

Ελλάδα 3:09
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Έρχονται φορτιστές ρομπότ από την Volkswagen

Fleet Cars

Έρχονται φορτιστές ρομπότ από την Volkswagen

Fleet Cars

H Volkswagen δίνει την δική της λύση στο θέμα των σταθμών φόρτισης και οραματίζεται αυτόνομους φορτιστές ρομπότ που μετατρέπουν οποιαδήποτε κανονική θέση πάρκινγκ σε σταθμό φόρτισης.

Advertisement
Advertisement

Το concept της γερμανικής εταιρίας παρουσιάζεται από το τμήμα Volkswagen Group Components και έρχεται να δώσει μια πολλά υποσχόμενη λύση στο κομμάτι της φόρτισης των ηλεκτρικών αυτοκινήτων και της δημιουργίας όλο και περισσότερων επίγειων σταθμών φόρτισης για την κάλυψη των αναγκών τους.

Αντί να δημιουργήσει ακόμη περισσότερους σταθμούς φόρτισης η Volkswagen προτείνει τα αυτόνομα ρομπότ φορτιστές. Αυτά τα ρομπότ θα ενεργοποιούνται από το smartphone του πελάτη μέσω εφαρμογής V2X θα οδηγούνται αυτόνομα στο ηλεκτρικό αυτοκίνητο που χρειάζεται φόρτιση και θα μπορούν να “επικοινωνήσουν” με αυτό αναλαμβάνοντας την φόρτιση των μπαταριών του. Τα ρομπότ θα είναι σε θέση να ανοίγουν το κάλυμμα της πρίζας και να συνδέονται με το αυτοκίνητο χωρίς ανθρώπινη παρέμβαση.

Advertisement
Advertisement

Τα αυτόνομα ρομπότ θα μπορούν να ρυμουλκούν ταυτόχρονα μεγάλες μπαταρίες τρέιλερ (25 KW το καθένα) τις οποίες και θα συνδέουν στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα για να φορτίσουν τις μπαταρίες τους έως και τα 50KW. Έπειτα θα επιλέγουν νέες μονάδες και θα εξυπηρετούν τις ανάγκες άλλου πελάτη, ενώ μπορούν να μεταφέρουν πολλές ταυτόχρονα. Με την ολοκλήρωση της φόρτισης θα συλλέγουν τις μπαταρίες και θα τις πηγαίνουν ξανά πίσω για επαναφόρτιση.

“Το κινητό ρομπότ φορτιστής θα αποτελέσει μια επανάσταση στην φόρτιση σε διαφορετικές εγκαταστάσεις στάθμευσης, όπως στα πολυόροφα και τα υπόγεια πάρκινγκ γιατί φέρνουμε την φόρτιση στο αυτοκίνητο και όχι το αντίστροφο. Με αυτό κάνουμε σχεδόν κάθε θέση στάθμευσης ένα σημείο φόρτισης, χωρίς να πάρουμε πολύπλοκα μέτρα για τις υποδομές.”, δήλωσε ο επικεφαλής του Volkswagen Group Components, Mark Möller.