ACROPOLIS 2023

ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2023: Η δοκιμασία ξεκινά!

Ελλάδα 11:11
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2023: Η δοκιμασία ξεκινά!

ACROPOLIS 2023

ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2023: Η δοκιμασία ξεκινά!

ACROPOLIS 2023

Η τελετή έναρξης του εθνικού μας αγώνα δόθηκε κάτω από τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης. Ακολουθεί η υπερειδική.

Advertisement
Advertisement

Το ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2023 έχει πλέον ξεκινήσει και επίσημα! Η τελετή έναρξης έλαβε χώρα κάτω από τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης πριν λίγα λεπτά. Πλήθος κόσμου συνέρρευσε για να παρακολουθήσει από κοντά την έναρξη του 10ου γύρου του πρωταθλήματος.

Οι εικόνες των αγωνιστικών του WRC κάτω από τον Παρθενώνα ταξίδεψαν σε όλον τον κόσμο και οι οδηγοί δήλωσαν πανέτοιμοι για την μεγάλη αυτή δοκιμασία. Εξάλλου όλοι συμφωνούν ότι το Ράλλυ Ακρόπολις είναι ένας από τους δυσκολότερους αγώνες του πρωταθλήματος. Και ένα Ράλλυ στο οποίο ο οδηγός μπορεί να κάνει την διαφορά. Τα αυτοκίνητα ανέβηκαν στην ράμπα εκκίνησης με πρώτο εκείνο του πρωτοπόρου της βαθμολογίας, Κάλε Ροβανπέρα.

Advertisement
Advertisement

Ο Φιλανδός δήλωσε αισιόδοξος για τον αγώνα, αναγνωρίζοντας, φυσικά, την δυσκολία του. Ακολούθησαν οι Έβανς και Νεβίλ με τον Βέλγο να επιθυμεί όσο τίποτε άλλο μία δεύτερη συνεχόμενη νίκη στην Ελλάδα.

Ακολούθησε ο Σεμπαστιέν Οζιέ ο οποίος απέσπασε και το μεγαλύτερο χειροκρότημα από τον κόσμο. Ο Γάλλος δήλωσε ότι θέλει να βοηθήσει την Toyota στη μάχη του πρωταθλήματος αλλά θέλει και να κερδίσει τον αγώνα για τον εαυτό του!

Advertisement

Οι εργοστασιακοί οδηγοί συνέχισαν να ανεβαίνουν ένας-ένας στην ράμπα εκκίνησης με εξαίρεση τους Τάνακ και Λουμπέ. Οι δύο οδηγοί της M-sport Ford είχαν κολλήσει στην… κίνηση.

Έτσι προηγήθηκαν τέσσερα ελληνικά πληρώματα. Πρώτο ήταν εκείνο των Τσουλόφτα/Ηλία. Ακολούθησαν οι Αθανασούλας/Ζακχαίος και οι Κεχαγιάς/Κουζιώνης. Πρώτο από τα Ford Puma που ανέβηκε στην ράμπα ήταν εκείνο του Ιορδάνη Σερδερίδη.

Advertisement

Τα αγωνιστικά κατευθύνονται αυτή τη στιγμή προς τον χώρο της Πλατείας Νερού όπου στις 19:05 θα διεξαχθεί η Υπερειδική του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2023!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
WRC: O Σεμπαστιάν Οζιέ επιστρέφει για το Ακρόπολις!
ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2023: Στις διαδρομές των Θεών
ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2023: Ματαιώθηκε το shakedown!

Advertisement