Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

WRC: O Σεμπαστιάν Οζιέ επιστρέφει για το Ακρόπολις!

Ελλάδα 21:43
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

WRC: O Σεμπαστιάν Οζιέ επιστρέφει για το Ακρόπολις!

ΑΓΩΝΕΣ

WRC: O Σεμπαστιάν Οζιέ επιστρέφει για το Ακρόπολις!

ΑΓΩΝΕΣ

Ο Σεμπαστιάν Οζιέ ετοιμάζεται να επιστρέψει στην Toyota για τον 10ο γύρο του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ράλι (WRC) που θα διεξαχθεί στην Ελλάδα τον επόμενο μήνα.

Advertisement
Advertisement

Ο οκτώ φορές παγκόσμιος πρωταθλητής συμμετέχει για δεύτερη συνεχή χρονιά σε συγκεκριμένους αγώνες WRC και αναμένεται να συμμετάσχει σε έως και επτά γύρους τη φετινή σεζόν.

Αφού απείχε από τους πρόσφατους γύρους της Εσθονίας και της Φινλανδίας, ο Οζιέ αναμένεται να κάνει την έκτη του εμφάνιση στη σεζόν στο Ράλλυ Ακρόπολις που έχει προγραμματιστεί από τις 7 έως τις 10 Σεπτεμβρίου. Το 2021, ο Οζιέ δεν είχε συμμετάσχει στον αγώνα της Ελλάδας.

Ο Οζιέ , ηλικίας 39 ετών, έχει εξασφαλίσει νίκες σε τρεις από τους πέντε αγώνες του WRC φέτος, θριαμβεύοντας στο Μόντε Κάρλο, το Μεξικό και το Ράλι Σαφάρι Κένυας. Σε πρόσφατη ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μετά τον θρίαμβο του Έβανς στο Ράλι Φινλανδίας, ο Οζιέ ανακοίνωσε την πρόθεσή του να αγωνιστεί στην Ελλάδα.

Advertisement
Advertisement

Παρά τη συμμετοχή του σε μόλις πέντε ράλλυ μέχρι στιγμής, ο Οζιέ βρίσκεται στην πέμπτη θέση της βαθμολογίας του πρωταθλήματος. Ειδικότερα, αναδείχθηκε νικητής στο Ράλλυ Ακρόπολις το 2011, επικρατώντας του Λεμπ της Citroen.

Η επιστροφή του Οζιέ στην Ελλάδα θα οδηγήσει την Toyota σε τέσσερις συμμετοχές GR Yaris, στις οποίες θα συμμετέχουν επίσης ο πρωτοπόρος του πρωταθλήματος Ροβάνπερα, ο ‘Εβανς και ο Κατσούτα.

Επιπλέον, η Hyundai επιβεβαίωσε ότι ο βετεράνος οδηγός Σορντό θα αντικαταστήσει τον Σούνινεν στο τρίτο i20 N. Η παρουσία του Σορντό στην Εσθονία βοήθησε τον Σούνινεν στην προσαρμογή του στο αυτοκίνητο του Rally1 στο πλαίσιο της προετοιμασίας για το ντεμπούτο του με υβριδικά μηχανήματα.

Advertisement

Ο Σορντό, ηλικίας 40 ετών, είχε ανέβει στο βάθρο που κατέλαβε πλήρως η Hyundai στο Ράλλυ Ακρόπολις πέρυσι, εξασφαλίζοντας την τρίτη θέση πίσω από τους Νεβίλ και Τανάκ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
ΕΚΟ Super Special Stage: Ξεκίνησε η προπώληση των εισιτηρίων
Όλοι μαζί μια γροθιά για το Ράλι Ακρόπολις
Ράλλυ Φινλανδίας: Κρίσιμη επικράτηση Έβανς (+video)
Ράλλυ Φινλανδίας: Κυρίαρχος ο Έβανς (+video)

Advertisement