Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

To Mazda MX-5 RF γίνεται πιο ισχυρό

Ελλάδα 23:52
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

To Mazda MX-5 RF γίνεται πιο ισχυρό

ΝΕΑ

To Mazda MX-5 RF γίνεται πιο ισχυρό

ΝΕΑ

Η Mazda ανακοινώνει ότι το διθέσιο μοντέλο της, Miata ή MX-5 στην έκδοση RF, αναμένεται να παρουσιαστεί μέσα στον επόμενο μήνα με ισχυρότερο κινητήρα, αλλά και πλουσιότερο επίπεδο εξοπλισμού ασφαλείας και συστημάτων υποβοήθησης οδηγού.

Advertisement
Advertisement

 

Του ΚΩΣΤΑ ΧΑΡΙΑΤΗ

Advertisement
Advertisement

Πιο συγκεκριμένα, κάτω από το καπό του ιαπωνικού best seller είναι τοποθετημένος ένας δίλιτρος κινητήρας τεχνολογίας SkyActiv, με απόδοση που φτάνει τους  184 ίππους και ροπή 20,9 kgm. Σε σχέση με το προκάτοχό του, η αύξηση της ισχύος είναι +24 ίπποι και της ροπής κατά +0,4 kgm. Η ισχύς του MX-5 RF μεταφέρεται φυσικά στους πίσω τροχούς είτε μέσω ενός χειροκίνητου κιβωτίου, είτε ενός αυτόματου, αμφότερα έξι σχέσεων.

2017_MX5_RF_Interior_06-chariatis-530

Ο ενδιαφερόμενος αγοραστής έχει να επιλέξει ανάμεσα από τρία εξοπλιστικά πακέτα, GT-S Package, i-ActivSense Club Package και Brembo/BBS/Recaro Package. Το πρώτο περιλαμβάνει μεταξύ άλλων εμπρός μπάρα θόλων, μπλοκέ πίσω διαφορικό, αμορτισέρ της Bilstein και βαμμένη στο χέρι οροφή. Στο δεύτερο πακέτο ο κάτοχος του MX-5 RF αποκτά αυτόματο σύστημα πέδησης, σύστημα προειδοποίησης αλλαγής λωρίδας κυκλοφορίας και κάμερα οπισθοπορείας, ενώ το τελευταίο επίπεδο περιλαμβάνει αναβαθμισμένα φρένα της Bremboμε με κόκκινες δαγκάνες, σφυρήλατες ζάντες 17 ιντσών της BBS, καθώς και θερμαινόμενα καθίσματα της Recaro. Όλα αυτά βέβαια ενδιαφέρουν αποκλειστικά τους πολίτες της αμερικάνικης αγοράς, καθώς στη χώρα μας η εταιρεία «αγνοείται» εδώ και αρκετά χρόνια.

Advertisement

2017_MX5_RF_Action_15-chariatis-640