Live Κίνηση
Περισσότερα
ACROPOLIS 2023

ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2023: Ακυρώθηκε το Λουτράκι 2! (+video)

Ελλάδα 17:58
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2023: Ακυρώθηκε το Λουτράκι 2! (+video)

ACROPOLIS 2023

ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2023: Ακυρώθηκε το Λουτράκι 2! (+video)

ACROPOLIS 2023

Δυστυχώς το δεύτερο πέρασμα από την ειδική Λουτράκι διακόπηκε και στη συνέχεια ματαιώθηκε για λόγους ασφαλείας.

Advertisement
Advertisement

Το πρόβλημα ήταν η θέση που είχαν λάβει ορισμένοι θεατές κατά μήκος της ειδικής διαδρομής. Έτσι η διοργάνωση αποφάσισε να διακόψει την ειδική και ενώ τα περισσότερα πληρώματα της κορυφαίας κατηγορίας είχαν κάνει τα περάσματά τους.

Πριν από την έναρξη της ειδικής είχαμε και την πρώτη ατυχία για τον Οτ Τάνακ. Ο Εσθονός αντιμετώπισε πρόβλημα με τον κινητήρα του Puma -μάλλον στην αντλία νερού– και δεν έφυγε εγκαίρως από την ζώνη αλλαγής ελαστικών. Αυτό θα του επιφέρει χρονική ποινή η οποία τον θέτει ουσιαστικά και εκτός διεκδίκησης της νίκης. Ήταν το αποκορύφωμα στην πολύ δύσκολη ημέρα της M-sport Ford η οποία ξεκίνησε με την εγκατάλειψη του Λουμπέ.

Advertisement
Advertisement

Στα τις ειδικής, τα Toyota των Ροβανπέρα και Έβανς ξεκίνησαν πρώτα. Ο Φιλανδός δεν ήταν πολύ αισιόδοξος παρατηρώντας ότι καθώς η διαδρομή ήταν πλέον τελείως στεγνή, όσοι ακολουθούσαν θα είχαν πλεονέκτημα.

Η παρατήρηση του πρωταθλητή δικαιώθηκε λίγο αργότερα. Οι Σόρντο, Λάπι, Έβανς, Νεβίλ και Κατσούτα ξεπέρασαν όλοι τον χρόνο του Ροβανπέρα. Ταχύτερος όλων ήταν ο Οζιέ ο οποίος δήλωσε ότι το απογευματινό σκέλος θα είναι πολύ πιο δύσκολο από το πρωινό.

Advertisement

Ο Νεβίλ σημείωσε τον δεύτερο καλύτερο χρόνο της ειδικής και παραμένει στην πρωτοπορία του αγώνα. Ωστόσο η διαφορά του από τον Οζιέ είναι μόλις 2,4 δευτερόλεπτα. Ακολουθούν οι Ροβανπέρα, Έβανς και Λάπι. Οι χρόνοι της ειδικής θα προσμετρήσουν μόνο για τα πληρώματα του WRC -στον Τάνακ που δεν πρόλαβε να τρέξει θα αποδοθεί χρόνος από τους κριτές- ενώ για τις υπόλοιπες κατηγορίες το Λουτράκι 2 θεωρείται ως μη γενόμενο.

Υπευθυνότητα

Advertisement

Ελπίζουμε στις επόμενες ειδικές οι φίλοι του σπορ να μην ρισκάρουν την ασφάλειά τους αλλά και την συνέχεια της διεξαγωγής του αγώνα με παράλογες επιλογές θέσεων σε επικίνδυνα σημεία.

Advertisement

Η διοργάνωση ήταν περίφημη μέχρι στιγμής παρά τις αντίξοες συνθήκες των προηγούμενων ημερών. Εντούτοις οι κριτές και οι εθελοντές δεν μπορούν να βρίσκονται σε όλα τα σημεία κάθε στιγμή. Είναι απαραίτητο οι ίδιοι οι θεατές να επιδείξουν υπευθυνότητα για χάρη του εθνικού μας αγώνα.

Έπειτα από την ατυχή αυτή εξέλιξη, τα αγωνιστικά οδεύουν προς τον νομό Βοιωτίας για την πέμπτη ειδική του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2023. Η ειδική Λιβαδειά ξεκινάει στις 15:22. Ευχόμαστε χωρίς άλλες δυσάρεστες εκπλήξεις.


Η γενική κατάταξη μετά την τέταρτη ειδική

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2023: Backstage από εκκίνηση και υπερειδική…
Η Davanti Tyres στο ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2023
ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2023: Ο Νεβίλ παίρνει το Λουτράκι 1 (+video)