Live Κίνηση
Περισσότερα
ACROPOLIS 2023

ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2023: Η τύχη χαμογελά στον πρωταθλητή (+video)

Ελλάδα 7:18
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2023: Η τύχη χαμογελά στον πρωταθλητή (+video)

ACROPOLIS 2023

ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2023: Η τύχη χαμογελά στον πρωταθλητή (+video)

ACROPOLIS 2023

Έπειτα από την εγκατάλειψη του Νεβίλ στην 10η ειδική, ήταν η σειρά του Οζιέ να βιώσει το σκληρό πρόσωπο του Ράλλυ Ακρόπολις. Έτσι ο Ροβανπέρα είναι άνετα πρώτος με τρεις ειδικές να απομένουν.

Advertisement
Advertisement

Οι Θεοί του Ακρόπολις χαμογέλασαν στον Φιλανδό και έστειλαν στα… τάρταρα τις ελπίδες του Οζιέ για νίκη. Η πίσω αριστερά ανάρτηση στο Yaris του Γάλλου έσπασε μέσα στην ειδική, πιθανώς από επαφή με κάποιον βράχο.

Έπειτα από την εγκατάλειψη του Νεβίλ στο δεύτερο πέρασμα της Παύλιανης, η Toyota είχε καταλάβει τις τρεις πρώτες θέσεις της κατάταξης. Ο Ντάνι Σόρντο ήταν ο μόνος από τους οδηγούς της Hyundai με ρεαλιστικές πιθανότητες για ένα podium. Θα έπρεπε, όμως, να παλέψει σκληρά για αυτό με τον Έλφιν Έβανς. Το άλλο Hyundai του Λάπι αντιμετώπιζε ήδη πολλαπλά προβλήματα από τις Καρούτες 2.

Advertisement
Advertisement

Τα προβλήματα του Λάπι άνοιξαν τον δρόμο στον Τάνακ για την πέμπτη θέση στην κατάταξη. Και ο Εσθονός δεν άφησε την ευκαιρία να πάει χαμένη. Ο οδηγός της M-sport Ford ήταν αργότερος μόνο του Σόρντο έπειτα από τα πρώτα περάσματα.

Καταστροφή και για Οζιέ

Ο Σόρντο κατάφερε, μάλιστα, να επανέλθει στην τρίτη θέση έπειτα από την αρκετά αργή προσπάθεια του Έβανς. Ο Ουαλλός άκουγε έναν ανησυχητικό θόρυβο από το Yaris και οδήγησε συντηρητικά ώστε να μην ρισκάρει μία πιθανή εγκατάλειψη.

Advertisement

Ο Ροβανπέρα δεν αντιμετώπισε τέτοια προβλήματα και ήταν 12,9 δευτερόλεπτα ταχύτερος του Σόρντο! Και τα πράγματα θα πήγαιναν ακόμη καλύτερα για τον Κάλε. Μόλις ολοκλήρωσε την προσπάθειά του έμαθε και τα νέα για το σοβαρό πρόβλημα που αντιμετώπιζε ο Οζιέ.

Advertisement

«Που να πάρει! Πολλά συνέβησαν στην κορυφή σήμερα» δήλωσε ο πρωταθλητής ακούγοντας για τον Οζιέ. «Είχαμε μία καλή μάχη, αλλά θα ήταν πολύ δύσκολο να πιέσουμε μέχρι τέλους εναντίον του Σεμπ ενώ έχουμε να σκεφτούμε και το πρωτάθλημα. Ήταν μια καλή μέρα, ήμασταν γρήγοροι και καταφέραμε να κρατήσουμε και με λίγη τύχη το αυτοκίνητο ανέπαφο. Κάποιες φορές, όμως, και η τύχη είναι απαραίτητη» υπογράμμισε ο Φιλανδός.

Advertisement

Με τρεις ειδικές να απομένουν ο Φιλανδός είναι άνετα πρώτος με τον Σόρντο δεύτερο και τους Έβανς, Τάνακ, Λάπι και Κατσούτα να συμπληρώνουν την πρώτη εξάδα. Ο Οζιέ είναι ένατος καθώς δεν κατάφερε να φτάσει μόνος του μέχρι το service park της Λαμίας. Σε WRC2 και Junior WRC οι Μίκελσεν και Ντομίνγκεζ προηγούνται αντίστοιχα. Ο Ιορδάνης Σερδερίδης είναι στην 19η θέση της γενικής κατάταξης.


Η γενική κατάταξη μετά από την δωδέκατη ειδική

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2023: Καταστροφή για Νεβίλ!
ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2023: Υπόθεση Toyota
Και πρόταση… γάμου στο Ακρόπολις! (+video)