Live Κίνηση
Περισσότερα
Mobility

Αυξάνεται ραγδαία η ζήτηση για τα ηλεκτρικά

Ελλάδα 7:34
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Αυξάνεται ραγδαία η ζήτηση για τα ηλεκτρικά

Mobility

Αυξάνεται ραγδαία η ζήτηση για τα ηλεκτρικά

Mobility

Εντυπωσιακός είναι ο ρυθμός με τον οποίο εισερχόμαστε στην εποχή της ηλεκτροκίνησης. Πέρα από απλή αίσθηση του καθενός, αυτό αρχίζει να φαίνεται και από έρευνα που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στις ΗΠΑ.

Advertisement
Advertisement

Γνωρίζουμε άλλωστε πως ότι πρωτοποριακό συμβαίνει στην απέναντι πλευρά του ατλαντικού έπειτα από λίγα χρόνια γίνεται μόδα και στα μέρη μας.

Αν λάβουμε υπόψη αυτό το κλισέ αλλά και την παγκόσμια πολιτική προς την ηλεκτροκίνηση τότε δεν έχουμε παρά να πάρουμε ως δεδομένα τα παρακάτω στοιχεία. Αυτά λοιπόν έχουν να κάνουν όχι μόνο με τις παραγγελίες που πραγματοποιεί το κοινό σε ηλεκτρικά αυτοκίνητα, αλλά και το πόσο ζεστά βλέπει κάποιος ένα μέλλον με EV’s.

Το πόσο συχνά ψάχνει κάποιος και πόσοι περίπου αναζητούν κάτι σχετικό με ηλεκτρικό αυτοκίνητο στο διαδίκτυο. Σύμφωνα με την έρευνα της ιστοσελίδας cars.com, οι αναζητήσεις που σχετίζονται με αγορά ηλεκτρικού αυξήθηκαν κατά 173% μονάχα τον τελευταίο μήνα.

Advertisement
Advertisement

Σα να λέμε περίπου ότι τριπλάσιος αριθμός χρηστών του διαδικτύου άρχισε να σκέφτεται σοβαρά το σενάριο να αποκτήσει ηλεκτρικό αυτοκίνητο. Η τάση αυτή έρχεται να δέσει με την δυσανασχέτηση του κόσμου από την άνοδο στις τιμές του φυσικού αερίου και του πετρελαίου, γεγονός που δεν θα άφηνε κανένα πολίτη ανεπηρέαστο, πόσο δε μάλλον τους Αμερικανούς. Ταυτόχρονα, ο κόσμος αντιλαμβάνεται ότι η γκάμα των ηλεκτρικών αυτοκινήτων γίνεται πολύ πλούσια με πολλές δεκάδες νέες ελεύσεις μέχρι το 2025.

Καλοβλέπει όπως φαίνεται τις επιδοτήσεις στις τιμές αγοράς, τα πιο προσιτά μικρά EV’s αλλά και αυτά με μεγάλη αυτονομία και ταχύτερη φόρτιση. Με αυτό τον τρόπο δένει μία μαζική «ηλεκτρική» επίθεση με τον κόσμο να αυξάνει την περιέργεια του και τις εταιρείες και τις κυβερνήσεις να προβάλουν ως μονόδρομο το αύριο με αυτοκίνητα χωρίς θερμικό κινητήρα.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ, ΕΠΙΣΗΣ:
Πότε θα μπορούμε να φορτίσουμε ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο δίχως καλώδιο;
Πόση αυτονομία είναι αρκετή για ένα σύγχρονο ηλεκτρικό αυτοκίνητο;
Η ζωή μας πίσω από μία οθόνη. Και ως οδηγοί.