Live Κίνηση
Περισσότερα
Mobility

VW: Επενδύει 2 δισ. ευρώ σε νέο εργοστάσιο ηλεκτρικών

Ελλάδα 0:02
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

VW: Επενδύει 2 δισ. ευρώ σε νέο εργοστάσιο ηλεκτρικών

Mobility

VW: Επενδύει 2 δισ. ευρώ σε νέο εργοστάσιο ηλεκτρικών

Mobility

Δίπλα στο παραδοσιακό εργοστάσιο της VW στο Βόλσφμπουργκ θα δημιουργηθεί μία νέα μονάδα που προορίζεται αποκλειστικά για την κατασκευή ηλεκτρικών οχημάτων.

Advertisement
Advertisement

Το νέο εργοστάσιο, που αναμένεται να κοστίσει στη γερμανική εταιρεία περισσότερα από 2 δισεκατομμύρια ευρώ, θα ξεκινήσει να κατασκευάζεται την άνοιξη του 2023 και ο στόχος είναι να παράγει 250.000 μονάδες ετησίως. Μεταξύ αυτών και της νέας ηλεκτρικής ναυαρχίδας της μάρκας, του Trinity.

Ενδεικτικά το υπάρχον εργοστάσιο της εταιρείας στο Βόλσφμπουργκ έχει τη δυνατότητα παραγωγής 500.000 αυτοκινήτων ανά έτος, με τη νέα εγκατάσταση πάντως να λειτουργεί παράλληλα με την υπάρχουσα διαθέτοντας σύγχρονες μεθόδους με ακόμα πιο αυτοματοποιημένα συστήματα παραγωγής.

Advertisement
Advertisement

To Trinity EV -που αποτελεί την απάντηση της VW στην Tesla- αναμένεται στις αγορές μέσα στο 2026, βασιζόμενο στη νέα αρθρωτή πλατφόρμα SSP (Scalable Systems Platform), ενώ θα έχει και δυνατότητα αυτόνομης οδήγησης Επιπέδου 4.

Οι Γερμανοί της VW θα επιδιώξουν ο κύκλος παραγωγής ενός νέου Trinity στο νέο εργοστάσιο κοντά στο Βόλφσμπουργκ να είναι μόλις 10 ώρες, ρυθμός ιδιαίτερα ανταγωνιστικός και αρκετός ώστε να… ανησυχεί τους ανθρώπους της Tesla που φιλοδοξούν επί γερμανικού εδάφους να παράγουν περίπου 500.000 μονάδες ετησίως.

Η βάση του Trinity θα είναι το νέο πλαίσιο SSP (Scalable Systems Platform) του ομίλου, που θα είναι ακόμα πιο μεταβλητό σε σχέση με το υπάρχον MEB και στον κύκλο ζωής του θα χρησιμοποιηθεί σε περισσότερα από 40 εκατομμύρια αυτοκίνητα.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Αυτό είναι το εσωτερικό του νέου VW ID. Buzz
Το φθηνό ηλεκτρικό VW πήρε έγκριση
Δοκιμή: VW Taigo 1.0 TSI 110 PS DSG