Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

Ράλλυ Μόντε Κάρλο: Ο Ogier παίρνει τα ηνία μετά το πρώτο σκέλος

Ελλάδα 17:53
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ράλλυ Μόντε Κάρλο: Ο Ogier παίρνει τα ηνία μετά το πρώτο σκέλος

ΑΓΩΝΕΣ

Ράλλυ Μόντε Κάρλο: Ο Ogier παίρνει τα ηνία μετά το πρώτο σκέλος

ΑΓΩΝΕΣ

Ο Sebastien Ogier ξεκίνησε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την προσπάθειά του για μία ένατη νίκη στο Μόντε Κάρλο. Ο Γάλλος προηγείται έπειτα από το τέλος του πρώτου σκέλους.

Advertisement
Advertisement

Το τετραήμερο του Μόντε Κάρλο ξεκίνησε στο εμβληματικό ορεινό πέρασμα Col de Turini με την πρώτη ειδική διαδρομή της ημέρας. Ακολούθησε η Cabanette στο Col de Castillon.

Πρόκειται για δύο περάσματα τα οποία -ιδίως στις βραδινές ώρες- κρύβουν πολλές δυσάρεστες εκπλήξεις για τα πληρώματα. Τα σημεία στα οποία μπορεί να βρίσκεται πάγος στο οδόστρωμα δεν είναι εύκολα ορατά από τους οδηγούς. Κατά συνέπεια όσοι ξεκινούσαν πρώτοι είχαν ένα σημαντικό μειονέκτημα έναντι των υπολοίπων.

Advertisement
Advertisement

Το γεγονός αυτό εκμεταλλεύτηκε ο Ogier ο οποίος κατάφερε να κερδίσει και τις δύο πρώτες ειδικές του αγώνα. «Είναι μια καλή αρχή. Δεν ήταν καθόλου εύκολο, αλλά μας βοήθησε το ότι δεν ξεκινούσαμε πρώτοι» δήλωσε ο Γάλλος πολυπρωταθλητής.

Ο Ogier βρίσκεται 6 δευτερόλεπτα μπροστά από τον teammate του στην Toyota, Elfyn Evans. «Δεν πήγα όσο γρήγορα θα ήθελα αλλά γενικά είμαι ευχαριστημένος» δήλωσε ο Ουαλός. Αντιθέτως, πιο δύσκολο ήταν το ξεκίνημα του Rovanpera ο οποίος είχε γλίστρημα που τον έκανε να χάσει χρόνο. Ο Φιλανδός βρίσκεται στην πέμπτη θέση.

Advertisement

Τρίτος ήταν ο Ott Tanak παρά τα ηλεκτρικά προβλήματα που αντιμετώπισε από την πρώτη ήδη δοκιμασία. Ο Εσθονός έχασε στην διάρκειά της την πέμπτη ταχύτητα και ασφαλώς δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί στο έπακρο τις δυνατότητες του Puma. Ο Neuville είχε έξοδο στο ίδιο σημείο με τον Rovanpera αλλά κατάφερε να επιστρέψει στον αγώνα, παίρνοντας κατάταξη στην τέταρτη θέση.

Το Ράλλυ του Μόντε Κάρλο συνεχίζεται αύριο με έξι ειδικές διαδρομές.


Η πρώτη δεκάδα μετά το πρώτο σκέλος

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Kalle Rovanpera: Το παιδί θαύμα! (+video)
WRC: Επιστρέφει στην M-Sport Ford ο Tanak
WRC 2023: Προεπισκόπηση (+video)