Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

WRC, Ράλι Μόντσα: Είχε σωσίβιο ο Sordo!

Ελλάδα 23:09
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

WRC, Ράλι Μόντσα: Είχε σωσίβιο ο Sordo!

ΑΓΩΝΕΣ

WRC, Ράλι Μόντσα: Είχε σωσίβιο ο Sordo!

ΑΓΩΝΕΣ

Ο Dani Sordo προηγείται στο Ράλι Μόντσα μετά την ολοκλήρωση του χαοτικού σκέλους της Παρασκευής.

Advertisement
Advertisement

Η βροχή στην πόλη της Βόρειας Ιταλίας, μετέτρεψε το μητροπολιτικό πάρκο της Μόντσα σε λίμνη, με τα πληρώματα άλλωστε να μάχονται μέσα στη λάσπη κι άλλοτε να παλεύουν με την υδρολίσθηση. Δύσκολες συνθήκες που επηρεάζουν σημαντικά την μάχη για τον τίτλο, αφού αυτός είναι ο έβδομος και τελευταίος γύρος του φετινού παγκοσμίου πρωταθλήματος.

Στο φινάλε της ημέρας ο Sordo έκλεψε τα ηνία στην κατάταξη, έχοντας δύο πρωτιές σε ειδικές διαδρομές με το Hyundai i20 Coupe WRC. Ο Ισπανός άφησε πίσω του τον Esapekka Lappi που ποντάροντας σε ελαστικά για χιόνι, είχε κυριαρχήσει στο πρωινό loop και έκλεισε την ημέρα δεύτερος πληρώνοντας ένα λάθος λίγα χιλιόμετρα πριν το τέλος της αγωνιστικής δράσης της ημέρας.

Ο Sebastien Ogier που είναι 14 πόντους πίσω από τον Elfyn Evans στη μάχη του τίτλου, πήρε μία από τις πέντε ειδικές διαδρομές της ημέρας και είναι τρίτος, δώδεκα δευτερόλεπτα από την κορυφή και 5.1 μπροστά από τον teammate του στην Toyota. Κατάταξη που προς το παρόν, ευνοεί τον Ουαλό.

Advertisement
Advertisement

tanak-monza20-a1000x600

Πέμπτος είναι ο κάτοχος του τίτλου, Ott Tanak, που καθυστέρησε στη μήκους 13.43 χιλιομέτρων ειδική «Scorpion», γιατί η πόρτα του i20 WRC άνοιγε μεσούσης της διαδρομής.

Όμως ο τρίτος της παρέας της Hyundai, o Thierry Neuville, είχε ακόμα μεγαλύτερα προβλήματα. Αρχικά, στην προαναφερθείσα ειδική διαδρομή, γλίστρησε και χτύπησε σε ένα φράχτη. Ο κινητήρας του έσβησε και έχασε περίπου 20 δευτερόλεπτα.

Advertisement

Και μετά, το απόγευμα, στη μήκους 16.22 χιλιομέτρων «Cinturato», γλίστρησε ξανά έπεσε πάνω σε ένα από τα τσιμεντένια τοιχία που όριζαν τα chicanes. Κατέστρεψε την εμπρός αριστερά ανάρτηση του i20 και εγκατέλειψε.

Στη κατηγορία WRC 2 προηγείται ο Pontus Tidemand που είναι δωδέκατος γενικής ενώ στη WRC 3, ο Andreas Mikkelsen που όμως δάμασε τις δύσκολες συνθήκες, με αποτέλεσμα να είναι με το Skoda Fabia Evo, στην έβδομη θέση της κατάταξης!

Advertisement

Pavlidis-monza20-d1000x600

Όσο για την Ελληνική συμμετοχή, του Νίκου Παυλίδη με συνοδηγό στο Skoda Fabia Evo RC2 τον Allan Harryman, κέρδισαν δώδεκα θέσεις μέσα στην ημέρα. Από την 67η θέση έχουν βρεθεί στην 57η ενώ από τα 92 πληρώματα που πήραν εκκίνηση, έφτασαν στο φινάλε της έκτης ΕΔ τα 88.

Η κατάταξη:

1 D. Sordo C. del Barrio Hyundai i20 Coupe WRC 53:29.3
2 E. Lappi J. Ferm Ford Fiesta WRC +1.0
3 S. Ogier J. Ingrassia Toyota Yaris WRC +12.0
4 E. Evans S. Martin Toyota Yaris WRC +17.1
5 O. Tänak M. Järveoja Hyundai i20 Coupe WRC +17.7
6 K. Rovanperä J. Halttunen Toyota Yaris WRC +24.8
Advertisement

Το σκέλος του Σαββάτου περιλαμβάνει επτά ειδικές διαδρομές, συνολικής απόστασης 126.95 χιλιομέτρων. Μάλιστα, η μεγαλύτερη σε μήκος ημέρα δράσης από το Ράλι Μόντσα, απλώνεται στα βουνά, όπου ο καιρός αναμένεται να παίξει καθοριστικό ρόλο.

evans-monza20-b1000x600

Διαβάστε επίσης:
King Lewis: Η αποκλειστική συνέντευξη του Hamilton στο NewsAuto

Romain Grosjean: Ο οδηγός που βγήκε ζωντανός από την πύρινη κόλαση

Αποκλειστική συνέντευξη του οδηγού του Safety Car της F1, Bernd Maylander!