Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Tι αλλάζει για τις SEAT και Skoda;

Ελλάδα 19:18
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Tι αλλάζει για τις SEAT και Skoda;

ΝΕΑ

Tι αλλάζει για τις SEAT και Skoda;

ΝΕΑ

To group VW θέλει να προχωρήσει σε αναδιάταξη των δυνάμεών του, δημιουργώντας νέες προοπτικές για δύο από τις πιο σημαντικές μάρκες του.

Advertisement
Advertisement

Ο όμιλος VW είναι ο μεγαλύτερος σε πωλήσεις στον κόσμο, περιλαμβάνοντας εταιρίες με ένα μεγάλο εύρος δραστηριοτήτων και αρκετά διαφορετικές μεταξύ τους.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της έγκυρης Automotive News Europe, οι ιθύνοντες του γκρουπ έχουν αποφασίσει να προχωρήσει σε ρυθμίσεις στην θέση της κάθε εταιρίας, έτσι ώστε να έχουν ξεκάθαρη ταυτότητα και να μην υπάρχουν αλληλοκαλύψεις μεταξύ των μοντέλων τους στο μέλλον.

Με βάση με την αναφορά, η Skoda και η SEAT θα πρέπει να ακολουθήσουν διαφορετικούς δρόμους. Το σχέδιο θέλει την SEAT να αποκτά έναν πιο αναβαθμισμένο ρόλο ενώ η Skoda θα απευθύνεται σε ένα πιο ευρύ κοινό, με πιο προσιτά μοντέλα, στα πρότυπα της Dacia.

Advertisement
Advertisement

Σύμφωνα με δηλώσεις του υπεύθυνου για την στρατηγική του γκρουπ VW, Michael Jost, η Skoda θα μπορούσε να στραφεί λίγο περισσότερο στις αγορές της Ανατολικής Ευρώπης ενώ η SEAT θα μπορούσε να δημιουργεί αυτοκίνητα με περισσότερο “συναίσθημα”, όπως κάνει αυτή την στιγμή η CUPRA.

Η αλλαγή φιλοσοφίας για την SEAT αλλάζει και την εμπορική πολιτική της εταιρίας, με υψηλότερες τιμές και ανταγωνισμό που για άλλη μια φορά εστιάζει στην Alfa Romeo.

Advertisement

Η Skoda από την άλλη θα μπορούσε να έχει εκδόσεις με χαμηλότερα επίπεδα εξοπλισμού για αγορές που η τιμή είναι ιδιαίτερα κρίσιμη, έτσι ώστε να βοηθήσει το γκρουπ VW να αποκτήσει μεγαλύτερα μερίδια αγοράς σε χώρες της Ανατολικής Ευρώπης.

Οι αλλαγές πάντως δεν αφήνουν έξω ούτε την ίδια την VW, η οποία και αυτή θα πρέπει να εξετάσει αρκετά από τα μοντέλα της έτσι ώστε να μην υπάρχουν αλληλοκαλύψεις με άλλα αυτοκίνητα μέσα στο γκρουπ.

Advertisement

Η όλη προσπάθεια του ομίλου VW γίνεται για να εξοικονομήσει χρήματα και να βελτιώσει τα οικονομικά της μεγέθη έτσι ώστε να επενδύσει χρήματα στην εξέλιξη των ηλεκτρικών μοντέλων που θα έρθουν τα επόμενα χρόνια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Έρχεται το ανανεωμένο Skoda Scala!
Η Skoda θέλει να γίνει κομβική για την ηλεκτροκίνηση
Είναι η CUPRA η πιο hot μάρκα της Ευρώπης;

 

Advertisement