Live Κίνηση
Περισσότερα
Mobility

Silence: Ήσυχες, αξιόπιστες και οικονομικές μετακινήσεις!

Ελλάδα 23:09
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Silence: Ήσυχες, αξιόπιστες και οικονομικές μετακινήσεις!

Mobility

Silence: Ήσυχες, αξιόπιστες και οικονομικές μετακινήσεις!

Mobility

To εργοστάσιο της εταιρείας στην Ισπανία είναι και το μοναδικό στην Ευρώπη που αναπτύσσει και κατασκευάζει τόσο τα οχήματα όσο και τις μπαταρίες που χρησιμοποιούν.

Advertisement
Advertisement

Εμπνευσμένα από την ησυχία που επικρατεί στην έρημο τα ηλεκτρικά scooters αλλά και οχήματα της Silence ήρθαν και στην Ελλάδα και ανατρέπουν τα δεδομένα στην αγορά.

Ο ιδρυτής της εταιρείας και CEO της Silence Carlos Sotelo ήταν πάντα περικυκλωμένος από δίτροχα οχήματα, τόσο επαγγελματικά όσο και ως χόμπι. Ήταν τόσο παθιασμένος με τα μηχανάκια που έχει κάνει τη διαδρομή του Ντακάρ πολλές φορές. Εκεί ανακάλυψε την αξία του χρόνου και τη γαλήνη που πηγάζει από την απόλυτη ησυχία της ερήμου. Από εκεί πήρε το όνομά της η μάρκα Silence των ηλεκτρικών scooters και ηλεκτρικών αυτοκινήτων πόλης που δημιούργησε!

Advertisement
Advertisement

Ο κατασκευαστής ηλεκτρικών scooters, οχημάτων και μπαταριών με τη δική του τεχνολογία και μια εξαιρετική ομάδα κάνει ένα όνειρο πραγματικότητα που εστιάζει στο γεγονός να βελτιώσει τη ζωή των ανθρώπων στις πόλεις με αξιόπιστα οχήματα που διαθέτουν εξαιρετικά χαμηλό κόστος κτήσης και χρήσης.

Η Silence είναι μια ισπανική εταιρεία αφιερωμένη στο σχεδιασμό, την ανάπτυξη και την κατασκευή 100% αποδοτικών ηλεκτρικών scooters δίτροχων, τρίτροχων και minicars, με δικό της τμήμα Έρευνας και Ανάπτυξης και σε συνεργασία με όσο το δυνατόν περισσότερους εθνικούς προμηθευτές.

Η εταιρεία έχει την έδρα της και το κέντρο τεχνολογίας Ε&Α στο Esplugues de Llobregat και από τον Απρίλιο του 2017, έχει ένα νέο εργοστάσιο στο Molins de Rei (Βαρκελώνη) με δυναμικότητα παραγωγής 10.000 scooters και 12.000 μπαταριών ετησίως.

Advertisement

Είναι το πρώτο εργοστάσιο στην Ισπανία που αναπτύσσει και κατασκευάζει τόσο τα οχήματα όσο και τις μπαταρίες που χρησιμοποιούν αλλά και το μοναδικό στην Ευρώπη.

Advertisement

Η εταιρεία δημιουργήθηκε από τον Carlos Sotelo ο οποίος είχε ως στόχο την κατασκευή ενός ηλεκτρικού οχήματος το οποίο θα έχει προσιτή τιμή, θα ήταν αξιόπιστο και βέβαια θα είχε εξαιρετικά χαμηλό κόστος χρήσης. Το όραμά του υλοποιήθηκε το 2011 με την έναρξη ανάπτυξης του S01.

Το 2012 η Silence ξεκίνησε τον σχεδιασμό, την έρευνα και την ανάπτυξη των ηλεκτρικών συστημάτων του S01 τα οποία αποτελούν και τη γερή βάση για τη δημιουργία ενός κορυφαίου προϊόντος σε προσιτή τιμή.

Μέσα στην πάροδο του χρόνου, η Silence εντόπισε ότι υπάρχει αρκετό προσοδοφόρο έδαφος στα εταιρικά scooters κατάλληλα για διανομές και μεταφορές και κατασκεύασαν το S02.

Advertisement

Η μαζική παραγωγή του S02 ξεκίνησε το 2013 και η αποκλειστική τεχνολογία Drive Systems δοκιμάζεται από την εταιρεία δίνοντας έμφαση στην ασφάλεια και την καινοτομία των scooters.

To 2014 παρουσιάζεται το πρωτότυπο S01 με φορητή μπαταρία και το 2015 η Silence ξεκινά να προμηθεύει την αστυνομία αλλά και εταιρείες delivery. Παράλληλα την ίδια χρονιά εταιρεία υπογράφει συμφωνία με την Cellnex Telecom παρέχοντας ασύρματη πρόσβαση στο ηλεκτρικό scooters τους.

Το 2016 η Silence είχε καταφέρει να κατακτήσει το 57% του συνόλου της αγοράς στην κατηγορία L3 ηλεκτρικών scooters στην Ισπανία, εδραιώνοντας έτσι τη θέση της ως μάρκα ορόσημο.

Αγοραστές όπως η Correos España ( η Ισπανική υπηρεσία ταχυδρομείου) και το Δημαρχείο την Βαρκελώνης έχουν εμπιστευθεί την εταιρεία Silence, ώστε να πραγματοποιήσουν την μετάβασή τους στην ηλεκτροκίνηση. Παράλληλα την ίδια χρονιά η Silence ξεκινά τη διεθνή επέκτασή της.

Τον Απρίλιο του 2017, η εταιρεία εγκαινιάζει το νέο της εργοστάσιο εργοστάσιο στο Molins del Rei της Βαρκελώνης. Το εργοστάσιο μπορεί να κατασκευάσει μέχρι και 10.000 scooters τον χρόνο και 12.000 συστοιχίες μπαταριών. Είναι η μόνη Ισπανική εταιρεία η οποία, πέρα από την κατασκευή των οχημάτων, κατασκευάζει και τις δικές της συστοιχίες μπαταριών.

Η εταιρεία Silence συνέχισε να διατηρεί την πρωτιά στις πωλήσεις συγκεκριμένης κατηγορίας ηλεκτρικών δίκυκλων και το 2017.

Το 2018 η Silence επέκτεινε περαιτέρω την εταιρική της ταυτότητα τόσο στην Ισπανία όσο και στο εξωτερικό.  Η εταιρεία ξεκίνησε να δημιουργεί το δίκτυο διανομών της με τα καταστήματα-ναυαρχίδες στην Ισπανία ενώ πολυάριθμες εταιρείες leasing έχουν έχουν επιλέξει τα ηλεκτρικά scooters της Silence.

Το 2019, η εταιρεία παρουσίασε το πολυαναμενόμενο ηλεκτρικό scooter S01 με ευρεσιτεχνικό αποσπώμενο σύστημα μπαταριών, το οποίο αλλάζει τα δεδομένα στην κατηγορία.

Σήμερα πάνω από 200 εργαζόμενοι βρίσκονται μαζί με τη Silence ενώ η ισχυρή ομάδα Έρευνας και Ανάπτυξης ηγείται της κορυφαίας ισπανικής εταιρείας μικροκινητικότητας.

Οι ηλεκτρονικές πατέντες Silence αποτελούν καρπό 4ετούς έρευνας και ανάπτυξης που διεξήχθη από μια ομάδα ισπανικής σχεδίασης και κατασκευής της Silence. Τα υψηλότερα πρότυπα ποιότητας και η συνεργασία στο μέγιστο με εθνικούς προμηθευτές έχουν αποφέρει αξιοσημείωτα αποτελέσματα.

Τα βραβεία

Η Silence αποτελεί μια εταιρεία παραγωγής ηλεκτρικών scooters και οχημάτων που έχει βραβευθεί πάρα πολλές φορές σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα.

Η αρχή έγινε το 2015 όταν η Silence βραβεύτηκε με το  εθνικό βραβείο EnerAgen 2015  για την 100% αποδοτική ανάπτυξη, παραγωγή και διανομή ηλεκτρικών μοτοσυκλετών με τη δική της RDI. Αυτό το διάσημο βραβείο, που απονέμεται από την Ένωση Ισπανικών Οργανισμών Διαχείρισης Ενέργειας, σημαίνει τιμή και μεγάλη ώθηση για την εταιρεία.

Η Silence αναγνωρίστηκε με το Ευρωπαϊκό Βραβείο Διοίκησης και Επιχειρηματικής Καινοτομίας 2018 για τη δέσμευσή της στην επιχειρηματική καινοτομία μέσω της ανάπτυξης και κατασκευής ηλεκτρικών scooters.

Η εταιρεία κέρδισε επίσης το βραβείο  Spanish Entrepreneur XXI  που απονέμεται από τη La Caixa και το ισπανικό Υπουργείο Βιομηχανίας, Ενέργειας και Τουρισμού, στην κατηγορία  «Creces» (Grows)  βιομηχανία για την ανάπτυξη, παραγωγή και διανομή ηλεκτρικών scooeters με δική της RDI . Με αυτό το βραβείο, η Silence έγινε η εταιρεία με τις καλύτερες δυνατότητες ανάπτυξης στον κλάδο της βιομηχανίας σε εθνικό επίπεδο.

Η Silence κέρδισε επίσης το βραβείο SME στο cxSDv , το βραβείο SME στην κατηγορία Τεχνολογική Καινοτομία  μεταξύ περισσότερων από 130 υποψηφίων στην XII Έκδοση των SME Awards, που διοργανώθηκε από την Expansión και την Ifema, με τη συνεργασία της Orange και της SGR-Cesgar.

Η Luike παρέδωσε στη Silence -στην V έκδοση των Luike Motor Awards– το βραβείο ηλεκτρικών scooters με τις μεγαλύτερες πωλήσεις για τα αποτελέσματα που πέτυχε με το μοντέλο S02 (2.083 οχήματα ταξινομημένα στην Ισπανία)!

H Silence στην Ελλάδα

Η Kosmocar A.E., Επίσημος Εισαγωγέας των Volkswagen, Audi, Skoda, Bentley και Ducati, και πρωτοπόρος στην ηλεκτροκίνηση και την μικροκινητικότητα στην Ελλάδα, είναι ο επίσημος εισαγωγέας των προϊόντων της εταιρείας τεχνολογίας Silence για την Ελλάδα από τις αρχές Μαΐου του τρέχοντος έτους, τα οποία θα διατίθενται αποκλειστικά μέσω του δικτύου καταστημάτων της Kosmoride.

Τα ηλεκτρικά scooters, που αποτελούν και τα βασικά προϊόντα της Silence, διατίθενται σε δύο βασικές εκδόσεις, με την τελική ταχύτητα είτε στα 45 χλμ./ώρα, και μπορούν να οδηγηθούν από άτομα ηλικίας 16 ετών και άνω, είτε στα 90-110 χλμ./ώρα. Η αυτονομία τους φτάνει έως και τα 149 χιλιόμετρα. Τα συγκεκριμένα οχήματα αποτελούν ιδανική λύση για την ηλεκτροκίνηση στον πυκνό ιστό των σημερινών μεγαλουπόλεων και απευθύνονται σε κάθε χρήστη.

Η φόρτιση των Silence γίνεται εύκολα χωρίς να χρειάζεται ξεχωριστή εγκατάσταση φορτιστών. Η μπαταρία μπορεί να μετακινηθεί πανεύκολα,  χάρη στους ενσωματωμένους τροχούς και τη λαβή που διαθέτει ενώ φορτίζεται σε μια κοινή πρίζα σούκο. Χάρη στον on board φορτιστή των 600W θα έχει φορτίσει στο 100% της χωρητικότητάς της μέσα σε μόλις 5 ώρες. Για πλήρως οικολογικές και φιλικές προς το περιβάλλον μετακινήσεις η μπαταρία μπορεί να φορτιστεί και με ηλιακή ενέργεια μέσω πάνελ.

Το ηλεκτρικό αυτοκίνητο πόλης της Silence, είναι ένα διθέσιο όχημα με μήκος κάτω από 2,3 μέτρα για απόλυτη ευελιξία. Η αυτονομία του φτάνει σχεδόν τα 150 χιλιόμετρα, η μέγιστη ταχύτητα τα 90 χλμ./ώρα ενώ το κλείδωμα-ξεκλείδωμα γίνεται χωρίς κλειδί μέσω εφαρμογής στο smartphone. Το nanocar της Silence θα είναι διαθέσιμο στην Ελλάδα από την Kosmoride έως τα τέλη του 2022.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Η Kosmoride αποκαλύπτει την Silence στο Golden Hall
Kosmοcar και Kosmoride έφεραν την Silence στην Ελλάδα (+τιμές video)
Κινούμαι Ηλεκτρικά 2: Χιλιάδες αιτήσεις μεγάλο όφελος (+παραδείγματα)