Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

SUV τα 6 στα 10 αυτοκίνητα που πωλήθηκαν τον Ιανουάριο!

Ελλάδα 4:12
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

SUV τα 6 στα 10 αυτοκίνητα που πωλήθηκαν τον Ιανουάριο!

ΝΕΑ

SUV τα 6 στα 10 αυτοκίνητα που πωλήθηκαν τον Ιανουάριο!

ΝΕΑ

Βενζίνη, υβριδικά και diesel συνέθεσαν το Top-3 των πωλήσεων στα καινούρια αυτοκίνητα τον πρώτο μήνα του 2022.

Advertisement
Advertisement

Πτώση 28,8% σημείωσαν οι πωλήσεις καινούριων αυτοκινήτων τον Ιανουάριο του 2022 σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2020 εξαιτίας των προβλημάτων που έχει προκαλέσει στα εργοστάσια παραγωγής η έλλειψη των ημιαγωγών. Ωστόσο τα SUV μοντέλα σε όλες τις κατηγορίες φαίνεται ότι κατέγραψαν σημαντική άνοδο με τα έξι στα δέκα καινούρια αυτοκίνητα να ανήκουν στην συγκεκριμένη κατηγορία!

Παράλληλα στα επίσημα στοιχεία του Συνδέσμου Εισαγωγέων Αντιπροσώπων Αυτοκινήτων (ΣΕΑΑ) για πρώτη φορά καταγράφεται άνοδος στις πωλήσεις των υβριδικών, των plug-in υβριδικών, των ηλεκτρικών αυτοκινήτων αλλά και εκείνων που κινούνται και με Υγραέριο ενώ αντίθετα πτωτικά κινήθηκαν οι πωλήσεις των αυτοκινήτων diesel και βενζίνης αλλά και των οχημάτων που κινούνται και με Φυσικό Αέριο. Βέβαια θα πρέπει να υπενθυμίσουμε πως υπάρχουν σε εκκρεμότητα χιλιάδες παραγγελίες κυρίως diesel μοντέλων τα οποία θα εμφανιστούν τις επόμενες εβδομάδες εξαιτίας των καθυστερήσεων στις παραδόσεις.

Advertisement
Advertisement

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του ΣΕΑΑ την υψηλότερη πτώση σημείωσαν οι πωλήσεις πετρελαιοκίνητων αυτοκινήτων σε ποσοστό 7,2%.

Ειδικότερα τον Ιανουάριο του 2022 τα βενζινοκίνητα αυτοκίνητα κατέλαβαν το 45,80% του συνόλου σημειώνοντας πτώση 2,3% και στην δεύτερη θέση βρέθηκε τα υβριδικά ΙΧ με μερίδιο 25,80% (16,5%) και στην τρίτη θέση αναρριχήθηκαν τα πετρελαιοκίνητα 14,5% σημειώνοντας πτώση 7,2%. Στην τέταρτη θέση βρέθηκαν τα ηλεκτρικά και plug-in hybrid και ηλεκτρικά μοντέλα με ποσοστό 6,5% σημειώνοντας άνοδο 5%. Στην πέμπτη θέση ακολουθούν τα οχήματα που κινούνται και με Υγραέριο με ποσοστό 6,4% και άνοδο 5,1% και τα ΙΧ που κινούνται και με Φυσικό Αέριο με ποσοστό 1% και άνοδο 1,7% σημειώνοντας πτώση 0,7%.

Advertisement

Ποιες κατηγορίες οχημάτων κέρδισαν τους Έλληνες

Την κατηγορία Β επέλεξε η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων καταναλωτών σε ποσοστό 52,5% εκ των οποίων το 30,5% αφορούσε σε SUV μοντέλα και το υπόλοιπο 22%.

Advertisement

Στην δεύτερη θέση βρέθηκε η κατηγορία C με ποσοστό 34,9% εκ του οποίου το 26% αφορά σε SUV μοντέλα και το υπόλοιπο 8,9% σε hatchback και sedan.

Στην τρίτη θέση ακολουθεί η κατηγορία Α με ποσοστό 6,3% εκ του οποίου τα SUV που είναι λιγοστά μοντέλα είναι μόλις 0,7%.

Στη συνέχεια ακολουθεί η κατηγορία D με 4,3% (3,4% τα SUV), η κατηγορία Ε με 4,3% (3,40 τα SUV), η κατηγορία F-G με 0,30% (0,20% τα SUV), και οι κατηγορίες MPV – Combi με 1%.

Advertisement

Σε σύνολο όλων των κατηγοριών τα SUV κατέλαβαν το 61,2% καταγράφοντας άνοδο 16,4% σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2020.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Βενζίνη, υβριδικά, ηλεκτρικά το Top-3 στις πωλήσεις νέων ΙΧ
Τα SUV ανατρέπουν την προσπάθεια μείωσης εκπομπών CO2!
Τα SUV που έβαλαν νέους «παίχτες» στην κατηγορία