Live Κίνηση
Περισσότερα
Mobility

Όμιλoς VW: Ξεπούλησε τα περισσότερα ηλεκτρικά για το 2022

Ελλάδα 14:31
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Όμιλoς VW: Ξεπούλησε τα περισσότερα ηλεκτρικά για το 2022

Mobility

Όμιλoς VW: Ξεπούλησε τα περισσότερα ηλεκτρικά για το 2022

Mobility

Απόλυτη ικανοποίηση για τον όμιλο VW που βλέπει τις ηλεκτρικές επενδύσεις να αποδίδουν και με το παραπάνω.

Advertisement
Advertisement

Μάλιστα η παραγωγή δεν επαρκεί για να καλύψει άμεσα επιπλέον  παραγγελίες, με τις παραδόσεις νέων ηλεκτρικών σε ορισμένες περιπτώσεις να προορίζονται για το 2023.

Χαράς ευαγγέλια για τους ιθύνοντες του γερμανικού ομίλου που προέβλεψαν εγκαίρως την ηλεκτρική μεταστροφή του αγοραστικού κοινού και βλέπουν την παραγωγή αρκετών ηλεκτρικών και Plug-in να εξαντλείται. Αυτό συμβαίνει νωρίτερα του αναμενομένου, με τον οικονομικό διευθυντή να δηλώνει πως περίμεναν αυτούς του αριθμούς σε περίπου δύο με τρία χρόνια και όχι από το 2022.

Συγκεκριμένα, την περασμένη χρονιά όλο το γκρούπ σημείωσε 762.000 πωλήσεις (80% άνοδος) EV’s και Plug-in Hybrids, κάτι που φάνηκε και στα οικονομικά του ομίλου που ήταν εξαιρετικά. Τα χαμόγελα των Γερμανών έρχονται σε μία δύσκολη παγκόσμια συγκυρία με την έλλειψη σε ημιαγωγούς, την εισβολή στην Ουκρανία και τον Covid-19 να μην πτοούν το VW Group.

Advertisement
Advertisement

Tα προβλήματα στις γραμμές παραγωγής ωστόσο, δημιουργούν καθυστερήσεις που δεν είναι ευχάριστες για τους πελάτες, ενώ ο Arno Antlitz (οικονομικός διευθυντής) προαναγγέλλει νέες αυξήσεις στις τιμές των αυτοκινήτων. «Η εταιρεία δεν μπορεί να απορροφήσει άλλο την άνοδο στις τιμές των μετάλλων και πρώτων υλών» προσθέτει, για να προλάβει τις εξελίξεις και να δείξει κατά κάποιο τρόπο το τι μέλλει γενέσθαι.

Να θυμίσουμε ότι ο γερμανικός κολοσσός ήδη έχει επενδύσει πολλά χρήματα σε νέα εργοστάσια παραγωγής ηλεκτρικών αυτοκινήτων, εργάζεται πάνω στην εξέλιξη νέας πλατφόρμας, ενώ έχει ανακοινώσει την έλευση νέων μοντέλων στη γκάμα της.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Επίσημα τo VW ID.Buzz στις 9 Μαρτίου
VW Group: Eτοιμάζει φτηνά και μικρά ηλεκτρικά!
Η Volkswagen πουλάει την Bugatti σε Κροάτες!

 

Advertisement