Live Κίνηση
Περισσότερα
ACROPOLIS 2023

ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2023: Υπόθεση Toyota

Ελλάδα 23:34
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2023: Υπόθεση Toyota

ACROPOLIS 2023

ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2023: Υπόθεση Toyota

ACROPOLIS 2023

Έπειτα από την εγκατάλειψη του Νεβίλ στην Παύλιανη 2, το ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2023 έχει γίνει υπόθεση της Toyota. Και συγκεκριμένα των Οζιέ και Ροβανπέρα.

Advertisement
Advertisement

Οι δύο οδηγοί βρίσκονται σχεδόν δύο λεπτά μπροστά από τον τρίτο Έβανς και όλα δείχνουν ότι θα παλέψουν μέχρι τέλους για την νίκη στο επετειακό Ράλλυ Ακρόπολις.

Όπως συνέβη στην Παύλιανη 2 έτσι και στις Καρούτες 2 ο Ροβανπέρα ήταν ταχύτερος του Οζιέ και πάλι για μόλις 2 δέκατα του δευτερολέπτου. Ο Γάλλος έχει το πλεονέκτημα του να ξεκινάει μετά τον Φιλανδό στις σημερινές ειδικές. Έτσι, μπορεί να προσαρμόζει τον ρυθμό του σε εκείνον του Ροβανπέρα χωρίς να παίρνει αχρείαστα ρίσκα.

Advertisement
Advertisement

Φυσικά, ο Οζιέ δεν πρόκειται να κάνει στην άκρη για χάρη του Ροβανπέρα. Έτσι ο πρωταθλητής θα πρέπει να κερδίσει τον Γάλλο στις τέσσερις ειδικές που απομένουν για την ολοκλήρωση του αγώνα.

Την ιδανική ημέρα για τα Toyota ολοκλήρωσε ο Έλφιν Έβανς παίρνοντας την τρίτη θέση από τον Ντάνι Σόρντο της Hyundai. Στην πέμπτη θέση είναι το άλλο i20 του Λάπι. Ωστόσο είναι αμφίβολο το κατά πόσον ο Φιλανδός θα μπορέσει να ολοκληρώσει την τρίτη ημέρα του αγώνα. Ο Λάπι αποκάλυψε μετά την ολοκλήρωση της ειδικής ότι έχει προβλήματα με την μετάδοση και τον μετασχηματιστή.

Advertisement

Έτσι είναι εξαιρετικά πιθανό ο Οτ Τάνακ να ανέβει σύντομα στην πέμπτη θέση. Έτσι κι αλλιώς ο Εσθονός απέχει μόλις 11,8 δευτερόλεπτα από αυτήν. Επιπλέον ο Κατσούτα -ο οποίος χρειάστηκε να αλλάξει δύο φορές ελαστικά κατά τη διάρκεια της ειδικής- είναι δύο λεπτά πιο πίσω.

Advertisement

Στο WRC2 ο Γκρίνσμιθ ήταν ταχύτερος του Ροσέλ και επέκτεινε το προβάδισμά του στην κατηγορία. Η τελευταία δοκιμασία της ημέρας είναι προγραμματισμένη για τις 18:05 με το δεύτερο πέρασμα από το Ελευθεροχώρι.


Η γενική κατάταξη μετά από την εντέκατη ειδική

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2023: Backstage από εκκίνηση και υπερειδική…
ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2023: Καταστροφή για Νεβίλ!
ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2023: Ο Οζιέ περνάει πρώτος (+video)

Advertisement