Live Κίνηση
Περισσότερα
Fleet Cars

Βρετανικό ηλεκτρικό φορτηγό με αυτονομία 500 χλμ.

Ελλάδα 5:31
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Βρετανικό ηλεκτρικό φορτηγό με αυτονομία 500 χλμ.

Fleet Cars

Βρετανικό ηλεκτρικό φορτηγό με αυτονομία 500 χλμ.

Fleet Cars

Ο start-up κατασκευαστής Tevva παρουσίασε ένα φορτηγό μέγιστου βάρους 7,5 τόνων που θα εκπέμπει μηδενικούς ρύπους.

Advertisement
Advertisement

Με τις εμπορευματικές μεταφορές να συμβάλλουν καταλυτικά στην ατμοσφαιρική ρύπανση, η ΕΕ ασκεί μεγάλες πιέσεις για την υιοθέτηση “πράσινων” τεχνολογιών.

Στο πλαίσιο αυτό, πολλές εταιρείες στρέφονται στην ηλεκτρική ενέργεια, με ενδεικτικό παράδειγμα τη Mercedes που πριν από λίγες μέρες ανακοίνωσε πώς… τελειώνει το diesel στα φορτηγά της. Παρεμφερές είναι και το πλάνο της Volvo που ετοιμάζει μια πλήρη γκάμα ηλεκτρικών φορτηγών.

Εκτός όμως από τις παραδοσιακές δυνάμεις, στις εναλλακτικές τεχνολογίες στρέφονται και μερικές άλλες  -μικρότερου βεληνεκούς και ενδεχομένως άσημες – εταιρείες.

Advertisement
Advertisement

Όπως είναι η βρετανική start-up Tevva που παρουσίασε ένα ηλεκτροκίνητο φορτηγό το οποίο εντάσσεται στην κατηγορία με ανώτατο επιτρεπόμενο βάρος κατώτερο ή ίσο με 7,5 τόνους. Το φορτηγό μπορεί να μεταφέρει έως και 16 ευρωπαϊκές παλέτες και το ωφέλιμο φαρτίο φτάνει τους δύο τόνους.

Σημειώνεται ότι το όχημα της Tevva θα προσφέρεται σε διάφορες εκδόσεις, με κλειστή καρότσα, με μουσαμάδες, σε φορτηγό-σασί και με ψυκτικό θάλαμο (ψυγείο), όταν το μεταξόνιο φτάνει τα 4.815 χλστ.

Advertisement

Προς το παρόν δεν προσφέρονται πληροφορίες για το σύστημα πρόωσης, αλλά γνωρίζουμε ότι πρόκειται για ένα επαναφορτιζόμενο ηλεκτρικό (BEV) που η μπαταρία του θα προσφέρει έως και 250 χλμ. αυτονομίας.

Μάλιστα, θα διατεθεί και μια έκδοση που πέρα από συσσωρευτές, θα ενσωματώνει και κυψέλες καυσίμου (ως range extender), εκτοξεύοντας την αυτονομία στα 500 χλμ.

Advertisement

Οι παραγγελίες για το νέο φορτηγό της Tevva ήδη έχουν ξεκινήσει, αν και η έναρξη της παραγωγικής διαδικασίας δεν αναμένεται πριν το 2022. Αυτή θα λαμβάνει χώρα σε εργοστάσιο στο Λονδίνο, με τον κατασκευαστή να προσβλέπει για το 2023 ετήσια παραγωγική δύναμη 3.000 μονάδων.

Πέρα από το φορτηγό της κατηγορίας των 7,5 τόνων, η Tevva ετοιμάζει και άλλα φορτηγά βάρους έως 19,5 τόνων, που θα κινούνται με ηλεκτρική ενέργεια – με επαναφορτιζόμενη μπαταρία αλλά και κυψέλες καυσίμου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Κινούμαι Ηλεκτρικά: 1.000 άτομα θα πληρωθούν έως τέλη Σεπτεμβρίου!
Mercedes: Τελειώνει το diesel στα φορτηγά
Τα πιο γρήγορα ηλεκτρικά αυτοκίνητα στον κόσμο

Advertisement