Live Κίνηση
Περισσότερα
ACROPOLIS 2023

ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2023: Ο Νεβίλ παίρνει το Λουτράκι 1 (+video)

Ελλάδα 3:54
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2023: Ο Νεβίλ παίρνει το Λουτράκι 1 (+video)

ACROPOLIS 2023

ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2023: Ο Νεβίλ παίρνει το Λουτράκι 1 (+video)

ACROPOLIS 2023

Ο Τιερί Νεβίλ σημείωσε τον καλύτερο χρόνο στην πρώτη δοκιμασία της δεύτερης ημέρας του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2023. Ο Βέλγος προηγείται με τους Τάνακ και Οζιέ πίσω του.

Advertisement
Advertisement

Η κακοκαιρία των προηγούμενων ημερών είχε προκαλέσει ζημιές σε αρκετά σημεία της ειδικής Λουτράκι. Έτσι, η διοργάνωση αποφάσισε να συντομεύσει τα δύο περάσματα της κατά 7,5 χιλιόμετρα το καθένα.

Έτσι η ειδική θα ολοκληρωνόταν στο τέλος του ασφάλτινου τμήματος, αφήνοντας εκτός το αρκετά τεχνικό τελευταίο κομμάτι της. Λόγω επιφάνειας αλλά και συνθηκών η μαλακή γόμα ήταν εκείνη που θα χρησιμοποιούταν περισσότερο. Ωστόσο οδηγοί όπως ο Τάνακ και ο Λάπι κράτησαν ένα επιπλέον σετ σκληρής γόμας. Κανείς δεν ήταν σίγουρος για την κατάσταση της επιφάνειας στις πρώτες ειδικές έπειτα από ημέρες βροχής.

Advertisement

Η σειρά εκκίνησης στο πρώτο πέρασμα από το Λουτράκι καθορίστηκε από την σειρά που έχουν οι οδηγοί στο πρωτάθλημα. Έτσι ο Ροβανπέρα έτρεξε πρώτος, σχολιάζοντας ότι ο αέρας στεγνώνει γρήγορα την επιφάνεια. Ο Έβανς ήταν ταχύτερος από τον teammate του. Ακόμη πιο γρήγορος, όμως, ήταν ο Νεβίλ, με τον Βέλγο να ξεπερνάει τον χρόνο του Ουαλλού για 4,2 δευτερόλεπτα.

Advertisement

Οι Οζιέ και Τάνακ δεν μπόρεσαν να υποσκελίσουν τον οδηγό της Hyundai, σημειώνοντας τον δεύτερο και τρίτο χρόνο αντίστοιχα. Τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν καλά, όμως, για τον Λουμπέ. Ο οδηγός της M-Sport αντιμετώπισε προβλήματα με το Puma και δεν μπόρεσε να φτάσει εγκαίρως στο σημείο εκκίνισης.

Advertisement

Σύμφωνα με τον Ιορδάνη Σερδερίδη, ο teammate του από εχθές ήδη αντιμετώπιζε προβλήματα με το αγωνιστικό του. Τα προβλήματα αυτά, όμως, δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστά μέχρι στιγμής όπως και το εάν ο Λουμπέ θα μπορέσει να συνεχίσει τον αγώνα.

Ο Φουρμό στο WRC2

Στο WRC2, ο αγώνας του Μίκελσεν ξεκίνησε άσχημα, με πρόβλημα στο πίσω αριστερά ελαστικό το οποίο έχασε πίεση από νωρίς. Κατά τη διάρκεια της διαδρομής το ελαστικό ξεκίνησε να αποκολλάται με τον Νορβηγό να χάνει πολύ χρόνο.

Ακόμη χειρότερα πήγαν τα πράγματα για τον Σόλμπεργκ που σταμάτησε με πρόβλημα αντλίας καυσίμου. Ο Σουηδός κατάφερε να φτάσει στον τερματισμό της ειδικής, έχοντας χάσει, όμως, πολύ χρόνο. Έτσι ο Ροσέλ πήρε προσωρινά το προβάδισμα στην κατηγορία, με τον Φουρμό, όμως να τον ξεπερνάει τελικά για μισό δευτερόλεπτο.


Η γενική κατάταξη μετά την δεύτερη ειδική

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2023: Ο Ροβανπέρα την υπερειδική
ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2023: Backstage από εκκίνηση και υπερειδική…
Η Davanti Tyres στο ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2023