Live Κίνηση
Περισσότερα
Fleet Cars

Δίνουν επιδότηση 50.000 ευρώ για ηλεκτρικό όχημα

Ελλάδα 7:37
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Δίνουν επιδότηση 50.000 ευρώ για ηλεκτρικό όχημα

Fleet Cars

Δίνουν επιδότηση 50.000 ευρώ για ηλεκτρικό όχημα

Fleet Cars

Το ποσό αφορά την απόκτηση ηλεκτρικού οχήματος ή υδρογόνου ή καλύπτει το 40% του κόστους μετατροπής.

Advertisement
Advertisement

Για ακόμα μία φορά ο Εμανουέλ Μακρόν δείχνει το δρόμο για το επόμενο βήμα που πρέπει να κάνει η Ευρώπη για την άμεση καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής και δραστική μείωση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης και σ’ ότι αφορά τις μετακινήσεις βαρέων οχημάτων. Ετσι η Γαλλική Κυβέρνηση ενέκρινε επιδότηση έως και  50.000 ευρώ  για την αγορά, ενοικίαση, leasing η μετατροπή ενός φορτηγού ή λεωφορείου που δεν εκπέμπει εκπομπές CO2 .

Το λεγόμενο «οικολογικό bonus» καταβάλλεται για την αγορά, ενοικίαση ή leasing ενός ηλεκτροκίνητου ή υδρογονοκίνητου βαρέως οχήματος, για μια περίοδο τουλάχιστον 2 χρόνων, ή για την μετατροπή του οχήματος και καλύπτει περίπου το 40% του κόστους των δαπανών μετατροπής και έως συνολικά 50.000 ευρώ ανά όχημα κάθε εταιρείας ή αγοράς, ενοικίασης, Leasing ή μετατροπής.

Advertisement
Advertisement

Το ποσό της επιδότησης θα προκαταβάλλεται από τον πωλητή ή την εταιρεία ενοικίασης του οχήματος, κατά τη στιγμή της απόκτησής του.

Να σημειωθεί ότι, το πρόγραμμα επιδότησης, γνωστό και ως «retro-fit bonus» είχε ήδη εφαρμοστεί στα ελαφρά επαγγελματικά οχήματα, ωστόσο τώρα η γαλλική κυβέρνηση αποφάσισε να επεκτείνει το πρόγραμμα  στα φορτηγά και στα λεωφορεία

Επιπλέον, έχει ανακοινωθεί άτοκο πρόγραμμα δανεισμού, για την αγορά μικρών ηλεκτρικών φορτηγών με τιμή κάτω των 60.000 ευρώ.

Advertisement

Ειδικότερα το πρόγραμμα στη Γαλλία καλύπτει το 40% των δαπανών μετατροπής μιας εταιρείας έως συνολικά 50.000 ευρώ ανά όχημα.

Επιπλέον, διατίθενται 50.000 ευρώ για αγορά ή ενοικίαση (για περίοδο τουλάχιστον δύο ετών) νέου ηλεκτρικού ή/και υδρογόνου φορτηγού, λεωφορείου.

Advertisement

Στον κρατικό ιστότοπο του προγράμματος (primealaconversion.gouv.fr) επισημαίνεται ότι: «Μπορείτε να επωφεληθείτε από το οικολογικό μπόνους έως και 50.000 ευρώ για αγορά ή ενοικίαση (για περίοδο τουλάχιστον δύο ετών) ενός νέου ηλεκτρικού ή/και υδρογόνου φορτηγού, λεωφορείου ή πούλμαν. Το ποσό του μπόνους μπορεί να σας προκαταβληθεί από τον πωλητή ή την εταιρεία ενοικίασης του οχήματος, κατά τη στιγμή της απόκτησής του

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Διπλά κερδισμένοι οι ιδιοκτήτες diesel ΙΧ – Επιδότηση «καυσίμου» και στα EV!
Αποκάλυψη! Πότε ξεκινά ο β’ κύκλος του Κινούμαι Ηλεκτρικά
Ηλεκτρικά 7 στα 10 αυτοκίνητα σε διαγωνισμό!