Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Επίσημα τo VW ID.Buzz στις 9 Μαρτίου

Ελλάδα 4:09
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Επίσημα τo VW ID.Buzz στις 9 Μαρτίου

ΝΕΑ

Επίσημα τo VW ID.Buzz στις 9 Μαρτίου

ΝΕΑ

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Volkswagen, Herbert Diess, ανακοίνωσε μέσω Twitter ότι η έκδοση παραγωγής του ηλεκτρικού πρωτότυπου van ID.Buzz θα παρουσιαστεί επίσημα στις 9 Μαρτίου 2022.

Advertisement
Advertisement

Η αυτοκινητοβιομηχανία είχε ανακοινώσει προηγουμένως ότι η αποκάλυψη του οχήματος θα γινόταν το 2021.

Μαζί με την ανακοίνωση, ο Herbert Diess, μοιράστηκε ένα σύντομο βίντεο από ένα σχέδιο του ID.Buzz, το οποίο φαίνεται να είναι πιστό στον σχεδιασμό του πρωτότυπου αυτοκινήτου που αποκαλύφθηκε για πρώτη φορά το 2017.

Γνωρίζαμε εδώ και καιρό ότι το αυτοκίνητο προοριζόταν για παραγωγή, αλλά δεδομένων των συνθηκών (Covid-19 και έλλειψη microchip) είναι ανακούφιση πως υπάρχει μια καθορισμένη ημερομηνία για την αποκάλυψη.

Βασισμένο στην ίδια πλατφόρμα MEB με το ID.4 , το ID.Buzz θα πρέπει να έχει παρόμοιες προδιαγραφές με το crossover. Αυτό πιθανότατα σημαίνει ένα βασικό μοντέλο με ηλεκτροκινητήρα τοποθετημένο στο πίσω μέρος που αποδίδει 204 ίππους (310 Nm ροπής) και ένα μοντέλο AWD με δύο κινητήρες που παράγουν συνδυασμένη ισχύ 299 ίππων (459 Nm ροπής).

Advertisement

Οι τιμές αναμένεται να ξεκινούν από τα 35.000 ευρώ στην Γερμανία και η αυτονομία μπορεί να πλησιάσει τα 483 χλμ. Για την Ευρωπαϊκή αγορά υπάρχουν σχέδια και για μία έκδοση van με κλειστά πίσω παράθυρα (επαγγελματικό).

Advertisement

Οι πλήρεις λεπτομέρειες θα ανακοινωθούν στις 9 Μαρτίου, όταν η Volkswagen αποκαλύψει το ID.Buzz.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
VW ID. Buzz: Έρχεται σε τρεις εκδόσεις
Volkswagen ID: Αυτονομία σε πολλές διαστάσεις
Όμιλος VW: Γιατί ο επικεφαλής είναι στα μαχαίρια με τους εργαζομένους;