Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Πώς αντικατάστησε η Bentley τα αυτοκίνητα που «πνίγηκαν»;

Ελλάδα 15:00
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Πώς αντικατάστησε η Bentley τα αυτοκίνητα που «πνίγηκαν»;

ΝΕΑ

Πώς αντικατάστησε η Bentley τα αυτοκίνητα που «πνίγηκαν»;

ΝΕΑ

Τον περασμένο Φεβρουάριο, λίγες ημέρες πριν τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, την αυτοκινητοβιομηχανία απασχόλησε η βύθιση του οχηματαγωγού πλοίου «Felicity Ace» στο οποίο υπήρχαν περίπου 4.000 οχήματα του Ομίλου Volkswagen, εκ των οποίων τα 189 ήταν της Bentley.

Advertisement
Advertisement

Η συγκεκριμένη εξέλιξη αποτέλεσε μεγάλο πλήγμα για την Bentley καθώς τα 151 από τα 189 οχήματά της που ήταν στο πλοίο προορίζονταν να παραδοθούν στους ιδιοκτήτες τους, στις ΗΠΑ, οι οποίοι είχαν πληρώσει για την απόκτησή τους

Η βύθιση του «Felicity Ace» στον Ατλαντικό Ωκεανό, περίπου 200 ναυτικά μίλια από το νησιωτικό σύμπλεγμα των Αζορών, εξαιτίας φωτιάς που ξέσπασε στο πλοίο σήμανε μεγάλο πρόβλημα για τη βρετανική εταιρεία.

Advertisement
Advertisement

Αυτό σήμαινε ότι τα αυτοκίνητα θα έπρεπε να αντικατασταθούν άμεσα και να κατασκευαστούν το συντομότερο δυνατόν. Όπως έγινε γνωστό, τα στελέχη της Bentley θεώρησαν χαμένα τα συγκεκριμένα αυτοκίνητα σχεδόν από την πρώτη στιγμή και έδωσαν εντολή να ξαναμπούν οι παραγγελίες στο σύστημα, παρότι είχε ξεκινήσει η διαδικασία μήπως και διασωθεί κάποιο από το φορτίο και να ρυμουλκηθεί το πλοίο στο πλησιέστερο λιμάνι. Θυμίζουμε ότι το «Felicity Ace» βυθίστηκε περίπου 15 ημέρες μετά το ξέσπασμα της φωτιάς.

Στην Bentley, προσπάθησαν να κατασκευάσουν τα κατεστραμμένα αυτοκίνητα προσθέτοντας τη διαδικασία εμβόλιμα στην κανονική ροή της παραγωγικής διαδικασίας. Σε αυτό, βοήθησε σημαντικά το γεγονός ότι, συγκυριακά, μειώθηκε η ζήτηση για τα μοντέλα της στην κινεζική αγορά, κάτι που επέτρεψε να υπάρξουν κάποιες χρονικές ευκαιρίες για να ενταχθούν στην παραγωγή τα συγκεκριμένα αυτοκίνητα και να παραδοθούν το συντομότερο στους παραλήπτες τους.

Advertisement

Τα στελέχη της βρετανικής εταιρείας δήλωσαν ότι είπαν όλη την αλήθεια στους πελάτες τους που ανέμεναν το αυτοκίνητό τους και ότι όλοι έδειξαν κατανόηση και δέχτηκαν την πραγματικότητα. Από την Bentley έκαναν ό,τι μπορούσαν για να διατηρήσουν επαφή μαζί τους και να τους εξυπηρετήσουν όσο καλύτερα μπορούσαν.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Η χλιδάτη Bentley Mulliner Batur και ανοιχτή
Μετά το Felicity Ace αλλάζουν οι μεταφορές αυτοκινήτων
H Bentley που ολοκληρώνει την γκάμα των GT (+video)