Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

Ράλλυ Φινλανδίας: Πρωτιά για Τάνακ στο ξεκίνημα (+video)

Ελλάδα 7:06
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ράλλυ Φινλανδίας: Πρωτιά για Τάνακ στο ξεκίνημα (+video)

ΑΓΩΝΕΣ

Ράλλυ Φινλανδίας: Πρωτιά για Τάνακ στο ξεκίνημα (+video)

ΑΓΩΝΕΣ

Ο Οτ Τάνακ σημείωσε τον καλύτερο χρόνο στην ειδική με την οποία άνοιξε η αυλαία του Ράλλυ Φινλανδίας.

Advertisement
Advertisement

Ο περσινός νικητής του περσινού αγώνα ξεκίνησε πολύ δυνατά στοχεύοντας στην τέταρτη συνολικά νίκη του σε ένα από τα πιο φημισμένα Ράλλυ του παγκοσμίου πρωταθλήματος.

Σίγουρα ο Εσθονός χρειάζεται επειγόντως μία νίκη η οποία θα τον βάλει και πάλι στο παιχνίδι του τίτλου. Τον δεύτερο καλύτερο χρόνο σημείωσε ο Τιερί Νεβίλ. Φυσικά, ο Κάλε Ροβανπέρα επιθυμεί όσο τίποτε άλλο μία νίκη στον αγώνα της πατρίδας του η οποία θα είναι και η παρθενική του στην κατηγορία Rally 1. Για την ώρα, όμως, ο πρωταθλητής θα πρέπει να αρκεστεί στην τρίτη θέση.

Advertisement
Advertisement

Τα πληρώματα των ομάδων θα τα δώσουν όλα τις επόμενες τρεις ημέρες στις υπερταχείες ειδικές διαδρομές των χιλίων λιμνών. Στο shakedown που έγινε το πρωί ο Ροβανπέρα είχε σημειώσει τον καλύτερο χρόνο. Την πρώτη πεντάδα συμπλήρωσαν οι Έβανς, Λάπι, Τάνακ και Κατσούτα.

Advertisement

Αύριο θα διεξαχθούν εννέα ειδικές διαδρομές. Ασφαλώς στα κλου του φετινού αγώνα είναι η συμμετοχή του επικεφαλής της Toyota GR WRT, Γιάρι-Μάτι Λάτβαλα με το Yaris Rally1. Ο 38χρονος, έχει το ρεκόρ συμμετοχών σε αγώνες WRC με 209. Έχει κερδίσει σε 18 από αυτούς, όντας ο οδηγός με τις περισσότερες νίκες που δεν έχει κατακτήσει πρωτάθλημα.

Advertisement

Ο Λάτβαλα οδηγεί ένα Yaris με ειδικό χρωματισμό και έχει για συνοδηγό του τον Γιούχο Χάνινεν. Τελευταία φορά οδήγησε στο Ράλλυ Σουηδίας του 2020. Χρέη επικεφαλής της Toyota στη Φινλανδία θα εκτελεί ο Άκιο Τογιόντα. Ο Λάτβαλα πέτυχε τον 9ο καλύτερο χρόνο στο shakedown αλλά και στην πρώτη ειδική.


Η πρώτη δεκάδα μετά την εναρκτήρια ειδική

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Πόσα θα δίνατε για το Ford Focus WRC του Colin McRae; (+video)
Ράλλυ Εσθονίας: Ο Ροβανπέρα κατακτά την Εσθονία!
Ράλλυ Ακρόπολις 2023: Και φέτος με τα χρώματα της Ηyundai Ελλάς ο Αθανασούλας