Live Κίνηση
Περισσότερα
ACROPOLIS 2023

ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2023: Με χρώμα ελληνικό! (+video)

Ελλάδα 20:01
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2023: Με χρώμα ελληνικό! (+video)

ACROPOLIS 2023

ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2023: Με χρώμα ελληνικό! (+video)

ACROPOLIS 2023

Η κάλυψη ενός Ράλλυ Ακρόπολις δεν θα ήταν πλήρης χωρίς αναφορά στις ελληνικές συμμετοχές. Ακολουθούν τα πληρώματα που τίμησαν τη χώρα μας με τη συμμετοχή τους και τις επιδόσεις τους.

Advertisement
Advertisement

Ξεκινάμε, φυσικά, με τον πρώτο Έλληνα στη γενική κατάταξη, τον Ιορδάνη Σερδερίδη. Ο συμπαθέστατος και πολύπειρος Ελληνοβέλγος οδηγός, κινήθηκε προσεκτικά και στρατηγικά από την αρχή του αγώνα.

Γνωρίζοντας την σκληρή φύση του Ακρόπολις, αλλά και το ότι αυτός θα ήταν ο τελευταίος του αγώνας σε κορυφαίο επίπεδο, ο Ιορδάνης είχε τον τερματισμό ως αποκλειστική του προτεραιότητα. Φυσικά, δεν έλλειψαν τα προβλήματα στο Ford Puma Hybrid Rally 1, κυρίως με τον κινητήρα του. Ωστόσο ο Σερδερίδης δεν πτοήθηκε .

Advertisement
Advertisement

Κατόρθωσε να τα ξεπεράσει και -κυρίως- να απολαύσει την συμμετοχή του στον αγώνα. Η 17η θέση στη γενική κατάταξη –πρώτος μεταξύ των Ελλήνων– ήταν ικανοποιητική για τον οδηγό της Ford. Μετά τον τερματισμό του, ο Ελληνοβέλγος ήταν εμφανώς συγκινημένος.

Advertisement

«Ήθελα να είμαι ο πρώτος Έλληνας και το καταφέραμε. Δεν υπήρχε έντονος ανταγωνισμός γιατί οι καλύτεροι αντίπαλοι όπως ο Λάμπρος (σ.σ. Αθανασούλας), ο Αλέξανδρος (σ.σ. Τσουλόφτας) και ο Παναγιώτης (σ.σ. Ρουστέμης) εγκατέλειψαν. Παρά ταύτα κάναμε καλό αγώνα και το διασκεδάσαμε σε όλες τις ειδικές» δήλωσε ο Σερδερίδης.

Καρέλλης και Χαλκιάς

Τα επόμενα ελληνικά πληρώματα στην γενική κατάταξη ήταν εκείνα των Καρέλλη/Παναγιωτούνη και Χαλκιά/Κομνού. Ο Χρυσόστομος Καρέλλης με το Citroen C3 Rally 2 τερμάτισε στην 22η θέση της γενικής και 11η μεταξύ των πληρωμάτων του WRC 2. Από το Σάββατο, ο Καρέλλης ήταν συνήθως ο ταχύτερος Έλληνας στο WRC 2 ενώ στο πρώτο πέρασμα της Γραμμένης σημείωσε χρόνο καλύτερο από του Σερδερίδη!

Advertisement

Το Renault Clio Rally 3 του Θέμη Χαλκιά πήρε την τρίτη θέση (26η γενικής) μεταξύ των ελληνικών συμμετοχών. Οι Χαλκιάς/Κομνός πήραν, μάλιστα, την πρώτη θέση μεταξύ των Ελλήνων στην τρίτη κατηγορία του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2023.

Ακόμη 15 ελληνικά (και ελληνοκυπριακά) πληρώματα πήραν κατάταξη στον εθνικό μας αγώνα. Οι Λευκαδίτης/Ακράτος (27οι), Γαλεράκης/Σούκουλης (32οι), Βασιλάκης/Ιντζόγλου (35οι), Καλαμαράς/Λαμπράκης (36οι) Παρέλλης/Παπανδρέου (37οι), Παντελή/Θεοφάνους (38οι), Βελάνης/Βελάνης (39οι), Παντελή/Λάος (40οι), Χατζημάρκος/Τσαούσογλου (41οι), Ξανθάκος/Καραθανάσης (42οι), Δελαπόρτας/Παναρίτης (43οι), Πλάγος/Ρέντης (48οι), Παπαγεωργίου/Κούγιας (50οι), ADKANEL/Χαλάτσης (51οι) και οι Καλτσούνης/Περίδης (52οι) με τους οποίους έκλεισε και η κατάταξη.

Advertisement

Εμείς να δώσουμε συγχαρητήρια σε όλους τους Έλληνες που συμμετείχαν και στήριξαν έμπρακτα τον εθνικό μας αγώνα. Ευχόμαστε να τους δούμε όλους και πάλι του χρόνου σε ένα Ράλλυ Ακρόπολις το οποίο -όπως και το φετινό- θα αφήσει πολλές υπέροχες αναμνήσεις σε όλους τους φίλους του μηχανοκίνητου αθλητισμού παγκοσμίως.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2023: Οι Έλληνες
ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2023: Θεϊκή παρέμβαση (+video)
Το ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις σε 20 κλικ…