Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

Ράλλυ Σαφάρι: Toyota και Οζιέ θριαμβεύουν! (+video)

Ελλάδα 2:33
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ράλλυ Σαφάρι: Toyota και Οζιέ θριαμβεύουν! (+video)

ΑΓΩΝΕΣ

Ράλλυ Σαφάρι: Toyota και Οζιέ θριαμβεύουν! (+video)

ΑΓΩΝΕΣ

Όπως πέρσι, έτσι και φέτος η κυριαρχία της Toyota στην Κένυα ήταν πλήρης! Τα Yaris σημείωσαν το 1-2-3-4 με εκείνο του Οζιέ να θριαμβεύει στο τέλος.

Advertisement
Advertisement

Η μάχη του Γάλλου πολυπρωταθλητή με τον teammate του, Κάλε Ροβανπέρα, όμως, κράτησε μέχρι και το τέλος της Power Stage.

Ο Ροβανπέρα ξεκίνησε την τελευταία ημέρα του αγώνα δυνατά, κερδίζοντας την πρώτη δοκιμασία. Πήρε 8 δευτερόλεπτα από την πρωτοπορία του Οζιέ, μειώνοντάς την στο μισό. Στην αμέσως επόμενη ειδική, όμως, ο Γάλλος οδήγησε πολύ πιο επιθετικά, με αποτέλεσμα να ανακτήσει το προβάδισμα που είχε από χθες το βράδυ. Στην τρίτη ειδική ήταν ο Τάνακ που επικράτησε με τον Ροβανπέρα να μειώνει και πάλι την διαφορά του από τον Οζιέ.

Advertisement
Advertisement

Ο Ροβανπέρα πήρε και την τέταρτη ειδική, αλλά ο Οζιέ ήταν μόλις 6 δέκατα του δευτερολέπτου αργότερός του. Έτσι, οι δύο μονομάχοι μπήκαν στην προτελευταία δοκιμασία του αγώνα με 13 δευτερόλεπτα να τους χωρίζουν.

Advertisement

Η ειδική αυτή σημαδεύτηκε από την πολλή σκόνη η οποία προξένησε αρκετά ζητήματα υπερθέρμανσης και στα τέσσερα Yaris. Εκείνο του Κατσούτα αναδείχθηκε ταχύτερο ενώ ο Ροβανπέρα πήρε ακόμη 4 δευτερόλεπτα από τον Οζιέ. Ο Γάλλος, όντας ο τελευταίος που ξεκίνησε την ειδική, αντιμετώπισε τα μεγαλύτερα προβλήματα.

Απέμενε μόνο η Power Stage με τον Ροβανπέρα να καλείται να καλύψει 9 δευτερόλεπτα από τον Οζιέ για να κερδίσει. Στην «πύλη της Κολάσεως» όπως ονομάζεται η συγκεκριμένη ειδική, ο Νεβίλ σημείωσε τον καλύτερο χρόνο.

Advertisement

Ο Ροβανπέρα τα έδωσε όλα αλλά δεν κατάφερε να κλείσει την διαφορά του από τον Οζιέ. Έτσι, ο Γάλλος πήρε την δεύτερη νίκη του στο Σαφάρι η οποία είναι και η τρίτη του φετινή, στον τρίτο συνεχόμενο θρίαμβο της Toyota στην Κένυα!


Η πρώτη δεκάδα της γενικής κατάταξης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Ράλλυ Σαφάρι: Μία αξέχαστη… βόλτα (+video)
Ράλλυ Σαφάρι: Ο Οζιέ ηγείται των Toyota! (+video)
Ράλλυ Σαφάρι: Οζιέ εναντίον Ροβανπέρα στο θρίλερ της Κένυας!