Live Κίνηση
Περισσότερα
Mazda 2021

Mazda MX-5: Ένας σύγχρονος θρύλος

Ελλάδα 8:03
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Mazda MX-5: Ένας σύγχρονος θρύλος

Mazda 2021

Mazda MX-5: Ένας σύγχρονος θρύλος

Mazda 2021

Οι διθυραμβικές κριτικές για το θρυλικό Mazda MX-5 συνεχίζουν ακόμα και μετά από τρείς δεκαετίες και 1.1 εκατομμύρια μονάδες που έχουν πουληθεί.

Advertisement
Advertisement

Από την πρώτη στιγμή, που η Mazda αποκάλυψε το 1989 το ολοκαίνουργιο MX-5, τα θετικά σχόλια δεν σταματούσαν τόσο από τα Μέσα όσο και από τον κόσμο που βιάστηκε για να αποκτήσει ένα από τα καλύτερα και πιο διασκεδαστικά roadster του κόσμου.

Το MX-5 ήταν ένα ελαφρύ, ευέλικτο και προσιτό roadster.

Μπορεί αρχικά να αγοράστηκε από αρκετούς λόγω της ελκυστικής του εμφάνισης, αλλά γρήγορα αντιλήφθηκαν ότι είναι -παράλληλα- ένα πρόθυμο, διασκεδαστικό και αξιόπιστο μοντέλο.

Advertisement
Advertisement

Πλέον, μετράει 4 γενιές και με την πάροδο του χρόνου το πιο διάσημο roadster στον κόσμο εξελίχθηκε, ενώ παραμένει πάντα πιστό στη φιλοσοφία του «Jinba Ittai», επιτυγχάνοντας την τέλεια αρμονία  οδηγού και αυτοκινήτου.

Advertisement

H επιτυχία του σε… αριθμούς!

Επομένως, η επιτυχία αυτή δεν ήταν καθόλου τυχαία, γεγονός που επιβεβαιώνουν και οι πωλήσεις του από το 1989 έως και το 2020. Αναλυτικότερα, την πρώτη χρονιά λανσαρίσματος, η Mazda πούλησε 35.843 MX-5s και αυτό χωρίς να διατίθεται στην Κίνα και την Ευρώπη.

Advertisement

Την επόμενη χρονιά, οι πωλήσεις εκτοξεύτηκαν στις 75.798 μονάδες εκ των οποίων οι 9.267 ήταν από τη Γηραιά Ήπειρο. Το 1990 ήταν και η χρονιά που πέτυχε τις υψηλότερες πωλήσεις, ενώ σήμερα η ιαπωνική φίρμα έχει σημειώσει συνολικά 1.119.412 μονάδες.

Το νέο και «εξελιγμένο» MX-5

Advertisement

Στις αρχές του 2021 το MX-5, προσφέρεται με νέες επιλογές ζωντανών αποχρώσεων τόσο εξωτερικά όσο και εσωτερικά Ενισχύοντας τον τίτλο του ‘World Car Design of the Year’ προσφέρεται με την αποκλειστική λευκή δερμάτινη επένδυση που συμπληρώνει το Deep Crystal Blue Mica εξωτερικό χρώμα και τη σκούρα Cherry οροφή soft-top. Μία ειδική έκδοση του MX-5 του 2021 διατίθεται με ζάντες της BBS διαστάσεων 16 και 17 ιντσών.

Η Mazda συμπεριέλαβε επίσης και το βολικό σύστημα ασύρματης διασύνδεσης με Apple CarPlay τόσο στην έκδοση με soft-top όσο και στην έκδοση RF (retractable fastback).

Αυτό που δεν έχει αλλάξει είναι η ‘ξυραφένια’ οδική του συμπεριφορά που συνοδεύεται από την πρωτοποριακή ελαφριά κατασκευή του MX-5 και την τέλεια ισορροπία, ο πολύστροφος κινητήρας Skyactiv-G (που πληροί τις προδιαγραφές Euro 6d χωρίς φίλτρο σωματιδίων) σε συνδυασμό με το εξαιρετικά ακριβές χειροκίνητο κιβώτιο και την ηρεμία μιας ολοκληρωμένης σειράς διαθέσιμων τεχνολογιών υποβοήθησης οδήγησης κάτω από την ομπρέλα του i-Activsense.

Θέλετε να οδηγήσετε κάποιο από τα μοντέλα της MAZDA; Αν ναι, πατήστε εδώ : https://www.mazda.gr/Test-drive

Διαβάστε επίσης:
Ένα Mazda MX-5 με ρετρό χαρακτηριστικά
Sold out το Mazda MX-5 «30th Anniversary»
Ένα Mazda MX-5 με κινητήρα V8 της Ford (+video)