ΑΓΩΝΕΣ

Ράλλυ Εσθονίας: Ο Ροβανπέρα κατακτά την Εσθονία!

Ελλάδα 17:27
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ράλλυ Εσθονίας: Ο Ροβανπέρα κατακτά την Εσθονία!

ΑΓΩΝΕΣ

Ράλλυ Εσθονίας: Ο Ροβανπέρα κατακτά την Εσθονία!

ΑΓΩΝΕΣ

Ο πρωταθλητής ολοκλήρωσε την μεγάλη του εμφάνιση στην Εσθονία κατακτώντας την δεύτερη φετινή του νίκη. Πλέον ο Ροβανπέρα έχει το πάνω χέρι στο πρωτάθλημα.

Advertisement
Advertisement

Ο Φιλανδός φρόντισε από νωρίς να βγάλει κάθε ιδέα για ανατροπή από το μυαλό των οδηγών της Hyundai. Για δεύτερη συνεχή ημέρα κέρδισε όλες τις δοκιμασίες του αγώνα, συμπεριλαμβανομένη και την Power Stage.

Έτσι, ο Κάλε έφυγε με την μέγιστη δυνατή βαθμολογική συγκομιδή από την Εσθονία. «Αυτός ήταν ένας σημαντικός αγώνας για το πρωτάθλημα» δήλωσε ο οδηγός της Toyota μετά τον τερματισμό. «Είναι ο αγαπημένος μου αγώνας στο πρωτάθλημα και είχα έρθει αποφασισμένος να πιέσω. Ευτυχώς όλα πήγαν κατ’ ευχή» συμπλήρωσε.

Advertisement
Advertisement

Με τι νίκη του αυτή ο Ροβανπέρα έφτασε τους 170 βαθμούς στο πρωτάθλημα οδηγών. Δεύτερος παραμένει ο Έβανς με 115 ενώ στην τρίτη θέση ανέβηκε ο δεύτερος σήμερα Νεβίλ. Ο Βέλγος επέλεξε να πάει μάλλον συντηρητικά κατά την τελευταία ημέρα του αγώνα.

Προφανώς προσδοκούσε σε μία καλή εμφάνιση στην Power Stage αλλά πέτυχε μόλις τον πέμπτο καλύτερο χρόνο έχοντας χάσει το υβριδικό σύστημα στη διάρκειά της. Ωστόσο παραμένει αισιόδοξος για τη συνέχεια. «Δεν ήμουν ποτέ πολύ γρήγορος στα χωμάτινα Ράλλυ. Όμως η εμφάνιση εδώ ήταν πολύ καλή και πηγαίνω στην Φιλανδία με αυτοπεποίθηση» δήλωσε ο Βέλγος.

Advertisement

Τρίτος τερμάτισε ο Λάπι, επίσης με Hyundai, ενώ οι Έβανς και Σούινεν συμπλήρωσαν την πρώτη πεντάδα. Ο Τάνακ τερμάτισε τελικά στην όγδοη θέση ενώ την κατηγορία Rally 2 κέρδισε ο Μίκελσεν.


Η πρώτη δεκάδα της γενικής κατάταξης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Πόσα θα δίνατε για το Ford Focus WRC του Colin McRae; (+video)
Ράλλυ Εσθονίας: Ροβανπέρα εναντίον Νεβίλ
Ράλλυ Εσθονίας: Απόλυτη κυριαρχία Ροβανπέρα (+video)

Advertisement