ACROPOLIS 2023

ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2023: Οι Έλληνες

Ελλάδα 12:53
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2023: Οι Έλληνες

ACROPOLIS 2023

ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2023: Οι Έλληνες

ACROPOLIS 2023

Πέρα από τους προβεβλημένους διεθνείς συμμετέχοντες στο ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2023 υπάρχουν και πολλές ελληνικές συμμετοχές. Ας τις γνωρίσουμε καλύτερα.

Advertisement
Advertisement

Ξεκινούμε φυσικά με τους Σερδερίδη/Μικλό οι οποίοι συμμετέχουν με το Ford Puma Rally 1 στην κορυφαία κατηγορία του αγώνα.

Το φετινό Ακρόπολις θα είναι το 38ο Ράλλυ στο οποίο ο Ελληνοβέλγος οδηγός θα λάβει μέρος. Ο Σερδερίδης έχει καταφέρει να τερματίσει εντός δεκάδας σε τρεις αγώνες του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος κατά τη διάρκεια της καριέρας του. Δύο φορές στο Ράλλυ Αυστραλίας το 2017 και το 2018 καθώς και πέρσι στο Σαφάρι. Το 2017 είχε κατακτήσει, μάλιστα, τον τίτλο των οδηγών στο WRC Trophy.

Advertisement
Advertisement

Αυτή η σεζόν θα είναι η τελευταία του 59χρονου Σερδερίδη σε αγώνες WRC. Και σίγουρα θα επιθυμεί όσο τίποτε άλλο έναν ακόμη τερματισμό εντός δεκάδας στον αγώνα της πατρίδας του. Το ευχόμαστε ολόψυχα!

Συνεχίζουμε με τον πρωταθλητή Ελλάδος το 2021 και το 2023 Αλέξανδρο Τσουλόφτα ο οποίος θα τρέξει με VW Polo GTI R5 στην κατηγορία RC2. Δίπλα του, ο συνοδηγός του Στέλιος Ηλία. Το ελληνοκυπριακό πλήρωμα είχε τερματίσει στην 9η θέση πέρσι και εξακολουθεί να έχει υψηλές βλέψεις και για το φετινό Ακρόπολις.

Advertisement

Υψηλές είναι οι βλέψεις, όμως, και των Αθανασούλα/Ζακχαίου οι οποίοι θα συμμετάσχουν για τρίτη συνεχή χρονιά με το Hyundai i20 N Rally 2 στον εθνικό μας αγώνα. Και φέτος το ελληνικό πλήρωμα θα έχει την υποστήριξη της Hyundai Ελλάς.

Ακόμη δύο Έλληνες πρωταθλητές θα τρέξουν στην κατηγορία RC2. Οι Κεχαγιάς/Κουζιώνης και Φιλιππίδης/Λάουντον θα τρέξουν με  Skoda Fabia Rally 2 evo. Στην ίδια κατηγορία και με το ίδιο αγωνιστικό θα συμμετάσχουν και οι Βελάνης/Βελάνης ενώ οι Ρουστέμης/Πετρόπουλος θα είναι στο μπάκετ ενός Skoda Fabia RS Rally2.

Advertisement

Οι υπόλοιπες συμμετοχές στην κατηγορία με ελληνικό ενδιαφέρον είναι εκείνες των Καρέλλη/Παναγιωτούνη (Citroen C3 Rally 2), Ξανθάκου/Καραθανάση (Skoda Fabia R5) και Βασιλάκη/Ιντζόγλου με Ford Fiesta Rally 2.

Rally 3 και Rally 4

Έντονο, όμως, είναι το ελληνικό ενδιαφέρον και στις υπόλοιπες τρεις κατηγορίες του αγώνα. Στην RC3 θα συμμετάσχουν τέσσερα ελληνικά πληρώματα. Συγκεκριμένα οι Καρανικόλας/Κακαβάς, Γαλεράκης/Σούκουλης και Δελαπόρτας/Παναρίτης θα τρέξουν με Ford Fiesta Rally 3. Από την άλλη το πλήρωμα των Χαλκιά/Κομνού θα συμμετάσχει με το Renault Clio Rally 3.

Advertisement

Ελληνικής καταγωγής, όμως, είναι και οκτώ από τα εννιά πληρώματα στην κατηγορία RC4. Οι Λευκαδίτης/Ακράτος, Χατζημάρκος/Τσαούσογλου και Καλαμαράς/Λαμπράκης θα τρέξουν με το Peugeot 208 Rally 4. Με Ford Fiesta Rally 4 θα τρέξουν οι Πλάγος/Ρέντης, ενώ οι Καλτσούνης/Περίδης με Opel Corsa Rally 4.

Με Peugeot 208 R2 θα συμμετάσχουν οι Κανελλόπουλος/Χαλάτσης όπως και το ελληνοκυπριακό πλήρωμα των Παντελή/Θεοφάνους. Ο επίσης ελληνοκύπριος Παπαγεωργίου θα τρέξει με Citroen DS3 R3T Max. Συνοδηγός του ο Βασίλης Κούγιας. Τέλος, η λίστα των ελληνικών συμμετοχών κλείνει με το ελληνοκυπριακό πλήρωμα των Παρέλλη/Σιάλο στην κατηγορία RC5, με Renault Clio R5.

Ευχόμαστε σε όλους του Έλληνες συμμετέχοντες καλή επιτυχία στο ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2023!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
ΕΚΟ Super Special Stage: Ξεκίνησε η προπώληση των εισιτηρίων
Η Citroen Καρέλλης στο ράλι Ακρόπολις με C3 Rally2
WRC: O Σεμπαστιάν Οζιέ επιστρέφει για το Ακρόπολις!