Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Διπλά κερδισμένοι οι ιδιοκτήτες diesel ΙΧ – Επιδότηση «καυσίμου» και στα EV!

Ελλάδα 17:09
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Διπλά κερδισμένοι οι ιδιοκτήτες diesel ΙΧ – Επιδότηση «καυσίμου» και στα EV!

ΝΕΑ

Διπλά κερδισμένοι οι ιδιοκτήτες diesel ΙΧ – Επιδότηση «καυσίμου» και στα EV!

ΝΕΑ

Οι ιδιοκτήτες ηλεκτρικών οχημάτων θα πρέπει να ακολουθήσουν την γνωστή διαδικασία για να εισπράξουν το ποσό που δικαιούνται.

Advertisement
Advertisement

Διπλά κερδισμένοι είναι οι ιδιοκτήτες αυτοκινήτων diesel καθώς όπως έχει αποδειχθεί κερδίζουν και τα 0,15 ευρώ το λίτρο που επιδοτεί η κυβέρνηση στην αντλία ενώ παράλληλα δικαιούνται και το Fuel Pass που τους δίνει έως και 55 ευρώ με τη χρήση της άυλης κάρτας.

Παράλληλα την επιδότηση «καυσίμων» δικαιούνται και οι ιδιοκτήτες ηλεκτρικών οχημάτων (αυτοκίνητα και δίκυκλα)!

Advertisement
Advertisement

Οι ιδιοκτήτες αμιγώς ηλεκτρικών οχημάτων για να πάρουν την επιδότηση ακολουθούν την ίδια διαδικασία με όλους τους υπόλοιπους πολίτες που έχουν οχήματα με κινητήρες εσωτερικής καύσης.

Δηλαδή μπαίνουν στην πλατφόρμα Fuel Pass μέσω των κωδικών taxisnet και συμπληρώνουν βήμα-βήμα τα ζητούμενα στοιχεία. Το σύστημα στη συνέχεια ζητά επικαιροποίηση των στοιχείων του αιτούντος, το email του και τον αριθμό του κινητού του.

Στη συνέχεια, αν ο αιτών επιλέξει το ποσό να κατατεθεί στον τραπεζικό του λογαριασμό συμπληρώνει τον αριθμό IBAN και η διαδικασία έχει ολοκληρωθεί.

Advertisement

Μέχρι στιγμής πάνω από 1.500.000 πολίτες έχουν ήδη λάβει την επιδότηση καυσίμων ενώ συνεχίζεται η υποβολή αιτήσεων για όσους δεν έχουν το κάνει.

Οι περισσότεροι επέλεξαν την κατάθεση του ποσού στον τραπεζικό τους λογαριασμό κάτι που σημαίνει πως πήραν 40 ευρώ, έναντι 45 ευρώ (5 ευρώ μπόνους) που πήραν όσοι επέλεξαν την άυλη ψηφιακή κάρτα στο κινητό τους τηλέφωνο, που όμως «εξαργυρώνεται» μόνον σε πρατήρια καυσίμων.

Advertisement

Οι δικαιούχοι του προγρβάμματος υποβάλλουν την αίτησή τους ηλεκτρονικά στον σύνδεσμο, https://vouchers.gov.gr/ με τη χρήση των κωδικών διαπιστευτηρίων της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης.

Τα ποσά της επιδότησης

Το ποσό ενίσχυσης καθορίζεται βάσει του άρθρου 81 του ν. 4916/2022. Ειδικότερα, για τους μήνες Απρίλιο, Μάιο και Ιούνιο 2022, η πίστωση ανέρχεται στα ακόλουθα ποσά:

Advertisement

– Πενήντα (50) ευρώ για δικαιούχους ιδιοκτήτες οχημάτων πλην μοτοσυκλετών-μοτοποδηλάτων, με κύρια κατοικία στις Περιφέρειες Βορείου Αιγαίου, Νοτίου Αιγαίου, Ιονίων Νήσων, Κρήτης, στην Περιφερειακή Ενότητα Νήσων της Περιφέρειας Αττικής, στην Περιφερειακή Ενότητα Σποράδων της Περιφέρειας Θεσσαλίας, στην Περιφερειακή Ενότητα Θάσου, της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, στη Νήσο Σαμοθράκη της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου, της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και στη Νήσο Αμμουλιανή της Περιφερειακής Ενότητας Χαλκιδικής, της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας,

– Σαράντα (40) ευρώ για δικαιούχους ιδιοκτήτες οχημάτων πλην μοτοσυκλετών μοτοποδηλάτων, με κύρια κατοικία στην υπόλοιπη Ελλάδα,

– Τριάντα πέντε (35) ευρώ για δικαιούχους ιδιοκτήτες μοτοσυκλετών – μοτοποδηλάτων, με κατοικία στις Περιφέρειες Βορείου Αιγαίου, Νοτίου Αιγαίου, Ιονίων Νήσων, Κρήτης, στην Περιφερειακή Ενότητα Νήσων της Περιφέρειας Αττικής και στην Περιφερειακή Ενότητα Σποράδων της Περιφέρειας Θεσσαλίας, στην Περιφερειακή Ενότητα Θάσου, της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, στη νήσο Σαμοθράκη της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου, της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και στη νήσο Αμμουλιανή της Περιφερειακής Ενότητας Χαλκιδικής, της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας,

– Τριάντα (30) ευρώ για δικαιούχους ιδιοκτήτες μοτοσυκλετών μοτοποδηλάτων, με κύρια κατοικία στην υπόλοιπη Ελλάδα.

Για τους δικαιούχους που επιλέγουν τη χρήση ψηφιακής χρεωστικής κάρτας το ποσό της παραπάνω οικονομικής ενίσχυσης προσαυξάνεται κατά πέντε (5) ευρώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Στα ύψη τα καύσιμα – Προς τα 2,5 ευρώ η super αμόλυβδη!
Αυτά είναι τα βενζινάδικα που κλέβουν ή νοθεύουν τα καύσιμα!
Επιδότηση στα καύσιμα μόνο με πληρωμένα Τέλη και ασφάλεια!